Ľudské telo je pre vedcov stále veľkou záhadou. A aj keď veda robí míľové pokroky, vždy sa vyskytne niečo nové, čo všetkých prekvapí.

Určite ste už čítali zopár článkov o tom, čo o vás prezrádzajú vaše neverbálne prejavy, ako pomocou nich „čítať“ ľudí, a tak ďalej. Dnes vám prinášame niečo celkom iné; viac než 20 vedeckých zistení, ktoré sa týkajú toho, čo o človeku prezrádzajú najrôznejšie fyzické znaky. Určite v mnohých z nich nájdete niečo o vás.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu sú, nechajte sa prekvapiť…

1

Vedci zistili, že ryšaví ľudia sú spomedzi všetkých ľudí najcitlivejší na bolesť. Potrebujú v priemere o 20% viac analgetík či anestetík, než ľudia s inou farbou vlasov (hovoríme, samozrejme, o tom, aká je vaša prirodzená farba vlasov).

pexels.com

2

Ľudia s asymetrickými črtami tváre sú lepší team lídri a manažéri.

3

Máte krvnú skupinu 0? Potom vás majú komáre obzvlášť radi. Podľa vedcov je to až o 83% viac, než iné krvné skupiny.

4

Je váš ukazovák dlhší než prstenník? V tom prípade ste menej náchylní na srdcovocievne ochorenia alebo rakovinu prostaty.

5

Ľudia s tmavými očami rýchlejšie reagujú na alkohol v krvi, než tí, ktorí majú svetlú farbu očí.

6

V akej výške máte pupok? Nikdy ste to neriešili? Možno by ste mali. Vedci totiž zistili, že aj to, ako vysoko máte pupok, vám môže pomôcť pri výbere vhodného športu. Tí, ktorí majú pupok vyššie, sú obvykle lepšími bežcami, pretože majú, vzhľadom na ich výšku, dlhšie nohy. Dobrí plavci majú, naopak, pupok nižšie, majú kratšie nohy a dlhší trup.

7

Máte veľké, široké čelo? Máme dobrú správu aj pre vás. Výskumy zistili, že disponujete vlastnosťami ako šikovnosť, praktickosť, usilovnosť a kreativita.

Unsplash.com/Meireles Neto

8

Podľa niektorých odborníkov majú ľudia s dlhším obočím schopnosť lepšie zvládať stres a majú aj viac priateľov.

9

Keď žmurkáte v priemere 6 až 10 krát za minútu, môže to naznačovať aj to, že ste v spoločnosti niekoho, kto vás priťahuje. Obvykle totiž žmurkáme menej často.

10

Vlasy sú pre ľudí niečo ako letokruhy pre stromy. Aj keď sa vám to môže zdať ako nonsens, keďže vlasy nám vypadávajú, vlasy o nás dokážu prezradiť naozaj veľa. Niektoré drogy zanechávajú vo vlasoch stopy aj na niekoľko rokov. Napríklad, vo vlasoch anglického básnika Johna Keata sa našli stopy morfínu aj 165 rokov po jeho smrti.

11

Nižší ľudia žijú paradoxne dlhšie, než tí vyšší. Jeden z génov, ktorý je zodpovedný za dlhovekosť, sa spája aj s nízkym vzrastom.

12

Ľudia s dlhými nosmi majú dobre vyvinutý zmysel pre obchod, sú ambiciózni a ako riaditelia sú medzi svojimi podriadenými obľúbení. Možno tie stereotypy o Židoch nie sú až tak od veci, keďže majú svoje typické nosy a zároveň sú veľmi úspešní obchodníci.

13

Ako vyzerajú vaše prsty na nohách? Sú akoby zoradené od najmenšieho po najväčší? Ak áno, môže to o vás prezrádzať aj to, že ste veľmi pedantná a praktická osoba.

Unsplash.com/Brina Blum

14

Štúdia jednej anglickej univerzity preukázala, že ženy, ktoré majú širšie boky, majú častejšie sex na jednu noc, než tie, ktorých boky sú užšie.

15

Sýtočervený jazyk môže naznačovať, že vám chýba železo alebo vitamín B12.

16

Hovoria vám ostatní, že sa vlečiete a vy to nerobíte zámerne? Mali by ste zbystriť pozornosť, pretože výrazne spomalená chôdza je jedným z prvých symptómov demencie.

17

Malý experiment: položte ruky dlaňami nadol na rovnú podložku. Ako ďaleko sú od seba prsty vzdialené? Ak máte ruky naširoko roztiahnuté, hovorí to o vás, že ste pravdepodobne nezávislí a otvorení novým skúsenostiam.

18

Pre perfekcionistov je typické, že keď sú v strese, majú tendenciu hrať sa s vlasmi a naťahovať ich, alebo sa nenápadne hrajú s obočím, či dokonca s mihalnicami.

19

Máte vysokú klenbu? Potom by ste o sebe mali vedieť, že patríte k ľuďom, ktorí sú nezávislí a samostatní. Dávajte si však pozor, aby ste to príliš nepreháňali a nezabúdali, že na svete nie ste sami.

20

Nechty, okrem toho, že chránia najcitlivejšie časti prstov, sú do istej miery aj zrkadlom vášho zdravia. Ak sa vám z nich vytratia biele polmesiačiky na lôžkach, môže to znamenať, že v poslednom období ste vyčerpaní a máte nedostatok spánku. Zmeny v sfarbení nechtového lôžka alebo v hrúbke nechtov môžu poukazovať aj na veľmi vážne ochorenia, ako napríklad na choroby pečene a obličiek, alebo na anémiu či cukrovku.

21

Vedci sa domnievajú, že farba očí môže do istej miery predpovedať, aký bude  človek v živote úspešný. Štúdie ukázali, že väčšina ľudí s modrými očami je lepšia v oblasti strategického myslenia, ktoré je dôležité napríklad v obchode či reklame.

Unsplash.com/Alexandru Zdrobau

22

Istý výskum zameraný na manželské páry zistil, že tie páry, ktoré sa na svadobných fotkách usmievali zoširoka a ukázali aj zuby, mali tendenciu rozvádzať sa menej ako tie, ktoré sa usmievali, no ich pery ostali spojené. Samozrejme, je nutné rozlišovať medzi núteným úsmevom a úsmevom, ktorý je spontánny, pretože hoci pri oboch človek ukáže zuby, prvý je skôr hereckým výkonom ako znakom šťastia.

23

Aký tvar majú vaše dlane? Ak je hranatý a pripomína geometrický útvar, ste pravdepodobne človek, ktorý je praktický, má dobré logické a matematické myslenie. Okrem toho, zvyčajne ignorujete to, čo vám hovorí intuícia a počúvate len svoj rozum.

24

Ak máte palec na nohe dlhší, než ostatné prsty, ste šikovní a vynikáte v kreatívnom myslení.

Čo ste už vedeli a čo vás naopak prekvapilo? Dajte nám vedieť…

Pozri aj: Cítite ich? Toto je 12 signálov, ktoré vám vysiela vaše telo, keď ste s tým správnym človekom

list25
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov