Nie každý je v modernej dobe úplne "doma", ale to je v poriadku.

Niekedy máte jednoducho pocit, že táto dekáda, v ktorej sa nachádzate, jednoducho nie je pre vás. Myslíte si, že ak by ste mali toľko rokov, čo teraz v nejakom inom období, napríklad pred dvadsiatimi, tridsiatimi rokmi, potom by ste zapadali oveľa viac. Niežeby ste neznášali modernú dobu, ale predsa len – to, čo bolo kedysi, to, čo sa považuje za nehynúcu klasiku, to je jednoducho viac pre vás.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Páči sa vám oblečenie, ktoré je skôr nadčasové, než trendy?

Módne výstrelky, najnovšie trendy alebo bežné oblečenie z nových kolekcií módnych reťazcov jednoducho nelahodí vášmu oku a už vôbec si to neviete na sebe predstaviť. Namiesto toho radi nakupujete nadčasové kúsky ako napríklad džínsové bundy či nohavice, ktoré sa nosili kedysi a keď máte možnosť vybrať si niečo zo šatníka vašich rodičov či starých rodičov, ste ako v siedmom nebi.

#2 Novodobé randenie nie je pre vás a radšej uprednostňujete klasiku?

Ruže, listy, spoločná večera, sviečky a srdcia. Všetko tak klasické, pre niekoho dokonca klišé, ale vám sa táto predstava páči oveľa viac, než novodobé esemesky či posielanie si fotografií na sociálnych sieťach. Nie, nie je nič zlé na tom, ak pozeráte starý film a rozplývate sa nad láskou hlavných hrdinov, pretože klasika je jednoducho klasika.

#3 Vlastníte polaroid?

Je na tom niečo kúzelné, niečo magické. Mať fotoaparát, ktorý vám hneď pred vaším zrakom vytlačí spomienky. Mať fotoaparát, ktorý nemá nehoráznu pamäť, ale má film, teda máte obmedzený počet záberov, a tak si musíte vždy poriadne premyslieť, čo odfotiť a nesnímať každú somarinu. Moderné technológie sa vám páčia, ale nepáči sa vám smer, kam sa to všetko zvrháva.

unsplash.com

#4 Nie ste veľký fanúšik novodobých piesní obohratých z rádia?

Niežeby novodobá hudba bola zlá, alebo že by ste niečo mali vyslovene proti nej, ale to, čo neustále hrajú v rádiách, jednoducho nie je vaša šálka kávy. Oveľa viac sa vám páčia skladby s hlbším významom, aj keď ich možno mnoho ľudí nepozná. Alebo respektíve, väčšinou vôbec nikto.

#5 Milujete staré filmy?

Ľudia boli kedysi iní. Aj filmy boli kedysi iné. Tak inak podané. A vy si jednoducho nemôžete pomôcť, ale milujete ich a mohli by ste ich pozerať od rána do večera. A napríklad taká Audrey Hepburn? Túto herečku už zrejme žiadna iná nikdy neprekoná.

#6 Myslíte si, že ľudia kedysi robili skvelé veci?

Možno na tom neboli s technológiami až tak ďaleko, ako sme my teraz, ale to predsa neznamená, že nevedeli, ako sa baviť. Všetky tie aktivity vám jednoducho prídu zábavné, aj keď s nimi u iných veľakrát nenájdete pochopenie.

#7 Posielate pohľadnice z vašich ciest?

Áno, poslať instante desiatky fotiek a do minúty na ne dostať odpoveď je síce skvelé, ale čaro pravej, nefalšovanej pohľadnice s krátkym popisom a známkou je jednoducho niečo, na čo nedokážete zanevrieť. Pohľadnice sú pre vás dôležité a stále ich máte radšej, než výdobytky modernej doby.

unsplash.com

Pozri aj: Ste dieťa 90. rokov? Ak áno, pri pohľade na týchto 15+ retro obrázkov vás pochytí poriadna nostalgia

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov