Foto: Photo by Thomas Ward from Pexels

Ako vnímajú odborníci spriaznenú dušu?

Každý z nás si pod pojmom „spriaznená duša“ predstavuje niečo iné. Pre niekoho je spriaznená duša človek, s ktorým si výborne rozumie, pre iného je to zas niekto, s kým má určité hlboké spojenie, niekto, s kým sa môže smiať a neprestať, alebo niekto, kto ho vždy pochopí. Takýchto ľudí však môžeme v živote stretnúť hneď niekoľko, tak ktorý z nich bude pre nás tou „spriaznenou dušou“? Toto radia experti.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vzťah s vašou spriaznenou dušou je ten, kde pocítite spojenie jednoducho a okamžite. To však ale neznamená, že tento vzťah je bez akéhokoľvek úsilia

Psychologička Samantha Rodmanová, je toho názoru, že spriaznená duša je človek, s ktorým nadobudnete okamžité spojenie a nadobudnete ho úplne ľahko. Akoby tam vždy bolo. Mnoho ľudí si však myslí, že vzťah si tak nevyžaduje žiadne úsilie. To, samozrejme, nie je pravda. Nech ste akokoľvek šťastní, nech si s niekým akokoľvek rozumiete, vzťah si vždy musíte budovať.

Predstava o spriaznených dušiach môže dať ľuďom nerealistické očakávania od lásky

Ľudia väčšinou vo svete hľadajú jednu špecifickú osobu, tú, ktorá im mala byť súdená. Nanešťastie, takto to nefunguje. Ani vaša spriaznená duša nie je úplne dokonalá osoba bez chýb. Budú tu veci, ktoré na nej budeme milovať a zbožňovať, a naopak, veci, ktoré budete nenávidieť, tvrdí terapeutka Michele Weiner-Davisová.

unsplash.com

Spriaznené duše sú ľudia, ktorí majú byť jednoducho spolu – bez ohľadu na načasovanie alebo prekážky, ktorým musia čeliť

Svadobná úradníčka Rev. Laurie Sue Brockway hovorí, že spriaznené duše sú jednoducho ľudia, ktorí bez ohľadu na načasovanie či prekážky v živote aj tak skončia spolu. Laurie oddala už mnoho párov, ktoré museli čeliť rôznym náboženským, kultúrnym, rasovým či iným problémom, no pokiaľ boli presvedčení o tom, že majú byť spolu, nakoniec všetko dobre dopadlo.

Spriaznené duše sú symbolom nádeje, že ľudia dokážu bezpodmienečne milovať aj napriek všetkým nedostatkom

Terapeut Jesse Kahn v tom má jasno, pre neho je spriaznená duša symbolom nádeje, spojenia, záchrany a toho, že ľudia pociťujú túžbu. Je to symbol toho, že tam vonku je niekto, kto vás bude milovať aj napriek všetkým vašim nedostatkom a chybám.

Spriaznené duše nie sú ľudia, ktorí sa vo všetkom zhodnú – stačí iba v tých zásadných otázkach

Erika Kaplan, profesionálna dohadzovačka tvrdí, že nie je možné, aby sa dvaja ľudia dokázali zhodnúť na úplne každej jednej veci. Všetci sme rozdielni a všetci máme aj rozdielne názory. Ale taktiež tvrdí, že je to úplne v poriadku. Dôležité je totiž iba to, aby ste sa dokázali zhodnúť alebo nájsť spoločný kompromis v tých zásadných otázkach.

unsplash.com

Ľudia si často zamieňajú pocit pobláznenia z novej lásky s pocitom, aký prežívate jedine s vašou spriaznenou dušou

Chémia je mocná vec. Svoje o tom vie aj Tina Tessinová, psychoterapeutka, podľa ktorej si ľudia často zamieňajú iba počiatočné poblúznenie z novej lásky so skutočnou láskou. Pokiaľ prvotné šialenstvo opadne a nezostalo tam nič, potom len ťažko môžeme hovoriť o tom, že daná osoba je vašou spriaznenou dušou.

Spriaznená duša je niekto, kto vás miluje presne takého, aký ste

Terapeut Juan Olmedo prirovnáva spriaznenú dušu k človeku, ktorý sa dokáže dotknúť vašej duše. Je to niekto, komu môžete dôverovať natoľko, že mu ukážete vašu pravú tvár a on vás bude milovať. Bude vás milovať presne takého, aký ste.

unsplash.com
huffpost
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov