Foto: Photo by Marius Mann from Pexels

Tiež väčšinou všade meškáte?

Hovorí sa, že ide o veľmi nezdvorilý zvyk, no ak ho máte aj vy, veľmi dobre viete, aké náročné je zbaviť sa ho. Dobrou správou však je, že chronické meškanie nemá len svoje tienisté stránky, ale aj (minimálne) jednu obrovskú výhodu. Prezradil ju portál Brightside

Článok pokračuje pod videom ↓

To, že meškanie je vlastne prospešné pre naše zdravie, dokázali dokonca vedci z Harvardu. Pred ľuďmi, ktorí na vás neustále musia čakať, týmto vysvetlením pravdepodobne neobstojíte, avšak my, “chronickí meškači”, to môžeme aj tak považovať za skvelú správu. 

Harvardským vedcom sa totiž podarilo potvrdiť, že ľudia, ktorí neustále meškajú, žijú dlhšie. Vysvetlenie je pritom veľmi jednoduché – sú jednoducho uvoľnenejší a stresujú sa oveľa menej než tí, ktorí chodia všade načas (alebo preventívne ešte skôr).

Tí, čo meškajú, totiž nedovolia, aby nejaký termín či deadline ovplyvňoval ich náladu či plány. Čas ich jednoducho nestresuje a vedia, že keď budú niekde meškať zopár minút, nič zásadné sa nestane. To ale pôsobí ako prevencia pred kardiovaskulárnymi chorobami a takisto ich to ochraňuje pred problémami s vysokým krvným tlakom či pred chorobami, ktoré zapríčiňuje stres. 

Photo by Marius Mann from Pexels

Ako sa však ukázalo, meškanie sa spája aj s optimizmom a s vyššou úrovňou entuziazmu. Potvrdilo sa aj to, že ak stále meškáte, pravdepodobne ste inteligentnejší než ľudia, ktorí chodia všade načas a dokonca si dokážete rýchlejšie poradiť aj s riešením problematických situácií. 

Na záver treba dodať, že samozrejme existujú situácie, kedy je meškanie viac než nevhodné, avšak vo väčšine prípadov sa skutočne dá odpustiť. Navyše, ako vidíte, ak ho máte vyslovene “v krvi”, na vaše zdravie to má taký priaznivý vplyv, že v konečnom dôsledku ovplyvňuje aj našu dlhovekosť. A to predsa za pár urazených pohľadov stojí, no nie?

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov