Obľúbená televízna šou z prostredia reštaurácií a gastropodnikov si každou sériou získava čoraz väčšiu popularitu. Tá, pochopiteľne, rastie aj v súvislosti s osobou hlavného protagonistu – šéfkuchára Martina Nováka. Ten často dokáže prevádzky doslova vzkriesiť a svoje know-how odovzdal už desiatkam majiteľov. Nás teda zaujímalo, akým spôsobom nadobudnuté skúsenosti uplatňuje práve v reštaurácii, ktorej šéfuje on sám.
Počas dlhých rokov pôsobenia v gastronómii nazbieral šéfkuchár množstvo vzácnych skúseností, ktoré pretavil napríklad do varenia pre kráľovské rodiny Holandska či Veľkej Británie a nevyhýbajú sa mu ani prestížne ocenenia. V súčasnosti ho diváci môžu pravidelne sledovať aj na televíznych obrazovkách, kde každý týždeň v šou Na nože pomáha trápiacim sa reštauráciám po celom Slovensku.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Pri tejto činnosti je známy svojou priamočiarosťou a tvrdosťou, ktorá sa majiteľom často počúva len veľmi ťažko. Na druhej strane, v drvivej väčšine prípadov však účel svätí prostriedky a nekompromisný prístup v kombinácii s Martinovou ľudskosťou slávi úspechy. Vo výsledku ide ale o prepletenec predošlého konceptu a Martinových ideí, takže sme, pochopiteľne, boli veľmi zvedaví, ako môže vyzerať podnik, v ktorom to má od hora až dolu na starosti iba známy šéfkuchár.
Sogu Bistro
Fanúšikovia televíznou šou vedia, že Martin Novák v súčasnosti vedie svoju reštauráciu s názvom Sogu Bistro. Tá sa nachádza v Bratislave, konkrétne na lukratívnej adrese pod pamätníkom Slavín. Sogu sa prezentuje ako unikátny podnik, kde je „každý chod samostatnou kapitolou epickej kulinárskej ságy“. Šéfkuchár kladie dôraz na poriadok, čerstvosť, profesionalitu, ale aj spomínanú unikátnosť.

„Pripravujeme autentické jedlá s jednoduchými receptami a výraznými chuťami. Dôkladne sledujeme pôvod surovín a spolupracujeme s rôznymi farmármi, pestovateľmi a zberačmi. Spoliehame sa na naše skúsenosti a osobný názor,“ uvádza sa ďalej na oficiálnom webe prevádzky. Okrem toho si v Na nože Martin zakladá aj na iných detailoch, ako je napríklad čas varenia konkrétnej objednávky. Všetky spomínané veci sme sa rozhodli na vlastnej koži otestovať a zistiť, či ich skutočne Martinovi zamestnanci Sogu aplikujú v praxi.
Čistota & profesionalita
Od konceptu Sogu sme mali už prirodzene vysoké očakávania a do podniku sme zavítali večer počas jedného z pracovných dní. Pre istotu sme si prostredníctvom systému na webe vytvorili rezerváciu stola. Aj napriek tomu, že išlo o jeden z menej vyťažených dní, po vstupe do reštaurácie bolo jasné, že má svoju klientelu – zaplnená bola viac ako polovica dostupných stolov. K tomu nášmu nás zaviedla milá čašníčka.

Obsluha pôsobila už od prvého momentu profesionálne a ústretovo s ochotou pomôcť pri výbere z ponúkaného menu. Jedálny a nápojový lístok spĺňal do bodky to, čo v šou Na nože Martin vyžaduje od jednotlivých majiteľov. Nachádzalo sa v ňom dokopy 14 pokrmov, a to už vrátane polievok, predjedla a dezertov. Dôležitým faktom je aj to, že dané jedlá si v rámci zachovania vyváženosti nemôžete prispôsobovať podľa vlastného uváženia a nedajú sa v nich meniť prílohy či iné elementy.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- akej reštaurácii Martin Novák šéfuje;
- aké jedlá sme mali na výber;
- čo sme si vybrali a ako na nás jedlá pôsobili;
- s akými dojmami sme z reštaurácie odchádzali.
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Bola vysušená 5 rokov doma v garáži a jej rodina si to nevšimla: Záhada úmrtia mladej ženy vám nedá spávať
Už malý detail vie ušetriť desiatky eur, takto si nastavte radiátory. Odborníci upozorňujú, čo je doma najväčší problém
Patrí medzi najlacnejšie lyžiarske strediská v Európe: Najete sa tu už od 5,5 eura, cena skipasu vás prekvapí
S analytikom Potočárom sme sa rozprávali o energopomoci. Boli sme na magických trhoch, očarili nás ponukou aj cenami
Doktorka Jana Boboková o zomieraní: Život nie je nutné za každú cenu umelo predlžovať. Musíme akceptovať, že bude koniec
Našli ho mŕtveho v hotelovej vani, stal sa tak členom „Klubu27“: Smrť Jima Morrisona je dodnes veľkou záhadou
Ženy mučil a hral s nimi najzvrátenejšiu hru, akú si viete predstaviť. Z vraha sa dvíhal žalúdok aj skúseným policajtom
Exdetektív Vachálek: Ak by bol Černák na slobode, niekto by si ho našiel. Koncom búrlivej mafiánskej éry je vražda Kuciaka
Vývar za 3,90 € a ríbezľové pivo za 4 €: Našli sme najstaršiu slovenskú reštauráciu, po večeri sme ochutnali niečo nečakané
Outlet z kauzy slayáda začal veľkolepo, rýchlo sa z neho stala „nákupná zóna duchov“. Zákazníkov si užíval krátko








Nahlásiť chybu v článku