Nenechajte sa premôcť jesennou únavou.

Jeseň je jednoznačne jedno z najkrajších období v roku. Aj napriek tomu sa však môžete cítiť unavene, malátne či dokonca nahnevane, nemusí vás nič baviť a strácate chuť do života. Nuž, s príchodom jesene môže prísť aj jesenná únava, ktorá môže znepríjemniť dni každému z nás. Dobrou správou však je, že sa dá proti nej veľmi jednoducho a účinne bojovať. Nemusíte kupovať žiadne lieky, niekedy stačia naozaj iba maličkosti.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Choďte na túru/prechádzku do prírody

Určite sa všetci zhodneme na tom, že príroda je na jeseň najkrajšia. Celý svet hýri nádhernými farbami, všade poletujú listy v odtieňoch červenej, žltej a zlatej a kamkoľvek vaše oko dovidí, všade sú prekrásne scenérie, na ktoré by sa dalo pozerať hoc aj celý deň. A nie je nič lepšie ako sa v takýto magický čas vydať do prírody na nejakú prechádzku či dokonca túru. Čerstvý vzduch, posledné lúče teplého slnka a pokoj od ruchu vášho každodenného života vám určite ihneď zlepší náladu.

#2 Potešte sa nejakým výborným jedlom typickým pre jeseň

Skvelá tekvicová polievka? Koláč z čerstvých jabĺčok? Pečené gaštany? Alebo iné výborné jedlá, ktoré si dokážete uvariť či upiecť z plodov vašej záhradky? Áno, prosím! Každé výborné jedlo dokáže pozdvihnúť náladu o čosi vyššie. Tak neváhajte, vytiahnite starú kuchárku a dajte sa do prípravy.

unsplash.com

#3 Dbajte na to, aby ste mali dostatok svetla

V jesenných mesiacoch už pomaly denné svetlo ubúda a my sa čoraz viac vystavujeme tomu umelému. Dbajte teda na to, aby ste nesedeli celé dni zavretí v jednej miestnosti, či dokonca ešte horšie, v tmavej miestnosti bez prístupu čerstvého vzduchu a svetla. Na depresiu či únavu nie je nič horšie. Choďte počas dňa aspoň na chvíľu von a nasávajte všetku tú energiu a život okolo vás. Uvidíte, že aj takto strávených pár minút nakoniec urobí zázraky.

#4 Nezabúdajte na zábavu či vašich priateľov

Ak na vás lezie jesenná únava, potom je dôležité, aby ste nesedeli doma a osamote. Choďte von medzi ľudí, zabávajte sa s vašimi priateľmi či rodinou a to aj v prípade, že sa vám veľmi nechce. Byť v spoločnosti je totiž pre nás veľmi dôležité a navyše, nielenže ste obklopení ľuďmi, taktiež nemusíte riešiť tie depresívne myšlienky, ktoré vás oberajú o všetku pozitivitu. Zamestnajte sa zábavou a nedajte tak únave žiadnu šancu.

#5 Nájdite si niekoľko minút pre seba a robte to, čo máte radi

Každý deň urobte niečo dobré pre seba, svoju myseľ a svoje telo. Doprajte si lahodný kúpeľ, prečítajte si vašu obľúbenú knihu, uvarte si horúcu čokoládu či váš obľúbený čaj, zabehajte si alebo si len jednoducho ukradnite niekoľko minúť pre seba a robte to, čo máte zo všetkého najradšej. Rozvíjajte samých seba, buďte kreatívni a uvidíte, že jesenná únava odíde tak rýchlo, ako prišla.

unsplash.com

Pozri aj: Jeseň nie je len ročným obdobím. Je aj obdobím, ktoré v sebe nesie toto obrovské posolstvo, ktoré vám môže zmeniť život

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov