Foto: pixabay.com

Aké to je stretnúť toho správneho človeka, no v nesprávny čas?

Stalo sa vám už, že ste si povedali, že ste konečne stretli tú správnu osobu, no v nesprávny čas? Že je vo vašom živote konečne niekto, o kom ste presvedčený, že musel byť stvorený jedine pre vás, no načasovanie jednoducho nie je správne? Ak áno, potom určite viete, že to nie je práve najjednoduchšie. A nechať takú osobu ísť môže byť pekne bolestivé. No ak by ste jej mohli niečo povedať, niečo odkázať, pravdepodobne by to bolo toto.

Článok pokračuje pod videom ↓

Drahá osoba,

viem, že si to ty. Viem, že si tá správna osoba. Viem, že si tá správna osoba pre mňa. Viem, že kdesi v inom – paralelnom vesmíre, sme boli stvorení jeden pre druhého. Viem to. Pýtaš sa ako? Ako to môžem vedieť? Rada ti to vysvetlím.

Viem to, pretože si osoba úplne rovnaká, ako ja. Máme toho toľko spoločného, až to nie je možné. Na všetko máme rovnaké, alebo aspoň podobné názory, máme rovnaké túžby a ciele, jednoducho akoby sme sa na svet pozerali rovnakými očami. Sme ako jedno. Možno nie sme protiklady, ale aj tak sa priťahujeme. V tej našej jednote je čosi, čo nás ťahá k sebe.

Viem to, pretože si presne taká osoba, akú som si vysnila. Predstavuješ všetko, čo som v ľuďoch hľadala, všetko, čo som chcela. Akoby si niekto vypočul moje najtajnejšie myšlienky a potom tieto vlastnosti dal tebe. Znie to možno až príliš dokonalo, ale tak to je. Máš to všetko. Ani o kúsok menej.

A taktiež to viem, pretože sa hovorí, že ak niekto stretne tú pravú osobu, tak to jednoducho bude vedieť. A ja som ťa stretla. A vedela som.

unsplash.com

Čo je však tragické na tom všetkom je to, že hoc si tá správna osoba, prišla si mi do života v ten nesprávny čas. Nemôžeme byť spolu. Myslíš, že som sa nesnažila zistiť prečo? Prečo musí byť život tak krutý a priviesť ma k tebe práve vo chvíli, keď pri tebe byť nemám?

Neviem. Možno som na teba ešte nebola pripravená. Možno som predtým mala zažiť ešte niečo iné. Možno som na teba nebola dostatočne vyzretá. Možno život chcel, aby sa mi najprv dostalo niekoľko životných skúseností a lekcií. Ťažko povedať. Jediné, čo viem je to, že nech sa budeme akokoľvek snažiť, teraz to nebude “my“. Bude to len “ty“ a “ja“.

A možno na teba budem musieť zabudnúť a pohnúť sa v živote ďalej, no aj napriek tomu budem tak trochu dúfať, že sa naše cesty ešte niekedy pretnú. Že sa ešte raz stretneme, že sa naše životy ešte raz prepoja, a potom to bude všetko iné. Bude to za iných podmienok a okolností a bude to v tej fáze života, keď si budeme môcť povedať, že načasovanie je na našej strane. Verím v to, pretože ak si tá správna osoba, potom sa to stane.

A ak nie? Ak nie, tak som sa asi mýlila. Nemali sme byť spolu. A nebola si tá správna osoba v mojom živote. Potom to bude dobre, že som ťa musela nechať z môjho života odísť. Pretože inak by som nestretla tú naozaj správnu osobu.

unsplash.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov