Krutosť ľudí nemala hraníc ani v histórii...

Pravdou je, že ľudia v minulosti svojej krutosti nekládli žiadne medze. Ak sa človek niečím previnil, neváhali ho mučiť technikami a nástrojmi, pri pomyslení na ktoré sa dnešnému normálnemu človeku zdvíha žalúdok. Dnes vám prinášame zoznam 8 historických mučiacich nástrojov, ktoré považujeme za tie najviac kruté. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Brazílsky býk

youngisthan.in

Tento mučiaci nástroj zo starovekého Grécka nenechal ľudí chladnými… A to doslova. Previnilca vložili Gréci do vnútra tejto obrovskej mosadznej sochy býka a následne pod ním zapálili plameň. Čo sa dialo ďalej si viete predstaviť. Mučený človek volal o pomoc, až pokiaľ sa nespálil.

Trhač na prsia

wikimedia.org

Toto mučiace zariadenie bolo používané v stredoveku. Uplatnenie si nachádzalo pri ženách, ktoré boli obvinené z cudzoložstva či z pokusu o potrat. Toto zariadenie sa ohňom rozpálilo a následne bolo použité na odtrhnutie prsníkov.

Drvič hlavy

youngisthan.in

Už len samotný názov naznačuje, na čo bolo toto zariadenie používané. Drvič hlavy bol nebezpečným mučiacim nástrojom z čias stredoveku. Previnilec si musel bradu položiť na spodnú tyč a čo sa dialo ďalej si už domyslíte podľa obrázka…

Mučiace “čižmičky”

youngisthan.in

“Čižmičkami” boli v tomto prípade železné topánky umiestnené na nohy obete. Medzi steny topánok bol špeciálne umiestnený ostrý klin. Ak sa tyran rozhodol začať proces mučenia, do klinu udrel ťažkým kladivom. Klin sa okamžite zaryl do nôh obete.

Píla

youngisthan.in

V tomto prípade bol mučenec zavesený dolu hlavou. Nohy mal uviazané od seba a mučitelia ho tak pílou mohli rozrezať presne na polovicu.

Júdášova kolíska

youngisthan.in

Išlo o mimoriadne kruté stredoveké mučenie. Obeť bola so zviazanými rukami a nohami upevnená na laná. Pod ňou sa nachádzala drevená pyramída. Tá sa nastokla do konečníka alebo do pošvy obete a tá bola následne lanami rozkolísaná, čo spôsobovalo ešte oveľa väčšiu bolesť.

Gilotína

wikimedia.org

O nej ste už určite počuli. Čepeľ gilotíny bola veľmi ostrá a obeti nedala ani najmenšiu šancu na prežitie. Popravy gilotínou sa navyše uskutočňovali verejne, aby pôsobili ako “prevencia” voči previneniu ďalších občanov.

Odtrhávač jazyka

wikimedia.org

Keby ste nevedeli, o čo ide, tento predmet by na vás možno pôsobil ako “nevinné” nožnice. Pravda však bola iná. Tento mučiaci nástroj bol použitý na vykrútenie a následné vytrhnutie jazyka.

Pozri aj: Týchto 5 skutočných príbehov vás presvedčí o tom, že mučenie a šikanovanie z väzníc ešte stále nevymizlo

youngisthan
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov