Čo hovorí vaša obľúbená farba o vás?

Každý z nás je iný, teda je viac než jasné, že každému z nás sa páčia aj iné farby. Možno vy priam zbožňujete modrú, no váš priateľ ju nenávidí. Možno váš priateľ zas obľubuje červenú, no vy ju neviete vystáť. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, to, aká farba sa nám páči, má spoločného s našou osobnosťou viac, ako si myslíme. Psychológia farieb je legitímna vec a prezrádza veľa o našej osobnosti a o tom, ako sa pozeráme na život či veci. Aká je teda vaša obľúbená farba?

Článok pokračuje pod videom ↓

Psychológia farieb na fotografiách

Čierna

pexels.com

Ľudia, ktorí obľubujú túto farbu, majú sklom byť hlbokými mysliteľmi. Sú to inteligentné bytosti s citom pre zodpovednosť a etiku. Môžu sa pre iných zdať vzdialení a ťažko dosiahnuteľní, no v skutočnosti sú to veľmi milí ľudia, ktorí majú všetko pod kontrolou.

Biela

pexels.com

Biela je pre všetkých známa ako symbol čistoty a pokoja. Ak máte radi bielu, pravdepodobne smerujete k zmene alebo transformácii vo vašom živote, ktorá vám pomáha upokojiť myseľ a očistiť dušu.

Fialová

pexels.com

Milovníci fialovej sú umelecké duše, ktoré obľubujú umenie a všetko s ním spojené, pretože je to pre nich perfektná príležitosť, ako vyjadriť samých seba. Sú to poriadni pracanti a rojkovia, ktorí snívajú o skvelom a dokonalom svete a nikdy sa nevzdávajú.

Modrá

pexels.com

Štúdie ukazujú, že modrá je úplne najobľúbenejšia farba na svete, pretože patrí na prvé miesto u väčšiny ľudí. Milovníci modrej sú emocionálni, pokojní a nápadití. Majú tendenciu byť v živote poháňaní úspešnými jednotlivcami a väčšinou všetko dotiahnu do konca.

Tyrkysová

pexels.com

Ľudia, ktorým sa páči takáto farba, si dokážu vychutnávať život naplno a milujú luxus, či lepšie a kvalitnejšie veci. Taktiež, kvôli tomu, že sú naozaj sociálne orientovaní, nikdy navonok neprejavujú stres, ktorým môžu prechádzať.

Zelená

pexels.com

Ak sa vám páči zelená, pravdepodobne budete klásť veľký dôraz na to, aké je vaše postavenie v spoločnosti a ako ste uznávaní, no taktiež dokážete byť stabilní a vyrovnaní.

Žltá

pexels.com

Milovníci žltej sú pozitívni, tvrdo pracujúci ľudia. Sú usporiadaní a väčšinou sa pri práci držia nejakého postupu či plánu, aby sa uistili, že všetko ide tak, ako má. Niektorí z nich sú plachí, no neplatí to na všetkých. Väčšinou sú len radi vo svojej vlastnej spoločnosti.

Oranžová

pexels.com

Rôzne výskumy ukazujú, že ľudia, ktorí majú radi oranžovú farbu, sú vnímaní ako sociálni a priateľskí. Majú radosť z toho, že sú vo vzťahoch a priateľstvách, a že sa zapájajú do diskusií. Majú radi, ak sú súčasťou veľkých skupín a klubov.

Červená

pexels.com

S červenou sa väčšinou spája extroverzia, energia či vášeň. Práve preto aj ľudia, ktorí obľubujú túto farbu sú plní života a energie. Niekedy sa červená môže spájať aj s s odtieňmi agresie či náladovosťou, ale vo všeobecnosti majú milovníci červenej čisté srdcia.

Ružová

pexels.com

Ružová bola vždy spojená so ženskosťou a typickými ženskými znakmi ako je citlivosť, veľkorysosť a poskytovanie starostlivosti. Ľudia, ktorí majú radi ružovú, sú veľmi priateľskí, milí a príjemní.

Hnedá

pexels.com

Ľudia, ktorí obľubujú takúto farbu sú mimoriadne tvrdo pracujúci a majú veľmi štruktúrovaný prístup k životu. Sú priamočiari a trpezliví.

Pozri aj: TEST: Ako dobre rozlišujete farby? Tento test vám to prezradí

simplecapacity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov