Foto: pexels.com

Nemusíte povedať ani slovko a aj tak môžete vplývať na ľudí.

Správna komunikácia je kľúčom ku všetkému. Keď sa vysloví nejaká informácia, nie je ani tak podstatné, o čo ide. Oveľa dôležitejšie je, akým štýlom je to podané. Obyčajný človek to totiž spracováva nasledovne: na 10% je dôležité, čo ten druhý vlastne povedal, na 40% je dôležité, akou rýchlosťou a akým tónom hlasu to povedal a zvyšných 50% patrí reči tela. Čo z toho vypláva? Ak chcete nad ostatnými dominovať a mať akúsi výhodu, nemusíte povedať vôbec nič. Stačí, že sa budete riadiť týmito radami.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Ak chcete vedieť, či má ten druhý záujem, sledujte jeho zreničky

Zrenička je časť nášho oka, nad ktorou prakticky nemáme žiadnu kontrolu. Podľa Eckharda Hessa, zreničky sa nám rozširujú práve vtedy, keď sa rozprávame s niekým, kto sa nám páči.

#2 Ako zistiť či toho druhého zaujímate vy? Pozrite sa mu na nohy

Väčšina ľudí sa už naučila mať výrazy svojej tváre pod kontrolou, a preto je niekedy naozaj ťažké vyčítať, čo si o vás ostatní skutočne myslia. No mnoho ľudí nevenuje pozornosť tomu, čo robia ich nohy. Ak sa s niekým rozprávate a špičky ich nôh smerujú k vám, potom je to znak toho, že majú záujem. Ak ich nohy však smerujú od vás, potom je to pre vás varovný signál.

#3 Využite psychológiu farieb

Aj farby sú dôležité. Modrá znamená dôveru, bezpečnosť a čistotu. Červená na druhej strane energiu, vášeň a lásku. Výber je vždy len na vás.

pexels.com

#4 Ak chcete zistiť politickú orientáciu, skúste pohybovať očami

Zaujímajú vás niekoho politické názory? Skúste pri rozhovore presunúť váš pohľad. Ak daná osoba odvráti pohľad tiež, je pravdepodobné, že patrí ku konzervatívcom. Ak bude sledovať vaše oči naďalej, je to liberál.

#5 Tí, čo sa dotknú svojich zákazníkov, dostanú väčšie sprepitné

Štúdie naznačujú, že ak sa svojich zákazníkov jemne dotknete na ruke alebo na ramene, je viac pravdepodobné, že dostanete vyššie sprepitné.

 #6 Ak chcete vyzerať dominantnejšie, mierne nakloňte hlavu dozadu

Štúdie hovoria jasnou rečou: čím viac sklopíte hlavu, tým poddanejšie vyzeráte. Ak chcete mať dominantnú pozíciu, potom ju mierne nadvihnite a nakloňte dozadu.

#7 To, či niekto klame, zistíte podľa hodiniek

Teda, nie až tak doslovne. Vedci prišli na to, že ľudia majú tendenciu klamať vtedy, keď sú unavení. To znamená, že ľudia, ktorí vstávajú skoro ráno klamú prevažne v noci, a nočné sovy majú väčšiu tendenciu klamať ráno.

pexels.com

#8 Vplyvní ľudia zaberajú veľa miesta

Chcete vyzerať a pôsobiť mocnejšie či vplyvnejšie? Viac gestikulujte rukami, robte veľké gestá, hovorte hlasnejšie a jednoducho „buďte všade“.

#9 Chcete, aby vám ostatní dôverovali? Nechajte, nech rozprávajú prví

Ak chcete u ostatných vyvolať dôveru, veľa sa pýtajte a nechajte rozprávať prevažne ich.

#10 Levanduľa – to je vôňa, ktorá najviac priťahuje mužov

Ženy, zbystrite pozornosť. Podľa najnovších výskumov je práve levanduľa tou vôňou, ktorá najviac priťahuje mužov. Hneď za tým sú vône ako tekvicový koláč, šišky či sladké drievko.

#11 Chcete, aby s vami niekto súhlasil? Kývte hlavou

Kývanie hlavou hore-dole je nákazlivé a šíri to dobré pocity. Takže ak chcete, aby s vami niekto súhlasil, jednoducho pritakávajte hlavou a on sa nevedomky pridá tiež.

pexels.com

#12 Ak sa chcete niekomu zapáčiť, zrkadlite jeho správanie

Ak sa chcete niekomu zapáčiť, napodobňujte všetko, čo robí – gestá, mimiku, výrazy. Bude sa tak vďaka vám cítiť pochopený a akceptovaný.

#13 Chcete pred ostatnými vyzerať, že ste skúsení v sexuálnej oblasti? Dajte si tetovanie

Štúdie ukazujú, že ľudia s tetovaním sú vnímaní ako viac dobrodružní, či dokonca ostatní si myslia, že mali viac sexuálnych partnerov než ľudia bez tetovania.

#14 Ak chcete, aby sa do vás niekto zamiloval, pozerajte sa mu do očí

Vedci prišli na to, že aj taká obyčajná vec ako intenzívny očný kontakt dokáže spôsobiť to, že sa do vás niekto zamiluje. Uskutočnil sa experiment, v rámci ktorého si dvaja cudzí ľudia mali pozerať navzájom do očí po dobu 2 minút. Výsledok? Láska.

#15 Chcete pôsobiť vnímavo? Hrajte sa s vlasmi

Ak sa niekto hrá so svojimi vlasmi, nie je to znak toho, že sa nudí alebo nepočúva. Práve naopak, je to gesto romantického záujmu.

pexels.com

#16 Podľa čela dokážete zistiť, ako veľmi je osoba uzavretá

Pozrite sa na čelo danej osoby. Čím má viac hlbších vrások, tým je otvorenejšia. Je to kvôli tomu, že typickým znakom otvorených ľudí je zdvihnúť obočie a krčiť čelo.

#17 Keď v nejakej hre prehrávate, tvárte sa opačne – že vyhrávate

Túto taktiku často využívajú športovci. Ak aj prehrávajú, no chcú zápas otočiť vo svoj prospech, začnú sa tváriť, že výhra je na ich strane. Možno by ste neverili, no naozaj to funguje. Musíte ostatným (a hlavne sebe) ukázať, že vy ste ten víťaz.

#18 Ako zistiť, či je niekto bohatý? Počas rozhovoru nedáva pozor

Štúdie zistili, že bohatí ľudia majú tendenciu byť myšlienkami všade možne, a preto v konverzáciách veľmi neparticipujú.

pexels.com

#19 Môžete ukázať svoju dominanciu tým, že sa jemne nakloníte dopredu

Ak chcete ukázať váš záujem voči tomu druhému, skúste sa pri konverzácii jemne nahnúť smerom dopredu.

#20 Dĺžka prsta o vás prezradí viac, než by ste chceli

Ak má u muža prstenník a ukazovák rovnakú dĺžku, je pravdepodobné, že to bude gej. Naopak, ak je u žien prstenník podstatne dlhší než ukazovák, potom je pravdepodobné, že to bude lesba.

simplecapacity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov