Možno nie ste ani introvert, ani extrovert. Možno ste ambivert.

Ak ste vždy mali problém zaradiť sa do skupiny medzi introvertov a extrovertov, potom je dosť možné, že naozaj nezapadáte ani do jednej z nich. V niektorých situáciách sa cítite introvertne, zatiaľčo v iných ste čistý extrovert a naopak. Prečo je to tak? Prečo máte pocit, že nepatríte nikam? Pretože ste ambivert. Ambiverti sú ľudia, ktorí na škále ležia niekde v strede medzi introvertmi a extrovertmi, a teda majú vlastnosti z oboch. A samozrejme, určite to má svoje pozitíva i negatíva.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Ambiverti sa vždy snažia nájsť rovnováhu medzi všetkým

Ambiverti majú čosi z oboch, z extrovertov aj introvertov. Milujú akcie plné ľudí, milujú sa s nimi rozprávať a baviť sa, presne ako extroverti, ale len do určitej miery, kým sa cítia dobre. Ak je toho na nich príliš, potom aj oni, presne ako introverti, vyhľadávajú nejaké tichšie miesta. Dôležité je však to, že svoje baterky si dokážu dobiť rovnako osamote, ako aj medzi ľuďmi.

#2 Niečo si užívajú – až do určitého momentu

Aj tento bod súvisí s už spomínanou rovnováhou. Dokážu sa veľmi rýchlo pre niečo nadchnúť, no všetko trvá len do určitého momentu. Potom sa z extroverta veľmi rýchlo a jednoducho stáva introvert.

#3 Sú flexibilní

Keďže sa nachádzajú niekde v strede celého spektra, potom im nevadí, ak cez víkend napríklad idú na párty s priateľmi, no rovnako im neprekáža, ani keď zostanú doma v posteli. A to robí ich život nepredvídateľným. Vždy sa dokážu prispôsobiť a väčšinou sa rozhodnú podľa toho, ako sa momentálne cítia.

#4 Majú to najlepšie z oboch

Ambiverti majú jednu skvelú výhodu, a to, že majú v sebe niečo z oboch typov – extroverta aj introverta. A aj preto je ich život nielenže nepredvídateľný, ale taktiež naozaj zaujímavý a plný dobrodružstva.

unsplash.com

#5 Väčšinou sa nechajú ovplyvniť okolitým prostredím

Ambiverti sú často ovplyvnení tým, čo sa deje okolo nich, pretože to je zdrojom ich energie. Keď sú na koncerte, kde sa všetci bavia, určite sa budú baviť aj oni. No ak sú doma, zabalení v deke, čítajúc obľúbenú knihu, určite ich v takom momente ani za svet nevytiahnete do davu.

#6 Sú otvorení všetkým možnostiam

A preto je o nich celkom známe, že ničomu sa nebránia a sú otvorení čomukoľvek. Majú radosť, keď sú medzi ľuďmi, no rovnako radi majú, keď medzi nimi nie sú. Chvíľku sa správajú viac extrovertne, chvíľku viac introvertne. A sú šťastní v oboch prípadoch.

#7 Niekedy sa ale nevedia rozhodnúť

Mať kúsok z každého môže niekedy znamenať, že sa ambiverti nedokážu rozhodnúť. Chceli by to aj to. Momentálne ich to, čo ešte prednedávnom milovali doslova nudí a naopak.

#8 Radi vedia, aké majú možnosti

Keď sa napríklad niečo plánuje, radi majú veci pod kontrolou. Radi majú veci pod kontrolou v tom zmysle, že chcú vedieť, ako sú na tom ostatní a zvažujú všetky možnosti, ktoré majú, až potom z toho napokon vyhodnotia nejaký záver.

#9 Dokážu sa vcítiť do role iných

Nakoľko sa v nich nachádza časť introverta a časť extroverta, dokážu sa veľmi dobre vcítiť do kože iných. Sú veľmi empatickí a vždy sa snažia pomôcť najlepšie, ako len môžu.

#10 Neradi prejavujú emócie na verejnosti

Niežeby ich úplne nechceli prejavovať, ale nedokážu sa až tak uvoľniť, ako keď sú v súkromí. Naopak, inokedy túžia po pozornosti všetkých ostatných, preto je s nimi často naozaj ťažké.

unsplash.com

Pozri aj: Tieto ilustrácie vystihujú život a povahu introvertov absolútne dokonale. Ak ste introvertom, nájdete sa v nich aj vy

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov