Foto: Photo by Alex Mihai C on Unsplash

Nič dobré od nich nečakajte.

Nie je nič zlé na tom byť “sebcom” v zdravej miere – teda dokázať povedať “nie” alebo mať ako prioritu seba samého. Niektorí ľudia sú však sebeckí až príliš, a od nich teda v žiadnom prípade nič dobré nečakajte. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál The Minds Journal popísal 7 znamení, podľa ktorých zistíte, že máte dočinenia s poriadnym sebcom.

#1 Chcú mať neustále všetko pod kontrolou. Sú neobyčajne nervózny, keď sa im život vymkne z rúk, a keď všetko nejde presne podľa ich predstáv. 

#2 Nenávidia kompromisy. Od človeka, ktorý je úplný sebec nikdy nečakajte žiaden kompromis. Existuje preňho len jediná pravda – a tou je tá jeho. 

#3 Často sa sťažujú na iných. Títo ľudia budú neustále na niečo hundrať, a negativita z nich priam srší. Paradoxne, často si myslia, že práve oni sú tí dobre naladení. 

pixabay.com

#4 Majú až priveľa záujmov a záľub. Pravdou je, že tým na seba len chcú strhnúť pozornosť. Chcú sa totiž každému “zapáčiť” a milujú byť stredobodom pozornosti. 

#5 Myslia len na seba. Pri sebcoch nič prekvapujúce. Títo ľudia však nikdy nebudú hľadieť na to, čo chcete a čo si myslíte vy. 

#6 Myslia si, že sú dokonalí. Majú o sebe veľmi vysokú mienku a ich sebavedomie je vzhľadom na realitu veľakrát niekoľkonásobne nadhodnotené. 

#7 Štvú ich úspechy iných. Na úspechy druhých sú chorobne žiarliví a niekomu ich nedoprajú – myslia si, že všetko šťastie a všetok úspech sveta si zaslúžia len a jedine oni. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov