Jednoduchá veta, ktorú si stačí opakovať pred spaním, aby ste mali skvelý spánok.

Určite sa všetci zhodneme na tom, že dobrý a kvalitný spánok je dôležitý. Človek by mal v priemere spať osem hodín a ráno by sa mal zobudiť čulý, svieži a pripravený na nový deň. Ruku na srdce, kto z nás sa však takto zobúdza? Zrejme len malá časť. Väčšinou ráno vstávame úplne demotivovaní a viac vyčerpaní, než keď sme si večer líhali do postele. Ako teda na naozaj skvelý spánok? Možno by sa oplatilo skúsiť si opakovať pred spaním túto vetu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako znie tá čarovná veta?

Jedna z najlepších vecí, ktorú môžete pre svoje šťastie, blaho a pokoj urobiť, je večer si ľahnúť do postele a aspoň na chvíľu si pretriediť myšlienky a upokojiť myseľ. Pred spaním si prehrajte celý váš deň a buďte vďační za všetko, čo sa vám počas neho podarilo. A ak sa vyskytli nejaké ťažkosti, ktoré vám nevyšli, predstavte si ich v mysli ešte raz, tentoraz tak, ako by ste ich urobili správne. A potom, pred zaspaním, si ešte zopakujte túto vetu:

Budem mať hlboký spánok a zobudím sa plný energie. Zajtrajšok bude tým najkrajším dňom môjho života.

Pravdou je, že ak pôjdete spať úplne vystresovaní, premýšľajúc o všetkých tých zlých veciach, bude vás to ťažiť a presne tak sa ráno aj zobudíte. Plný negatívnych myšlienok a pocitov, a to rozhodne nie je správny spôsob, ako začať deň.

unsplash.com

Keď si dnes večer budete líhať do postele, premýšľajte o tom, aká je teplá a príjemná. Ako dobre sa cíti vaša myseľ a vaše telo. Aké je to úžasné, že si teraz oddýchnete. Aký skvelý deň vás zajtra čaká. Aké skvelé je byť nažive.

Rumi, perzský poet, raz povedal: „Včera som bol múdry, preto som chcel zmeniť svet. Dnes som vzdelaný, preto zmením seba.“

Dni nie sú samé od seba zlé alebo dobré. Sú len také, aké im dovolíme byť. A práve preto by sme mali venovať našim myšlienkam väčšiu pozornosť. Pretože to, čo si myslíme, sa aj stane. Sila našich myšlienok je naozaj mocná – mocnejšia, akoby sme možno čakali. Nenapĺňajte preto svoju myseľ doslova odpadom.

Pripravte sa na ďalší deň – ktorý vôbec nebude hrozný, ale práve naopak. Povzbuďte sa krásnymi myšlienkami, poriadne si odpočiňte a užite si ten najlepší spánok vôbec. Dobrú noc.

Pozri aj: 11 mimoriadne zvláštnych vecí, ktoré sa vám môžu stať počas spánku

educateinspirechange
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov