Foto: pexels.com

Vaše sny o vás hovoria viac, než by ste si možno mysleli.

Niekedy zvykneme hovoriť, že sme mali „divoké sny“. Že sa nám snívalo všetko možné, akási spleť rôznych udalostí. Zaujímalo vás niekedy, čo to vlastne všetko znamená? Sny sú len prejavom vášho podvedomia. Predstavujú vaše emócie a myšlienky, rovnako ako aj vašu osobnosť. Vysvetliť si nejaký sen správne nie je vždy jednoduché, no ak budete dávať pozor, môžete sa o sebe samom naučiť oveľa viac, než by ste si mysleli. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 20 vecí, ktoré o vás dokážu povedať vaše sny.

#1 Vaše vzťahové väzby

Sny zrkadlia aj emocionálne väzby k ľuďom. Ľudia, s ktorými sa cítite byť bližší, sa budú vo vašich snoch objavovať častejšie.

#2 Pretrvávajúce problémy

Odborníci tvrdia, že sny sú spôsob, akým sa váš mozog snaží pochopiť to, čo prežívate v reálnom živote. Ak sa váš sen často opakuje, potom to môže naznačovať, že ste daný problém ešte stále nevyriešili.

#3 Či ste workoholik

U ľudí, ktorí nemajú správnu rovnováhu medzi prácou a oddychom či medzi pracovným a súkromným životom, sa prejavuje ich stres v ich snoch. Workoholici majú tendenciu snívať viac, pretože tlak, ktorí na seba kladú, ovplyvňuje ich psychiku.

unsplash.com

#4 To, ako si dokážete poradiť s problémami

Tí, ktorí počas noci snívajú a uvedomujú si, že je to iba sen, sú podľa expertov oveľa úspešnejší v riešení problémov.

#5 Vaše politické názory

Na základe rôznych štúdii a experimentov vedci prišli na to, že liberáli majú bizarnejšie a skreslenejšie sny s prvkami fantázie. Na druhej strane, konzervatívci skôr snívajú o bežnejších veciach, ktoré zahŕňajú normálnych ľudí či prostredie.

#6 Vašu kreativitu

Zaujímavé je, že čím ste kreatívnejší, tým viac snívate o nezvyčajných veciach a prírodných elementoch, ktoré tvoria prekážky. Napríklad môžete snívať o stromoch, ktoré blokujú cestu, ktorou sa snažíte prejsť.

#7 Či trpíte úzkosťou

Opakujúce sa zlé sny môžu byť taktiež signálom, že trpíte úzkosťou. Ak máte poruchy spánku a neustále nočné mory, potom je dokonca možno čas vyhľadať nejakú pomoc.

#8 Stav vášho srdca

Časté nočné mory dokonca môžu byť aj signálom toho, že trpíte iným zdravotným problémom, ako napríklad nepravidelným tepom srdca či bolesťami v okolí hrudníka. Každopádne, nepodceňujte situáciu.

unsplash.com

#9 Spánkové apnoe

Ak sa vám neustále sníva o tom, že sa topíte alebo dusíte, potom to môže byť spôsob vášho tela, ako vám naznačiť, že aj vy trpíte fenoménom, ktorý sa nazýva spánkové apnoe. Ak ste o tom nepočuli, tak je to stav, kedy na určitý čas dochádza k zástave dýchania.

#10 To, či sa niečomu/niekomu vyhýbate

Prenasleduje vás niekto vo vašich snoch? Často snívate o úteku? Môže to znamenať, že aj vo vašom reálnom živote sa vyhýbate nejakému problému a utekáte pred povinnosťami.

#11 Vašu schopnosť dostať sa cez rozchod

Ak sa vám sníva o predchádzajúcich vzťahoch, nebojte sa, nenaznačuje to nič zlé. Vlastne presne naopak, znamená to, že váš mozog sa snaží spracovať všetky udalosti a snaží sa pohnúť ďalej.

#12 Váš vzťah s Bohom

Podľa rôznych výskumov, veriaci, ktorí chodia pravidelne do kostola, majú menej snov a lepšiu kvalitu spánku, pretože ich viera a náboženstvo im poskytujú odpovede na všetky otázky. Ateisti na druhej strane snívajú často, pretože práve sny sú zdrojom ich odpovedí.

#13 Vaše fajčiarske návyky

Podľa štúdii, ak sa vám sníva o tom, že prestanete fajčiť, potom sa vám to bude ľahšie praktizovať aj v reálnom živote.

#14 Riziko Parkinsonovej choroby

Jednotlivcom, ktorým sa snívajú násilné sny plné kriku, bitia alebo kopania, môžu taktiež znázorňovať riziko Parkinsonovej choroby.

unsplash.com

#15 Vaše tehotenstvo

Podľa vedcov, tehotné ženy, ktoré snívajú o nástupe do práce, môžu mať ľahší pôrod. Značí to totiž ich pripravenosť.

#16 Menštruáciu

Niektoré ženy môžu mať divoké a intímne sny tesne pred začiatkom ich menštruácie.

#17 To, či užívate lieky

Niektoré lieky, ktoré užívate, môžu mať aj vedľajšie účinky v podobe zlých snov.

#18 Vaše vzťahy

Snívanie o žiarlivosti alebo nevere vášho partnera môže znamenať vašu vlastnú nespokojnosť vo vzťahu, ktorý prežívate v reálnom živote.

#19 Migrénu

Verte či nie, váš sen vám môže napovedať, kedy budete mať migrénu. Podľa výskumov, v noci pred začiatkom migrény ľudia často zažívajú sny o hneve alebo agresii.

#20 Zmeny vo vašom živote

Niekedy môžu byť sny predzvesťou zmeny alebo výzvy, ktorá na vás čaká v reálnom živote. Váš mozog sa vám len snaží pomôcť, aby ste sa s danou zmenou dokázali jednoduchšie vyrovnať.

unsplash.com
powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov