Ak máte tieto vlastnosti, možno aj vy ste skrytým géniom.

Mozart, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh,  Nikola Tesla, Steve Jobs, Stephen Hawking, Mark Zuckerberg a mnohí ďalší sú ľudia, ktorí majú spoločnú jednu vec. Všetci boli géniami. Každý z nich síce exceloval v inom prostredí, no všetci sú majstrami vo svojom obore. Okrem toho, mali spoločné aj iné vlastnosti. A ak ich zdieľate aj vy, možno, že aj vo vás sa skrýva génius, ktorý čaká na to, až ho odhalíte.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Máte veľa starostí a často sa obávate? Potom to pre vás začína naozaj dobre

Výskumy ukazujú, že ľudia, ktorí nad všetkým nadmerne premýšľajú a často sa obávajú, sú nápaditejší a kreatívnejší. Všetko toto premýšľanie a strachovanie sa pochádza z vašej vnútornej vlastnosti živo si predstavovať všetky veci. Nabudúce to môžete využiť vo svoj prospech.

#2 Často hovoríte sami so sebou?

Inteligentní ľudia majú naozaj „hyperaktívny“ mozog, ktorý sa neustále hrá s ich vlastnými nápadmi, myšlienkami a filozofiami. Stephen Hawking, taktiež jeden z géniov, dokonca raz povedal: „Najtichší ľudia majú najhlučnejšiu myseľ.“

#3 Ste zvedaví?

Zaujíma vás, ako veci fungujú, chcete vedieť odpovede na všetky otázky, dokonca chcete vedieť viac. Ste hladní po informáciách a skúmate a hľadáte dovtedy, kým na niečo neprídete. Baví vás púšťať sa do nových vecí, pretože viete, že takýmto spôsobom sa môžete naučiť ešte veľmi veľa.

unsplash.com

#4 Zabúdate, kde ste položili svoje kľúče či okuliare?

Roztržití ľudia sú podľa vedcov priam géniami. Ich myseľ musí neustále premýšľať o toľkých veciach naraz, že často majú neprítomný výraz alebo zabúdajú na jednoduché veci typu kde si položili svoje okuliare, kľúče alebo mobilný telefón.

#5 Nepremýšľate veľmi nad tým, čo si oblečiete?

Vysoko inteligentní ľudia majú na starosti iné veci, než starať sa o to, čo si oblečú, a preto móda ide vždy tak nejak až na druhú koľaj. Veď napríklad zoberte si takého Steva Jobsa alebo Marka Zuckerberga. Vždy, keď vystupovali pred ľuďmi, ich oblečenie bolo naozaj veľmi jednoduché, nie zložité ani prehnane luxusné. Okrem toho, vždy chodili v tom istom „ikonickom“ oblečení.

#6 Pravidelne čítate?

Každý génius na tomto svete by si prial jednu vec: aby mal viac času na čítanie kníh. Všetci úspešní a inteligentní ľudia čítajú knihy a čítajú ich vo veľkom. Rozširujú si tak svoje obzory a je to ďalší skvelý spôsob, ako sa naučiť nové veci.

unsplash.com

#7 Radi posúvate svoje vlastné hranice?

Pre každého génia je práve mozog tou najpríťažlivejšou a najviac sexy časťou tela. A každý génius vie, že mozog si zaslúži, aby sme sa o neho starali a cvičili ho. Každý inteligentný človek totiž neustále posúva svoje vlastné hranice a robí aktivity, ktoré ho podnecujú k tomu, aby premýšľal viac a viac a ešte lepšie.

#8 Trpíte úzkosťou?

Možno náhoda, možno spoločný znak všetkých géniov, no vysoko inteligentní ľudia nie sú práve tie najspoločenskejšie tvory. Nieže by nemali radi ľudí alebo dokonca neznášali spoločnosť, no radi trávia čas sami so sebou a osamote, pretože tak môžu najlepšie dobiť svoje baterky.

#9 Máte problémy so závislosťou?

Čo majú spoločné všetci slávni umelci, speváci, skladatelia, bádatelia, vedci či výskumníci? Mnohí z nich trpia alebo trpeli nejakou závislosťou. Či už je to niečo, čo im poskytne úľavu od osamelosti alebo niečo, čo ich dostane do ich „tvorivého štádia“,  inteligentní ľudia prepadajú závislostiam jednoducho častejšie. Ale to vás rozhodne nemá zastrašiť.

unsplash.com

Pozri aj: Koho máte pred sebou? Z očí druhého človeka môžete ľahko zistiť výšku jeho inteligencie

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov