Ak nemôžete dosiahnuť úspech vo svete financií, možno je na príčine séria zlozvykov, ktorých sa dopúšťate každý deň. Je preto najvyšší čas zbaviť sa ich.

Viaceré motivačné knihy tvrdia jedno. Ak chcete dosiahnuť úspech, musíte vyjsť zo zóny komfortu a nastaviť si myseľ. Všetko je v hlave. Aj úspech, aj neúspech. Čo máme teda robiť, aby sme sústavne nestúpali na tie isté hrable, ktoré nám zabraňujú získať finančnú stabilitu?

Článok pokračuje pod videom ↓

Poďme sa spoločne pozrieť na 12 najčastejších zlozvykov, ktoré robí každý z nás, pričom často o tom ani len netušíme. Viete, ktoré sú to?

Uspokojíme sa s minimom

Photo by Aris Sfakianakis on Unsplash

Strach nám nedovolí prekonávať prekážky a nepríjemnosti, preto radšej (tvrdohlavo) ostávame tam, kde cítime bezpečie. Zóna komfortu nám však čoskoro začne byť priúzka. Preto sa nebojte prekonávať svoj strach. Dvíhajte si latku čoraz vyššie. Naozaj sa to oplatí.

Vykašlite sa na multitasking a radšej sa sústreďte

Viaceré štúdie dokázali, že väčšina ľudí (98 percent) jednoducho nevie robiť viac vecí naraz. Ak sa o to niekto aj pokúsi, tak je to vždy na úkor ostatných vecí. Preto, ak chcete naozaj uspieť, sústreďte sa na jednu vec. A tú robte poriadne.

Sociálne siete by sa mali stať pri práci tabu

Photo by William Iven on Unsplash

Teda v prípade, že pomocou nich nekomunikujete so šéfom. Ak však váš šéf sedí v tej istej kancelárii, okamžite vypnite Facebook. Zbytočne sa tak zadívate do videí a článkov, ktoré sú síce fajn, ale znižujú vašu produktivitu.

Neporovnávajte sa

Nikto z nás nekráča v tých istých topánkach. Čo môže fungovať na jednom, nemusí fungovať na vás. Držte sa vlastnej cesty a v žiadnom prípade sa neporovnávajte. Môže vás to poriadne demotivovať.

Nestretávajte sa s negatívnymi ľuďmi

Photo by Christopher Burns on Unsplash

Vykašlite sa na kávičky s kamarátkou, ktorá sa sústavne ľutuje. Na to naozaj nemáte čas. Miesto toho skúste svoj čas využiť produktívnejšie, čítajte knihy, robte niečo. No nedajte si odčerpať energiu ľuďmi, ktorí nechcú zabojovať sami so sebou.

Už žiadne výhovorky

Vždy sa dá niečo urobiť so situáciou, v ktorej sa nachádzate. V skutočnosti neraz používame výhovorky len nato, aby sme ospravedlnili vlastnú lenivosť. Všetko sa dá. Len treba chcieť.

Nebuďte perfekcionista

Photo by Sorin Sîrbu on Unsplash

Nikto nie je dokonalý. A tak to má byť. Nesnažte sa byť perfektní vo všetkom, pretože čoskoro vyhoríte. Máte právo na chyby. Ako každý z nás. Ak sa vám niečo nepodarilo, nebičujte sa neproduktívnymi výčitkami.

Nesťažujte sa

A je to tu. Ak si myslíme, že len k nám je život nespravodlivý, priveľmi ďaleko sa nedostaneme. Preto sa nesťažujte. Nikto to nemá v živote ružové. Okrem toho nás každá skúsenosť niekam posunie. A to je to hlavné, čoho sa môžeme držať.

Nie všetko je o vás

Photo by John Sting on Unsplash

Ste dôležití. Ale presne tak, ako každý z nás. Nikomu nepomôže, ak si bude myslieť, že sa svet točí okolo neho. Našťastie to vôbec nie je tak. Neberte si všetko osobne. Uvidíte, ako sa vám uľaví.

Neberte si všetko na svoje plecia

Ak môžete, časť povinností preneste na niekoho kompetentného. Naučte sa dôverovať ľuďom. Ak budete chcieť všetko robiť na 100 percent, čoskoro vyhoríte.

Vyhnite sa zbytočným stretnutiam

Photo by Isaiah Rustad on Unsplash

Stretnutia a meetingy síce dokážu posilniť medziľudské vzťahy, každopádne sa to s nimi však neoplatí preháňať. Rozlišujte, ktoré stretnutia sú dôležité a ktoré sú len plytvaním času. Na to druhé naozaj nemáte čas.

Nerobte si zoznam všetkých povinností

Nech to znie akokoľvek paradoxne, zoznam toho, čo musíte urobiť, vás môže len stresovať. Napíšte si maximálne tri nevyhnutné povinnosti a ostatné nechajte bokom. Stres je to posledné, čo potrebujete.

Veríme, že vám zbavenie sa týchto zlozvykov pomôže dosiahnuť vytúženú finančnú slobodu.

Pozri aj: Kakeibo: Stará japonská metóda, vďaka ktorej mesačne ušetríte až 35% zo svojich príjmov

entrepreneur
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov