Foto: Photo by Marcelo Chagas from Pexels

Nedokážete sa pohnúť ďalej?

Prejsť si bolestivým rozchodom je jednou z najnepríjemnejších vecí, aké sa nám môžu stať. Ak ste si tým museli prejsť aj vy, možno vás už nejaký ten čas trápi pocit akéhosi “uviaznutia”, kedy cítite, že sa v živote jednoducho nedokážete pohnúť ďalej.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dôvody, pre ktoré sa tak môže diať, priniesol portál Your Tango. 

#1 Stále smútite

Najhoršie to je v prípade, ak ste spolu boli dlhšie a mali ste spolu vybudovaný život. V takom prípade sa môže stať, že okrem partnera môžete smútiť aj za hmatateľnejšími vecami, akými sú napr. domov a podobne. 

#2 Cítite sa ako obeť

Ak vám bolo ublížené, je možné, že ste sa do role obete vžili až príliš. Nechajte pracovať karmu za vás a uvedomte si, že jedine vy máte v moci zmeniť svoj život k lepšiemu. K oveľa lepšiemu. 

#3 Hneváte sa

Ak ste sa nerozišli v dobrom, je možné, že sa na svoju ex polovičku hneváte. Bez odpustenia sa však ďalej nepohnete. Urobte to kvôli sebe, nie kvôli nej/nemu – nech vám už ublížili akokoľvek. 

Photo by Andrew Neel from Pexels

#4 Myslíte si, že nemáte žiadnu hodnotu

Ak vám niekto sľuboval, že spolu prežijete zvyšok vašich životov a zrazu je preč, dá to psychike zabrať. Možno si to neustále pripomínate a myslíte si, že je to vaša vina – že ste pre niekoho neboli dosť dobrým človekom. Ak vás ale niekto opustil, vašu hodnotu to neznižuje.

#5 Máte strach

Ak ste sa rozišli po niekoľkých rokoch, je prirodzené, že máte jednoducho strach, ako budete fungovať osamote. Všetko je však len o zvyku a vedzte, že samota sa vám nakoniec možno aj zapáči a budete sa jej mať problém vzdať. 

#6 Prestali ste veriť v lásku

Jeden stroskotaný vzťah predsa neznamená, že láska neexistuje. Pravdepodobne nešlo o váš prvý a možno ani posledný rozchod, tak hlavu hore. Skôr či neskôr vám do života príde presne to, na čo čakáte. 

#7 Cítite sa osamelo

Ak ste si zvykli na prítomnosť svojej polovičky, je prirodzené, že vám budú chýbať objatia, bozky či dlhé rozhovory. Samota je však skvelým prostriedkom na objavenie seba samého, a navyše – určite nebudete sami do konca života. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov