Patríte aj vy medzi hlbokých mysliteľov - ľudí, ktorí neustále o niečom premýšľajú?

Hlbokí myslitelia. To sú všetci tí, ktorí sa radi strácajú vo svojích vlastných myšlienkach. To sú všetci tí, čo sú väčšinou ticho a prehovoria až vtedy, keď majú povedať  niečo zmysluplné. Ich hlboké myšlienky im niekedy ponúkajú útek z reality, ale aj napriek tomu počúvajú, čo sa im okolitý svet snaží povedať, pretože to berú ako ďalšiu formu učenia. Ak si myslíte, že tento opis sa na vás hodí, možno aj vy patríte k nim. Zistíte to v týchto 7 bodoch.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Ste introvert

Samozrejme, nemusí to hneď nevyhnutne platiť aj u vás, ale veľmi veľa ľudí, ktorí radi premýšľajú, sa radia k introvertom. Sú skôr tichí, zádumčiví a rezerovaní. Radšej trávia čas vo svojej hlave, než v spoločnosti ľudí. Dokonca, psychológovia zistili, že introverti sú za 1 sekundu schopní spracovať viac informácií, než priemerný extrovert.

#2 Podrobne analyzujete všetky zážitky

Spoločným znakom pre všetkých hlbokých mysliteľov je to, že veľmi radi a veľmi často analyzujú zážitky, ktoré sa stali v minulosti, alebo ktoré sa ešte len stanú. Veci si predstavujú vo veľkom, spájajú jednu s druhou a problém – ktorý sa niekedy ešte ani nestal, sa už hneď snažia vyriešiť.

pexels.com

#3 Empatia je vašou silnou stránkou

Ako pokojní a trpezliví poslucháči, myslitelia sú tu vždy pre ostatných, pripravení pomôcť im s ich problémami. Sú empatickí a vždy vám dokážu ponúknuť realistickú odpoveď, ktorá dokáže vyriešiť všetky problémy.

#4 Na veci sa pozeráte z rôznych uhlov

Keď ostatní hovoria, myslitelia pozorne počúvajú a samozrejme, pozorujú. Pozorujú, ako sa ostatní správajú, ako gestikulujú, dávajú pozor na to, aké jazykové prostriedky používajú a popritom samozrejme premýšľajú vo veľkom. Nesnažia sa nikoho súdiť, iba si všetko všímajú a analyzujú.

pexels.com

#5 Veľakrát zabúdate

Myslitelia premýšľajú tak tuho a tak často, že veci, ako nejaké povinnosti, ktoré musia urobiť, im veľakrát úplne vyšumia z hlavy. Takže ak ste aj vy na niečo zabudli alebo ste niečo zmeškali, vedzte, že je to úplne normálne.

#6 Ste zvedaví

Tí, čo hlboko premýšľajú, patria naozaj k zvedavým tvorom. Majú hlad po informáciach. Chcú vedieť, ako veci okolo nich fungujú, chcú vedieť prečo, chcú vedieť kde, kedy, chcú vedieť jednoducho všetko. A práve to z nich robí podmanivých ľudí, pretože vedia niečo málo o všetkom.

unsplash.com

#7 Ste otvorení novým možnostiam

Pred novými možnosťami a nápadmi sa nezatvárajú, práve naopak. Príjmajú aj názory ostatných. Psychológovia sa domnievajú, že ľudia, ktorí sa dokážu pozrieť na veci z oboch strán, majú tendenciu byť inteligentnejší. Taktiež, zvyknú si vždy vybrať dobre, pretože sa na veci pozerajú zo všetkých strán.

Pozri aj: Viete, ako spoznáte hlúpeho človeka? Freud má skvelú radu, ktorú zhrnul do jedinej vety

thepowerofideas.ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov