Máte tri pokusy, aby ste prišli na to, z čoho je tvorený svet. Presne tak, z maličkostí.

Ak by sa vás niekto opýtal, na čom vo vzťahu záleží, pravdepodobne by ste prišli na mnoho vecí. Možno by ste dokonca mohli spísať celý zoznam. Ale na ktorom mieste na vašom pomyselnom zozname by sa umiestnili maličkosti? Boli by tam vôbec? Uvedomujete si, až aj na takých maličkostiach záleží? Že hoc ide o malé veci, znamenajú veľa?

Článok pokračuje pod videom ↓

Hneď na začiatok si musíme povedať jednu krutú pravdu: sú to tie malé veci, tie drobnosti, na ktorých záleží najviac. Všetky tie triviálne hlúposti, tie maličkosti, to je to, na čom záleží.

Možno si poviete, že nemá význam to rozoberať, že nemá význam sa nad tým dvakrát, trikrát či viackrát zamýšľať, ale verte mi, má. Sú to maličkosti, na ktorých je postavený náš svet a sú to drobné veci, ktoré ho robia veľkým. Kúsok po kúsku. Takže nabudúce, keď si poviete, že „Ah, na tom vôbec nezáleží,“ pravdepodobne sa budete mýliť. A vo vzťahu to platí dvakrát.

unsplash.com

Záleží na pozornosti. Na pozornosti, ktorú budete dávať len a len tomu druhému. Na pozornosti, o ktorú ten druhý nebude musieť súťažiť. Pretože, nemal by.

Záleží na láske, ktorú netreba spochybňovať. Záleží na tom, na koho sa budete celý večer dívať. Záleží na tom, komu dáte kompliment – a či vôbec. Záleží na tom, ako sa budete správať. Záleží na tom, či vám na niekom záleží. A rovnako tak záleží aj na láske, v ktorej nemusíte mať žiadne pochybnosti, či je naozaj pravá.

Záleží na prítomnosti. Niekedy nemusíte robiť nič. Stačí len, že ste. Niekedy len vaša prítomnosť je všetko, čo ten druhý potrebuje.

Záleží na sľuboch, ktoré dáte. A či ich dodržíte. Či máte dostatok odvahy na to, aby ste všetko dotiahli až do konca. Aby ste sa na to nevykašľali.

Záleží na čase, ktorí tomu druhému dáte. Pretože viete, ako sa hovorí: „Čas je ten najvzácnejší darček, ktorý môžete niekomu darovať. Ak mu darujete čas, darujete mu kúsok života, ktorý sa už nedá vrátiť späť.“

Záleží na tom všetkom. Na každom a jednom úsmeve. Na každom a jednom západe či východe slnka. Na každej jednej noci. Na každom jednom vyslovenom či nevyslovenom slove. Na každom jednom pohybe – jednoducho na všetkom.

Možno to pre niekoho sú tak malé a bezvýznamné veci, no pre iného predstavujú celý svet, pre iného sú veľmi dôležité. Pretože niekedy na takýchto veciach záleží oveľa viac, než na všetkých prázdnych sľuboch či veľkých rečiach. A ak si myslíte, že nie, potom si myslíte zle. Veľmi zle.

unsplash.com

Pozri aj: Nepočúvli intuíciu, doplatili na to rozvodom. Toto je 10+ otvorených priznaní rozvedených ľudí, ktorí nepočúvli svoj vnútorný hlas

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov