Ide mužom pri výbere partnerky len o to, či je krásna? Tým nedospelým a povrchným možno. Ostatní berú do úvahy aj niečo iné, než len výzor.

Žijeme v dobe, kedy sa zdá, že jediné, na čom záleží, je vzhľad. Máme sklony to zovšeobecňovať na všetko a na všetkých. Ženy veľakrát odsudzujú mužov za to, že svoje správanie k žene modelujú podľa jej vzhľadu. Nie vždy je to však tak.

Článok pokračuje pod videom ↓

Nasledujúcich 6 vecí vám možno otvorí oči. Ide o vlastnosti, ktoré si vyzretí muži na ženách všímajú viac, než vzhľad.

Podpora

Nie, v tomto prípade to nie je o hladkaní mužského ega. Muži sú v rámci svojej sebadôvery krehkí a dobre im padne, ak ich viete podporiť, oceniť a pochváliť. Samozrejme, so zdravou dávkou nadhľadu a objektivity. A najviac ocenia to, keď ste im oporou pri problémoch a ťažkostiach a keď pri nich stojíte aj vtedy, keď sa im ostatní otočia chrbtom.

Úprimnosť

Dôvera je základ každého zdravého vzťahu. Základom dôvery je úprimnosť, priamosť a žiadne klamstvá. Je pochopiteľné, že niektoré tajomstvá si radšej nechávame pre seba, no mali by sme byť citliví na hranicu, po akú je to ešte únosné. Zatajovanie a klamstvá ničia dôveru a všetko zbytočne komplikujú, lebo napokon sa do nich viac zamotávame a vzájomná dôvera sa viac a viac stráca. Muži vedia skôr oceniť to, keď im poviete niečo, čo by ich mohlo raniť, priamo a bez okolkov, ako keby ste sa tvárili, že je všetko v poriadku.

Unsplash.com/Priscilla du Preez

Nezávislosť

To, že vás chlap dobíja, je súčasť dvorenia, nie znak toho, že chce, aby ste boli jeho príveskom. Muži si veľmi cenia svoju slobodu a očakávajú, že vy budete robiť to isté. Nemajú radi, keď je na nich ich partnerka vo všetkom závislá, všade s nimi chodí a nemá žiadne svoje aktivity. Presne tak je to aj s vlastným názorom. Aby ste to lepšie pochopili, vo vzťahu ste síce jeden tím, ale obaja ste samostatní hráči s vlastnou identitou, názorom, záľubami a priateľmi. Mali by ste v tom nájsť prienik, nie však úplnú totožnosť.

Zmysel pre humor

Inteligentné rozhovory sú skvelé, no nedokážeme ich viesť permanentne. Chlapi majú radi, keď ženy vedia pochopiť a zasmiať sa na ich historkách a vtipoch. Áno, pod zmyslom pre humor muži rozumejú, že ich žartom ženy chápu. Majú radi „zdravé“ dvojzmysly, narážky a poznámky, ktoré by sa nezainteresovaným osobám mohli zdať možno trochu zvláštne. Radi bavia iných a ešte radšej majú, keď sa ženy dokážu naladiť na ich vlnu.

Unsplash.com/Priscilla du Preez

Inteligencia

Muži radi rozprávajú a hľadajú niekoho, s kým sa budú môcť o svoje myšlienky a názory podeliť. Nie sú hlúpi a rovnako ako ženy, aj oni vedia oceniť hlboké a inteligentné debaty. Obkecávanie a rozprávanie vtipných príhod si nechávajú na dvorenie, no neskôr prechádzajú na diskutovanie aktuálnych udalostí a zmysluplné rozhovory, pri ktorých potrebujete mať všeobecný prehľad.

Odvaha

Muži sú od prírody dobrodruhovia a láka ich istá miera rizika a nebezpečenstva. Sú nadšení, ak si nájdu partnerku, ktorá je odvážna a nebojí sa riskovať spolu s nimi. Snažte sa dať mužovi šancu čeliť výzvam, aj keď sú niekedy šialené alebo drsné, a nájdite v sebe odvahu ísť do toho s nimi. Správny muž nezabudne na vašu bezpečnosť a bude sna snažiť vás chrániť.

Unsplash.com/Priscilla du Preez

Krása je teda samozrejme „bonusom“ navyše, no ozajstní, dospelí a vyzretí chlapi vedia, že je pominuteľná a relatívna. Preto sa radšej obzerajú po partnerke, s ktorou by chceli raz zostarnúť – nie preto, ako vyzerá, ale preto, aká je.

Pozri aj: Psychológ, ktorý pomohol už viac než 1000 párom prezradil, ktorá jedna vec je vo vzťahu najdôležitejšia

awesomequotes4u
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov