V modernej spoločnosti si väčšina ľudí myslí, že skutočný muž je ten s oslňujúcim úsmevom, na oko očarujúcou osobnosťou a zástupom žien bažiacich po jeho pozornosti. No takíto muži sú väčšinou tí, ktorých stretnete na večierku a zahŕňajú vás komplimentmi, ale len do doby, kým sa zamerajú na nejakú inú.

Je načase začať uvažovať o tom, či náhodou introverti nie sú pre vzťah ideálnejší, než extroverti. Pokiaľ ešte stále váhate, nasledujúcich 15 dôvodov, pre ktoré by ste mali porozmýšľať o tom tichom chlapcovi vás možno presvedčia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Kvôli vám opustí svoju komfortnú zónu, a to nespraví len tak hocikto

Možno vám to príde ako celá večnosť, kým sa vám otvorí, ale pokiaľ to spraví, tak s vami bude zdieľať aj tie najhlbšie kúty svojej mysle a budete cítiť, že dôvera, ktorú vám prejavuje, je pre vás výnimočná.

Je trpezlivý

Bude pokojne počúvať hodiny o účesoch, spolubývajúcich alebo o tom, ako meškáte so seminárkou z angličtiny. Cez všetky vaše prehnané reakcie a stres vás bude len držať za ruku, počúvať, a napriek tomu, že vám na to povie len pár slov máte istotu, že budú zmysluplné a pomôžu vám cítiť sa lepšie.

Neviaže sa na minulosť

Nebude ho trápiť, s koľkými mužmi ste boli predtým, ani vás nebude zaťažovať s tým, koľko partneriek mal on. Minulosť nie je niečo, čo by použil proti vám a zameriava sa skôr na detaily o vašom živote, s ktorými sa podeliť chcete. Pre neho je dôležitá len prítomnosť a budúcnosť, pretože vo vzťahu záleží len na nich.

pexels.com

Venuje svoju pozornosť drobnostiam

Keď randíte s tichým mužom, možno vám neprinesie kvety do práce, keď máte narodeniny, alebo nebude chcieť spraviť dojem na vašich rodičov nejakým vtipom, no napriek tomu má svoje čaro. Tichý muž sa objaví s ružou len tak v bežný deň alebo v knižnici so šálkou kávy, a tým vám dokazuje, že mu na vás skutočne záleží. Zistíte, že nepotrebujete ohňostroje ani extravaganciu a začnete si vážiť tie malé veci, čo pre vás robí každý deň.

Je záhadný

Neukazuje svoj život každému na zlatom podnose. Máte šancu o ňom zisťovať každý deň niečo nové, a uznajte, že je to sexy a milé a často je to aj splneným snom mnohých žien.

Je to výzva

Vďaka nemu sa naučíte, ako byť lepšou osobou. Naučíte sa spomaliť, keď hovoríte, počúvať jeho názory, a budete si ceniť jeho prítomnosť. Aj vy však budete novou výzvou pre neho a budete mu musieť dokázať, že mu nechcete ublížiť.

pexels.com

Má rád súkromie

Nie je to typ muža, ktorý by mal potrebu zverejňovať detaily svojho vzťahu na sociálnych sieťach a takisto na vás nebude tlačiť, aby ste mu dali kód svojho telefónu. Verí vám, ale na oplátku očakáva, aby ste aj vy verili jemu a na tom záleží.

Rád objavuje

Na rozdiel od ostatných mužov, ktorí predstierali, že si naozaj pamätajú vašu obľúbenú farbu, film alebo meno vašej prvej mačky a dúfali, že keď sa ich na to opýtate, tak trafia, tichý muž to naozaj vie. Počúva vás a často toho o vás vie viac, než vy samy.

Oslavuje vašu nezávislosť

Tichý muž by vás nikdy nezatlačil do úzadia. Práve naopak, takíto muži ženy podporujú v tom, aby zažiarili, a takisto v každom pracovnom alebo súkromnom úspechu.

pexels.com

Dovolí vám, aby ste dostali na povrch to, čo v sebe skrýva

Napriek tomu, že je introvertom, aj v ňom sa skrýva spontánna časť a vy ste ten impulz, ktorý potrebuje na to, aby sa táto časť dostala na povrch. Žije pre energiu, ktorú mu do života prinášate vy a balansujete ňou jeho tichú povahu.

Dokáže prekvapiť

Čím viac času s ním strávite, tým viac toho zistíte o veciach, o ktoré by ste sa normálne nezaujímali a pritom zistíte, že sa vám páčia viac, než by ste si mysleli. Môže ísť o rôzne oblasti – hudbu, šport, videohry, alebo o to, že má knižnicu plnú románov, alebo pozná všetky hviezdy na oblohe. Zaručené je to, že práve týmito vecami sa líši od bežných mužov a jeho vášeň pre netradičné hobby vás určite očarí. Vždy tu bude niečo nové, čo sa od neho budete môcť naučiť a napriek tomu, že sa vám to možno nezapáči hneď, časom zistíte, že to má svoje čaro.

Je ľahké byť v jeho prítomnosti

Život s mužom by mal byť pohodlný a žiadna žena by sa nemala cítiť nesvoja, aj keď je bez make-upu alebo v teplákoch. Pokiaľ sa dáte do vzťahu s tichým mužom, má vás rád preto, aká ste a nebude vytvárať prostredie, v ktorom by ste sa cítili zle kvôli vzhľadu alebo hocičomu inému.

pexels.com

Je dôveryhodný

Nie je to muž, ktorý by o vás pred kamarátmi rozprával zlé veci a môžete si byť istá, že aj tie najtemnejšie tajomstvá, ktoré sa mu rozhodnete zveriť, sú u neho v bezpečí a nemá v pláne ich posunúť ďalej.

Je pokojný

Je to typ muža, ktorý radšej strávi sobotňajšiu noc sledovaním dokumentov a popíjaním kávy. Nenahnevá sa na vás kvôli drobnosti a je schopný ovládnuť svoje emócie, aj keď vy nebudete v najlepšom rozpoložení.

Naučí vás ceniť si dôležité hodnoty

Introvertný partner bude váš najlepší priateľ, spoločník, podporovateľ a najväčší obhajca. Samozrejme, že niekedy bude nervózny a nebude vedieť, čo povedať, ale tak to v dlhodobých vzťahoch chodí. Je to o tom, ako sa na vás pozerá, keď o tom ani neviete, ako o vás hovorí pred rodičmi a kamarátmi a o tom, ako vám poskočí srdce vždy, keď sa usmeje.

pexels.com

Môže byť ľahké stratiť sa v očiach dostupných a spoločensky obľúbených mužov, no nenechajte ich, aby vás uväznili v toxickom vzťahu. Ak obetujete trochu námahy a času na to, aby ste spoznali tichého muža, jeho charizma vás zrazí na kolená. Preto sa neuspokojte s niekým, koho môže mať každá (a pravdepodobne aj mala), ale skúste dať šancu introvertovi, ktorý si vašu pozornosť naozaj zaslúži.

Pozri aj: 10 MALIČKOSTÍ, KTORÉ MUŽI NA ŽENÁCH MILUJÚ, AJ KEĎ IM TO NEPOVEDIA

psych.sk (Ivana G.), readunwritten
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov