Foto: unsplash.com

S týmito jednoduchými trikmi vás budú všetci zbožňovať.

Zvládnuť konverzácie rozhodne nepatrí medzi tie najjednoduchšie úkony. Pre mnohých je to úplná nočná mora, a nieto ešte, aby ste danou konverzáciou zvýšili svoje sympatie. Našťastie, existuje niekoľko trikov, vďaka ktorým bude začatie či plynutie konverzácie aj pre vás úplnou malinou. Stačí mať na pamäti niekoľko vecí.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Rozprávajte o tom, čo sa nachádza vo vašom okolí

Jednoduchý trik, ktorý môže rozpútať zaujímavú konverzáciu, je využiť všetky svoje zmysly na to, aby ste si všimli, čo sa nachádza vo vašom okolí a následne to zakomponovali do vášho rozhovoru. Nemusí to byť iba miesto, kde sa práve nachádzate, môžete si všimnúť aj to, čo má napríklad ten druhý oblečené, alebo čo drží v rukách. Ukážka: „Jéj, vidím, že čítaš Harryho Pottera…“

#2 Druhá osoba sa musí vo vašej prítomnosti cítiť dobre

Ak sa chcete stať hotovým konverzačným guru, ktorého všetci zbožňujú, potom si musíte uvedomiť jednu vec: osoba, s ktorou sa rozprávate, sa musí vo vašej prítomnosti cítiť pohodlne a dobre. A ako to dosiahnuť? Jednoducho, nechajte, nech rozpráva o sebe. Pýtajte sa jej otázky ohľadom jej detstva, rodného mesta, záľub a podobne.

unsplash.com

#3 Netlačte príliš na osobné otázky

Na druhej strane, musíte presne vystihnúť tú hranicu, kedy sú vaše otázky už tak trochu mimo. Pýtať sa na až príliš osobné záležitosti môže byť niekedy viac na škodu, než na osoh. Pamätajte si, nepýtajte sa to, na čo by ste sami nechceli odpovedať. Namiesto toho skúšajte jednoduchšie otázky s možnosťou otvorenej odpovede, aby sa mala konverzácia kam pohnúť.

#4 Dávajte pozor na detaily

Žijeme v tak rýchlej a uponáhľanej dobe, že ľudia majú tendenciu prehliadať všetky detaily. No práve o tom to je, o všetkých tých veciach, ktoré sú ostatnými prehliadané a pre ostatných neviditeľné. Ak budete konverzáciu viesť v tomto duchu a budete klásť takéto otázky, potom máte vyhrané. Napríklad: “Čo najkrajšie sa ti dnes stalo?“ Okrem toho, takéto otázky ukazujú váš záujem o danú osobu, a teda v jej očiach stúpate.

#5 Nebojte sa použiť zmysel pre humor

Je to tak, humor spája ľudí, nebojte sa ho preto použiť. Každý z nás sa totiž rád smeje a dobre sa cítime pri ľuďoch, ktorí sa radi smejú tiež, alebo pri tých, ktorí nás vedia rozosmiať.

unsplash.com

#6 Rozprávajte o aktuálnych témach

Keď si už s konverzáciou naozaj neviete dať rady, skúste sa rozrozprávať o tých najaktuálnejších témach. Čo sa deje momentálne vo svete, aké nové filmy vyšli, nové piesne obľúbených interpretov, virálne videá a podobne. Je to skvelý spôsob, ako začať konverzáciu, ktorá sa možno uberie celkom novým smerom.

#7 Poproste toho druhého o láskavosť

Najlepšie na tomto jednoduchom psychologickom triku je jeho efektivita. Ak niekoho poprosíte o láskavosť, evokuje to v ňom pocit, že on je ten dominantný (aj keď len na sekundu) a celkom určite vám aj s danou prosbou vyhovie.

Bonus: Ako na plynulú konverzáciu?

Nie vždy je jednoduché prísť s nejakou novou témou, novým zaujímavým poznatkom, otázkou alebo jednoducho niečím, čo by zabezpečilo plynulú konverzáciu. No existuje jednoduchý tip: buďte úprimní. Niekedy totiž poriadne podceňujeme silu obyčajnej úprimnosti. Veľa šťastia.

unsplash.com
brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov