Foto: pexels.com

Naše mamy sú tie najúžasnejšie stvorenia.

Naše mamy si zaslúžia oveľa viac, než len ďakujem. Naše mamy si zaslúžia jednoducho všetko, celý svet. Sú to prvé osoby, ktoré uvidíme, keď sa dostaneme na svet a sú to ony, kto s nami prežíva prvé krôčiky, slová, prvé trápenia, lásky, životné sklamania i úspechy. Sú to naše mamy a sú jednoducho úžasné. A nielen to. Okrem iných, veľmi dôležitých vecí, nás počas života naučili aj týchto desať lekcií.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Že niekedy sa musíme obetovať pre druhých

Tak to jednoducho je a naše mamy sa pre nás obetujú stále. Urobili by všetko, len aby na našich tvárach uvideli úsmev a spokojnosť. Učia nás, že niekedy sa jednoducho musíme obetovať pre druhých. Možno tým pádom nie vždy dostaneme to, čo sami chceme (od posledného kúska koláča, ktorý prenecháme niekomu inému, až po vážnejšie veci), no radosť druhého je našou najväčšou radosťou.

#2 Že ak sa chce, stihnúť sa dá všetko

Mamy sú svojím spôsobom superhrdinky. Zvládajú všetky veci a ešte niečo navyše. Majú oči všade. Vedia o všetkom. A každým dňom nám dokazujú, že ak sa chce, zvládnuť sa dá úplne všetko.

pexels.com

#3 Že milovať znamená milovať bezpodmienečne

Nezáleží na tom, kto ste, kde ste, alebo aký ste. Dobrý alebo zlý. S hriechmi alebo bez hriechov. S problémami alebo bez problémov. Vaša mama vás miluje. A miluje bezpodmienečne. Miluje za každú cenu a miluje hlboko.

#4 Že v živote potrebujeme niekoho, kto nás bude počúvať

Mamy nás počúvajú. Skutočne počúvajú. Skutočne ich zaujíma, ako sa máme, či nám niečo nechýba, a aké ťažkosti nás trápia. A vždy nám dokážu poskytnúť tú najlepšiu radu. Učia nás, že práve to je v živote dôležité – schopnosť aktívne počúvať.

#5 Že sme silnejší, než si sami myslíme

Pochybovali o nás niekedy naše mamy? Rozhodne nie. V ich očiach sme vždy boli najlepší a najúžasnejší. V ich očiach sme vždy boli jasnými víťazmi. Verili nám a verili v nás aj vtedy, keď sme to my sami nedokázali. Učia nás, že sme naozaj omnoho silnejší, než si sami myslíme.

#6 Že k ľuďom sa máme správať slušne

Správať sa slušne je pravdepodobne jednou z prvých vecí, ktorú nás naši rodičia učili. Smutné je, že nie všetci si to však osvojili aj v dospelosti. Naše mamy nám vždy pripomínali túto dôležitú vec – k ľuďom sa správa slušne a s úctou.

pexels.com

#7 Že ani ten najdokonalejší človek nemusí mať vždy pravdu

Naše mamy sú tu na to, aby mali vždy pravdu. A vo väčšine prípadov aj majú. No nie vždy. Ale je to v poriadku, pretože mýliť sa je ľudské. Učia nás, že nech ste ktokoľvek, môžete sa mýliť, a že na tom nie je vôbec nič zlé.

#8 Že nie je lepší liek, ako vrúcne objatie

Naše mamy nás učia, že ak existuje nejaký univerzálny liek na všetko, tak potom je to objatie. Neexistuje žiaden životabôľ, ktorý by objatie nedokázalo vyliečiť.

#9 Že oddanosť znamená “navždy“

Naše mamy budú stáť po našom boku od prvého dňa až po ten posledný – navždy. Vždy budú našimi fanúšikmi číslo jedna, vždy budú tlieskať a povzbudzovať najhlasnejšie zo všetkých, vždy tu budú pre nás a nikdy sa nám neotočia chrbtom. Učia nás, že oddanosť jednoducho znamená navždy.

#10 Že tam, kde je mama, je domov

A napokon, učia nás jednu veľmi dôležitú vec – tam, kde sú ony, tam sa nachádza aj náš skutočný domov. Že kdekoľvek vo svete budeme, vždy sa máme kam vrátiť. Vždy nás privítajú s otvorenou náručou, vždy nám pomôžu a vždy urobia všetko preto, aby sme my boli šťastní.

pexels.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov