Aké mylné informácie si ľudia myslia o extrovertoch?

Dnešná spoločnosť vo veľkej miere nechápe introvertov. Sú to ľudia, ktorým mozog pracuje trochu inak, a preto sú často terčom posmechu. Ale, na druhej strane by sa dalo povedať, že ani extroverti to nemajú ani zďaleka tak jednoduché, ako by sme si na prvý pohľad mysleli. Aj o nich si ľudia myslia mylné informácie a majú ich zaškatuľkovaných ako ukecaných, hlúpych či povrchných. Je to ale naozaj tak? Toto je 6 vecí, ktoré nerád počúva každý extrovert.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Extroverti sú povrchní a neinteligentní

Zatiaľ čo introverti dospeli k záverom prostredníctvom pozorovania a analýzy, extroverti dospeli k záverom prostredníctvom diskusie a experimentovania. Aj preto počujete extrovertov častejšie rozprávať – so svetom sa delia o každú svoju myšlienku. To, že veľa rozprávajú, však neznamená, že sú povrchní či neinteligentní – ich myšlienky sú presne rovnaké ako myšlienky introvertov, ibaže oni ich povedia nahlas.

unsplash.com

#2 Extroverti sa už narodili s neskutočne veľkou sebadôverou

Extroverti sa museli naučiť pravidlá spoločenskej interakcie rovnako, ako všetci ostatní. Nikto predsa ihneď po narodení neprekvital obrovskou sebadôverou. Aj extroverti si to sebavedomie museli postupne vybudovať a vôbec to nebolo tak jednoduché, ako to môže vyzerať.

#3 Extroverti zbožňujú small talky

Nie je to o tom, že extroverti milujú tieto konverzácie o ničom, oni ich taktiež neznášajú. Ale, čo neznášajú ešte viac, je trápne ticho, takže preto sa vždy radšej dajú s niekým do reči.

#4 Extroverti nemôžu byť sami

Extroverti sa cítia v spoločnosti naozaj dobre, ale to neznamená, že nemajú radi čas strávený osamote. Možno nie až v takej veľkej miere ako introverti, ale mať päť minút pre seba potrebuje každý. Všetci sme len ľudia. Introverti potrebujú byť občas medzi ľuďmi, rovnako ako extroverti potrebujú byť občas sami.

unsplash.com

#5 Extroverti sú úplne sebestační

A viete čo? Každý z nás je sebestačný – to je základná ľudská vlastnosť. Extroverti sú však prirodzene viac urozprávaní, pretože to je spôsob, ako dávajú najavo svoje myšlienky. Takže, môže sa vám zdať, že je pre nich jednoduchšie nadviazať kontakt s cudzincom, niekde zavolať, na niečo sa opýtať a podobne, ale v skutočnosti len využívajú iné prostriedky na rovnaký účel ako introverti.

#6 Extroverti sa vždy snažia „opraviť“ introvertov

Ďalšia mylná informácia. Možno extroverti niekedy doslova „prinútia“ introvertov urobiť nejaké činnosti či aktivity, ktoré nie sú presne podľa ich gusta, ale nesnažia sa ich „opraviť“.

Introverti a extroverti sú ako čierna a biela, ako jing a jang, ako deň a noc, ako mesiac a slnko – a svet ich potrebuje oboch rovnako. Konieckoncov, ak by sme boli všetci rovnakí, bolo by to naozaj nudné.

Pozri aj: 12 milých ilustrácií ukazuje, ako vnímajú svet introverti a extroverti

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov