Tých, ktorí sa pchajú ostatným do zadku, naozaj nikto nemá rád a vy určite nechcete patriť medzi nich.

Niektorí to robia naschvál, iní si to zas vôbec neuvedomujú, no každý z nás raz za čas stretne človeka v ktorom vidí „to niečo“, chce sa mu zapáčiť, chce v jeho očiach vyzerať čo najlepšie, a teda nakoniec sa mu začne, ako sa hovorí, pchať do zadku. A určite sa zhodneme na tom, že nikto takýchto ľudí, takýchto riťolezov, nemá nejako extra v láske. Možno ste takýmto človekom dokonca aj vy, no vôbec si to neuvedomujete. Týchto desať signálov vám to však pomôže odhaliť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ktoré znaky to sú?

#1 Vždy súhlasíte s ostatnými, aj keď s nimi vlastne nesúhlasíte

Aj keď máte na danú vec možno iný názor, aj keď s niečím vôbec nesúhlasíte, navonok sa budete tváriť presne opačne. Budete sa usmievať a nadšene prikyvovať hlavou, len aby ste sa nedostali do zbytočných „problémov“ kvôli tomu, že si myslíte niečo iné.

#2 Chcete, aby všetci ostatní boli spokojní, no zabúdate na vlastnú spokojnosť

Všetko sa usilujete robiť tak, aby ten druhý bol spokojný a šťastný a aby mal jednoducho všetko. No často pritom úplne zabúdate na seba a väčšina vecí ide na úkor vás.

#3 Až príliš často sa za všetko ospravedlňujete

A to dokonca aj v prípade, že máte pravdu. No ste ochotní poprieť aj nos medzi očami, ak by si to ten druhý želal. Pretože, samozrejme, chcete sa mu zapáčiť.

#4 Nedokážete povedať NIE, alebo aspoň si myslíte, že nedokážete

Možno by ste to aj zvládli, povedať NIE veciam, ktoré v skutočnosti nechcete, ale to by znamenalo „ísť proti“ tomu druhému, a to rozhodne nemôžete dopustiť. V jeho očiach predsa musíte vyzerať dokonalo, a tak ste ochotní urobiť čokoľvek.

unsplash.com

#5 Všetko robíte tak, aby sa ten druhý nenaštval

Ak by sa na vás náhodou ten druhý naštval, to už je skoro ako koniec sveta. Všetko, naozaj všetko prispôsobujete tomu, aby bol ten druhý šťastný a vy ste si u neho urobili očko.

#6 Meníte tón reči podľa toho, s kým sa rozprávate

Všimli ste si, že ak rozprávate s niekým, komu sa silou mocou chcete vopchať do zadku, váš tón reči je naozaj milý, prívetivý, ba priam až taký sladký, takmer cukríkový? A to dokonca aj v dni, keď máte naozaj mizernú náladu a na všetkých ostatných len bliakate. Ak ste si to náhodou nevšimli, skúste sa nabudúce odpozorovať. Budete prekvapení.

#7 Ak je niečo dobré, beriete kredit, ak zlé, dávate ruky preč

Pripisujete si zásluhy len za dobré veci, len za veci, ktoré sa vám podarili. No to, čo nevyšlo, to samozrejme nebola vaša práca. V snahe vyzerať čo najlepšie od všetkého zlého dávate ruky preč.

#8 Nepoviete ostatným, keď už prekročili vašu hranicu

Každý z nás má hranice, ktoré je veľmi jednoduché prekročiť. A ak to náhodou ten druhý urobí, samozrejme, že mu to nepoviete. Načo by to bolo dobré? Určite by ste u neho stratili šance. Určite. Radšej si nechajte skákať po hlave. Urobíte lepšie.

#9 Hovoríte, ako sa vám to hodí

S jednými hovoríte tak, v prítomnosti druhých zase inak. Myslíte si, že ste teda v očiach každého úplne dokonalí? No vedzte, že každé klamstvo vás veľmi rýchlo dobehne.

#10 Zapriete každého

Zapriete ľudí, ktorí vám pomáhajú. Zapriete každého, len aby celkový obraz o vás vyzeral čo najlepšie. Bohužiaľ, často tak raníte city ľudí, ktorým na vás skutočne záleží.

unsplash.com

Pozri aj: Sendvičová technika: Vynikajúca metóda, ktorá môže všetky vaše vzťahy posunúť na vyšší level

ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov