Sú ľudia, ktorí svojou prítomnosťou rozžiaria okolie. Môžete medzi nich patriť aj vy.

Niekto si nájde bez problémov priateľov na akomkoľvek mieste, kde sa ocitne. Iný zas môže celý život prežiť v rodnej dedine, avšak napriek veľkej snahe zaujať od seba ľudí odpudzuje a ostáva sám. Prečo je to tak? V čom spočíva tajomstvo sympatie? To všetko sa dozviete v dnešnom článku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Všetci veľmi dobre vieme, že samotné slová nie sú pri komunikácii to najdôležitejšie. Oveľa dôležitejšia je práve neverbálna komunikácia, ako aj to, čo zo seba vyžarujeme do okolia. Viaceré štúdie sa zaoberali práve otázkou sympatie. Pozrite sa, ktoré vlastnosti rozhodne stojí za to v sebe kultivovať.

#1 Úprimnosť

Photo by Alexandru Zdrobău on Unsplash

Pozor však, nemýľte si ju s drzosťou. Ide predovšetkým o to, že sa nesmiete na nič hrať. Ak ste falošní a snažíte sa stoj čo stoj hrať rolu, ktorá vám nesadne, okolie to ľahko vycíti. A nikto nie je rád s neúprimným človekom.

#2 Transparentnosť

Stojte si za svoji názorom. Nemusí sa s ním stotožniť každý, avšak práve on z vás vytvára jedinečného človeka. Nenadarmo je transparentnosť jednou z kľúčových vlastností obľúbeného človeka.

#3 Porozumenie

Photo by freestocks.org on Unsplash

Ak sa snažíte porozumieť druhému, ste na najlepšej ceste naozaj zaujať. Nikomu nepadne vhod, ak je s niekým, kto ho neustále kritizuje a odsudzuje. Niekedy len obyčajné vypočutie bez zničujúcich záverov padne lepšie, než akákoľvek terapia.

#4 Zainteresovanosť

Skúste sa nesústrediť len na seba. Vlastne to je základný kľúč k tomu, aby vás ľudia začali mať radi. Zaujímajte sa o dianie i ľudí vôkol vás. Veľa sa pýtajte. Druhému človeku tak ukážete, že vám záleží na jeho názore. A to sa predsa počíta.

#5 Pozitívny prístup k životu

Photo by Mason Wilkes on Unsplash

Netvárte sa ako skysnuté mlieko, pretože s vami bude veľmi ťažké vydržať. Ak preplávate Atlantický oceán len preto, aby ste niekomu zvestovali negatívnu správu, ľudia sa vám začnú s najväčšou pravdepodobnosťou vyhýbať. Zmeňte uhol pohľadu. Svet nie je len zlý a v skutočnosti sa v ňom deje veľa dobra.

#6 Načúvanie

Naučiť sa počúvať je veľmi ťažké. Dokonca je to hotové umenie. Ale ak si ho osvojíte, ľudia vás určite začnú vyhľadávať. Všetci chceme totiž rozprávať, pričom nás len zriedkakedy niekto vypočuje.

#7 Zraniteľnosť

Photo by Asdrubal luna on Unsplash

Obľúbení ľudia sa nehrajú na nezraniteľných superhrdinov. Práve naopak, vedia ukázať, že sú ľudia z mäsa a kostí, a že vedia, čo to je zraniteľnosť. Priznanie vlastnej nedokonalosti je okoliu vždy sympatické. Ľudí, ktorí sa neustále stavajú na piedestál, má rád len málokto.

#8 Trpezlivosť

Trpezlivosť ruže prináša. A je to naozaj tak. Ruku na srdce, nikto nemá v obľube na niečo čakať, avšak väčšinou sa to oplatí. Ak je z vás kôpka nervov, ktorú rozčúli rad na pošte, ľudí začnete od seba odpudzovať. Nikto sa nebude chcieť stať hromozvodom vášho hromženia a nervov. Preto je trpezlivosť na mieste. Nielen v každodenných záležitostiach, ale i z dlhodobého hľadiska. Na dobré veci si jednoducho musíme počkať.

#9 Pozornosť

Photo by Anika Huizinga on Unsplash

Aj by odpovedáte partnerovi s očami zapichnutými do displeja mobilu? Takto mu vlastne nepriamo dávate najavo, že vám na ňom až tak nezáleží. Ak si chcete u ľudí zvýšiť „kredit“, naučte sa odkladať telefón. Ľuďom okolo vás venujte štipku času a pozornosti. Práve o tom sú úspešné medziľudské vzťahy.

#10 Vedia povzbudiť

Ľudia, ktorých majú ľudia naozaj radi, vedia v každom človeku objaviť to dobré. Povzbudia ho a motivujú, aby aj on dokázal rozvinúť svoje lepšie ja. Vždy nájdu cestu von z akéhokoľvek problému. A preto ich tak milujeme.

Kiežby bolo takýchto ľudí pod slnkom oveľa viac.

Pozri aj: Ľudia nevedia, že týchto 10 vecí robíte, pretože vo svojom živote sa riadite vždy svojím srdcom

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov