Medzi introvertov patrí aj ilustrátorka Maureen, alias Marzi. Kedysi si myslela, že jej správanie je nanajvýš zvláštne.

Teraz však vie, že v tom nie je sama a nie je to až také divné. Na svete sú milióny introvertov, ktorí si užívajú ticho a pokoj a občas potrebujú stráviť chvíľku aj osamote. Namiesto podivností, ktorými sú sprevádzané sociálne interakcie, si radšej užijú chvíľky s domácim miláčikom, niekoľkými blízkymi priateľmi či dobrou knihou v ruke.

Článok pokračuje pod videom ↓

Introverti ako Marzi sa často vyskytujú napríklad doma vo svojej izbe, kde sa oddávajú sledovaniu filmov či seriálov a zhromažďujú výhovorky, prečo sa práve dnes nezúčastniť tej veľkej večernej akcie. Radšej by si ostali doma kresliť či hrať hry. Byť introvertom vo svete extrovertov nie je jednoduché. Je to však výzva a občas aj zábava. Marzi sa rozhodla, že všetky tie zvláštne, pekné a všelijaké momenty nakreslí do roztomilých obrázkov. Stotožnia sa s nimi nielen introverti, ale aj niektorí extroverti a niečo medzi tým.

Nehovorte, že ste si ani raz nepredstavovali, ako by ste zariadili svoj domov snov. V domove introverta predsa nesmie chýbať sklenená strecha, knižnica a miestnosť na zábavu a umenie.

all-about-psychology.com

Každý je z času na čas rád sám doma, kde si môže púšťať akúkoľvek hudbu a robiť čokoľvek bez toho, aby ho niekto súdil či posmieval sa mu. Okrem toho, čo už je pohodlnejšie ako si po dlhom dni obliecť niečo pohodlné a byť sám sebou.

all-about-psychology.com

Je omnoho jednoduchšie vymyslieť program na rande, ak randíte s introvertom. Nudiť sa jednoznačne nebude.

all-about-psychology.com

Na druhej strane, toto dokáže introvertovi (a nielen jemu) spôsobiť nesmierne utrpenie.

all-about-psychology.com

Našli ste sa v nich aj vy?

Pozri aj: Chcete vidieť, ako vyzerá raj pre všetkých introvertov či ľudí milujúcich samotu? Presne takto

all-about-psychology
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov