Foto: youtube.com (screen)

Jeden z najúspešnejších športovcov všetkých čias a jeho recept na úspech.

Michael Phelps je meno, ktoré pozná hádam každý – dokonca aj ten, pre koho šport rozhodne nie je jeho šálkou kávy. Tento plavec a jeden z najúspešnejších olympionikov všetkých čias za svoju kariéru získal celkom 28 olympijských medailí, z čoho až 23 zlatých. A to veru nie je malé číslo. Chceli by ste vedieť, čo stojí za úspechom tohto významného športovca? Budete možno prekvapení, no je to niečo, čo si môžete osvojiť aj vy, a vďaka tomu môžete aj vy vo svojom živote dosiahnuť úspech.

Článok pokračuje pod videom ↓

Michael Phelps sa počas celej svojej kariéry spoliehal na svojho trénera, Boba Bowmana. A aký je ich recept na úspech? Odpoveď je jednoduchá:

Konzistentný tréning, deň čo deň.

Michael je možno prirodzene nadaný, no to, čo ho urobilo skvelým a úspešným, podľa Boba nie je jeho rozpätie rúk či veľkosť nôh, ale niečo celkom iné.

unsplash.com

Je to práca. Dôsledná, tvrdá práca. Michael od svojich dvanástich do osemnástich rokov nevymeškal ani jediný deň tréningu, čo dokopy predstavuje viac ako 2100 dní. Bolo to náročné? Určite áno. Myslíte si, že sa aj takému velikánovi, akým je Michael Phelps, sa vždy chcelo prísť na tréning, skočiť do vody a bojovať? Rozhodne nie. No aj napriek tomu prišiel. A deň čo deň, tréning po tréningu, sa pomaly zlepšoval.

A podľa Boba Bowmana je práve toto kľúčom k úspechu. Konzistentný tréning, odvaha čeliť neistotám a pochybnostiam, či dokonca odvaha čeliť aj sebe samému. Úspech sa nikdy neudeje cez noc. Na úspech si treba počkať. A pracovať na ňom. Nie iba vtedy, keď sa vám chce, alebo keď máte chuť, ale neustále.

Každý deň sa posuniete o malý krôčik vpred

Ak budete niečo robiť dostatočne dlho, potom neexistuje iná možnosť než to, že sa v tom zlepšíte. Že v tom budete dobrí, výborní. Ako presne to funguje? Keď si vybudujete tento základ a budete mať pocit, že už nedokážete urobiť „viac“, potom sa môžete zamerať na to, aby ste to urobili “lepšie“. Váš zajtrajší úspech je totiž definovaný tým, čo robíte dnes.

unsplash.com

Buďte úspešní aj vy

A najlepšie na tom všetkom je to, že to platí na akúkoľvek aktivitu alebo na akýkoľvek cieľ, ktorý si sami stanovíte. Či už sa chcete naučiť hrať na klavíri, schudnúť päť kíl, alebo vyhrať v nejakej súťaži.

Všetko je to o tom, že si nastavíte nejaký cieľ a premyslíte si, aké dôležité to pre vás je. A keď prídete na to, že spokojní budete jedine vtedy, keď ho dosiahnete, tak potom musíte na túto víziu zaútočiť s hladom. Vybudovať si konzistentnosť a každým dňom sa k nej priblížiť o čosi viac.

livehappy
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov