Foto: Unsplash/Kate Hliznitsova

Správa sa váš partner divne?

Byť vo vzťahu – alebo dokonca len tak, že vás niekto priťahuje – má zvláštnu moc, ako ovplyvniť vnímanie sveta okolo vás. Všetky vzťahy sú na začiatku krásne, no ak ste so svojím partnerom dlhšie, začnú sa objavovať problémy. Niektoré sú malé a zanedbateľné, no iné možno vnímať ako červené vlajky.

Článok pokračuje pod videom ↓

Je dôležité vedieť rozlíšiť medzi maličkosťami a červenými vlajkami. Portál Your Tango zostavil zoznam niekoľkých signálov, ktoré sú známe ako červené vlajky. Práve tieto červené vlajky môžu byť signálom blížiaceho sa konca.

#1 Konverzácia je často vynútená

Pravidelne musíte loviť témy rozhovoru alebo máte pocit, že ho musíte vypočúvať, len aby vám niečo povedal? Muž, ktorý nie je šťastný vo svojom vzťahu, vo všeobecnosti nebude chcieť hovoriť so svojou partnerkou viac, ako musí, a to znamená, že by ste sa mali obávať.

Foto: Pexels/Keira Burton

#2 Máte pocit, že pri partnerovi musíte chodiť po špičkách

Ak musíte sledovať všetko, čo hovoríte a robíte zo strachu, že ho stratíte, môže to znamenať, že hľadá akýkoľvek dôvod na odchod. Spravidla platí, že ak musíte chodiť po špičkách, aby ste ho udržali okolo seba, je čas čeliť skutočnostiam. V čase, keď sa to vo vzťahu stane, blížite sa k jeho koncu.

#3 Začína hádky, kritizuje vás a správa sa ako hlupák

Existujú iba dva dôvody, prečo by to niekto niekomu urobil: je to buď násilník, ktorý vás nenávidí, alebo sa vás snaží prinútiť, aby ste sa s ním rozišli vy.

Foto: Unsplash/
Eric Ward

#4 Láskavosť? Mission Impossible

Muži sú vždy láskaví k ženám, ktoré ich lákajú, ako aj k ženám, s ktorými sú šťastní. Ak to musíte doslova nútiť, alebo ešte horšie, prosiť, aby bol k vám láskavý, nie je šťastný, že je s vami.

#5 Pravidelne sa sťažuje na konkrétny aspekt vášho vzťahu

Niekedy stačí len jeden alebo dva problémy, aby sa človek cítil vo vzťahu mizerne. Ak to okolo vás pravidelne praská kvôli konkrétnemu problému, váš priateľ už s vami nechce byť.

Foto: Unsplash/Siavash Ghanbari

#6 Nevolá vás do spoločnosti

Na začiatku vzťahu ste chodievali do spoločnosti výhradne vo dvojici a socializovali ste sa. Teraz váš partner chodí do spoločnosti sám alebo s inými ľuďmi. Vás už nevolá so sebou. Môže ísť o akýsi spôsob prípravy priateľov na blížiaci sa koniec.

#7 Vyzerá byť rozrušený a mrzutý

Aj keď to môže byť príznak depresie, môže to byť tiež znak toho, že s vami naozaj nie je šťastný. Koniec koncov, ľudia, ktorí majú radi svojich partnerov, v nich nachádzajú radosť.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov