Foto: Profimedia

Rozhodli sa šetriť na energiách, a to aj napriek tomu, že reštaurácia bola v miliónovom zisku.

Preslávený kuchár Salt Bae svojou reštauráciou v Londýne vyvolal už množstvo kontroverzií. Navštívili sme ju preto aj my a ako to vyzeralo, dozviete sa v tomto článku. Škandál spôsobili recenzie nahnevaných zákazníkov, ktorým sa nepáčil pomer kvality a ceny jedál, ktoré tu dostali. Mnohí hovorili, že je predražená, na čo však zareagovala a priniesla napríklad lacné obedové menu. Podnik okrem toho pristúpil k ďalšiemu kroku, ktorý môže mnohých zarmútiť. The Guardian informoval o tom, že reštaurácia sa rozhodla šetriť na kúrení, a preto ho v určitých hodinách vypla. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Vysoké ceny energií potrápili množstvo ľudí. A vyzerá to, že nielen nás „obyčajných“ smrteľníkov. Dokonca preslávená reštaurácia Nusr-Et steakhouse v Londýne musela pristúpiť k istým opatreniam. Vypla kúrenie práve preto, aby ušetrila.

Foto: interez.sk

Niekoľko šetriacich krokov

Viete si predstaviť vychutnávať si steak skoro za 800 eur v reštaurácii, kde sa nekúri? Asi by vás to poriadne nahnevalo. No reštaurácia k tomuto kroku pristúpila napriek tomu, že jej zisk pred zdanením v roku 2022 vzrástol o 44 % — takmer na 4 milióny eur.

Obmedzenia, ku ktorým pristúpila, zahŕňali vypínanie ústredného kúrenia po zatvorení prevádzky, či dokonca v čase špičky, a taktiež svetiel počas hodín, kedy mala zatvorené. Zmeny sa týkali aj LED osvetlenia či vzduchovej clony, ktorá zabraňuje, aby studený vzduch prenikal do interiéru.

Uložiť článok

Najnovšie články