Ak neviete, čo je pre vás v živote to pravé, skúste sa sami seba opýtať tieto otázky.

Niektorí šťastlivci sa už narodili s tým, že vedia, čo chcú v živote robiť. Vedia, aký je zmysel ich života a kam asi by sa mala ich životná cesta uberať. Iný zase celý život len tápajú, hľadajú odpovede na svoje otázky, snažia sa prísť na zmysel toho svojho života, no akoby ho nemohli nikde nájsť. Tak ako ho objaviť? Ako zistiť, čo je v živote presne pre vás? Čo je to, na čo ste boli predurčení?

Článok pokračuje pod videom ↓

Pomôže vám týchto osem otázok.

#1 Čo bolo vašou vášňou, keď ste boli ešte dieťa?

Naše detské sny a túžby o nás dokážu prezradiť viac, než si myslíte. Každý z nás mal ešte ako dieťa nejakú vášeň, no potom nám povedali, aby sme konečne dospeli a začali sme robiť niečo praktické, niečo “ozajstné“. Ale práve na tých našich detských snoch je čosi zaujímavé. Skúste sa nad nimi ešte raz zamyslieť, možno vám nakoniec odhalia tú správnu životnú cestu.

#2 Ak by ste nemali žiadnu prácu, čím by ste vypĺňali všetok ten čas?

Predstavte si, že vaše zamestnanie neexistuje a na peniazoch momentálne nezáleží. Ako by ste potom vyplnili všetky tie hodiny počas dňa? Kam by ste šli alebo čo by ste najradšej robili? Čítali by ste knihy, prechádzali by ste sa po meste, cestovali by ste alebo by ste začali s dobrovoľníctvom? Je to len na vás, aby ste si odpovedali čo najúprimnejšie (a potom sa do toho pustili).

#3 Ktorá vec vás núti zabudnúť na svet okolo vás?

Stalo sa vám už, že ste do niečoho boli tak zanietení a niečo vás tak veľmi bavilo, až ste stratili pojem o čase? Nepotrebovali ste ani jesť, ani piť, ani nič iné, pretože vaše „všetko“ predstavovala tá činnosť? Boli ste pohltení okamihom, presne vo svojom živle. Ak áno, čo to bolo? Ktorá aktivita vás núti zabudnúť na celý svet okolo vás?

unsplash.com

#4 Čo vaše srdce trápi najviac?

Určite vás trápi mnoho vecí, od tých najmenších až po veľké problémy. No celkom určite sa medzi nimi aj nájde jedna výnimočná. Opýtajte sa sami seba, o akých témach najradšej čítate. Čo vás zaujíma? Čo by ste vo svete zmenili, ak by ste mohli? O akých témach najčastejšie diskutujete?

#5 S kým najčastejšie trávite voľný čas a o čom sa rozprávate?

Ľudia, s ktorými trávime svoj voľný čas, o nás taktiež dokážu povedať veľa. Každý človek v našom živote je pre nás zrkadlom, ktoré neodráža nič iné, len naše vlastné názory, myšlienky a vlastnosti. Stačí sa na ľudí okolo vás pozrieť v globále. O aký typ ľudí ide? Aké majú vlastnosti? Čo ich spája? Prečo sú to práve tí ľudia? Čo majú spoločné s vami?

#6 Čo sa nachádza na vašom zozname prianí?

Predstavte si, ak ste ešte nič podobné nerobili, že si máte zostaviť zoznam prianí. Čo by na ňom nesmelo chýbať? Čo všetko by ste chceli dokázať? Kam by ste sa chceli ísť pozrieť a čo by ste ešte mali zažiť? Vytváranie takého zoznamu je v podstate vytváranie zoznamu vašich najtajnejších túžob, ktoré vás učinia v živote šťastnými.

unsplash.com

#7 Ak by ste mali sen, podarilo by sa vám ho uskutočniť?

Pozrite sa na svoj sen z reálneho hľadiska. Je možné ho zrealizovať? Ak áno, čo všetko by ste museli urobiť preto, aby sa vám to podarilo? Ak ide o niečo nemožné, tak prečo? Odpovedzte si na otázky čo najdetailnejšie. Uvidíte, že keď skončíte, v rukách zrazu budete mať jednoduchý, no účinný postup na to, ako premeniť svoju predstavu na realitu.

#8 Po ktorej veci túžite momentálne najviac?

Buďte k sebe čo najviac úprimní a pravdivo si odpovedzte aj na túto otázku – nech už vaša odpoveď bude znieť akokoľvek sebecky. Premýšľajte nad všetkým, čo momentálne cítite. Je tu niečo, kvôli čomu sa cítite frustrovane? Je tu niečo, čo by ste instantne zmenili, ak by ste mohli? Alebo niečo, po čom momentálne najviac túžite? Aj identifikovanie takejto veci vám pomôže nájsť ten hľadaný zmysel života.

Pozri aj: Všimli ste si v poslednom čase týchto 7 vecí? Pripravte sa, do vášho života prichádza obrovská zmena

ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov