Pravdepodobne si poviete, že tieto prípady sú natoľko kruté, že nemôžu byť pravdivé. Opak je však pravdou.

Spomínate si na náš článok o Stanfordskom väzenskom experimente? Po jeho prečítaní ste si možno povedali, že v dnešnej dobe sa už nič podobné stať nemôže. Pravdou však je, že podobné, a dokonca ešte horšie veci sa vo väzniciach dejú dodnes.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: Väzeň uvarený zaživa

Písal sa rok 2012, kedy v Miami dozorcovia Darrena Raineyho doslova uvarili zaživa. 2 hodiny ho totiž nechali v malej miestnosti so sprchou, kde naňho púšťali prúd vody s teplotou  82°C. V malej miestnosti Darren nemal kam pred vodou uniknúť. Keď dozorcovia po 2 hodinách jeho nehybné telo zo sprchy vytiahli, z 90% jeho tela mu zišla pokožka. Až vtedy si dozorcovia uvedomili, že Darren je mŕtvy.

Florida Department of Corrections/local10.com

#2: „Súboje gladiátorov“ medzi väzňami

Vo väzení v San Franciscu si dozorcovia našli zábavu v chladných a surových zápasoch väzňov. Na svojich favoritov vsádzali veľké sumy a ak sa niekto gladiátorských zápasov (ako ich sami nazvali) odmietol zúčastniť, vyhrážali sa mu znásilnením, či iným násilným činom. Väzeň Rico Palikiko Garcia bol jedným z prvých väzňov, ktorí o tomto prípade prehovorili. Okrem iného prezradil aj to, že v prípade vážnych zranení boli väzni zdravotníckemu personálu nútení hovoriť rôzne výhovorky – samotný Rico napríklad po jednom zo súbojov musel povedať, že rebrá si zlomil pri páde z postele. Dozorcovia sa mu vyhrážali, že ak povie niečo iné, zabijú ho.

inquisitr.com

#3: Odmietnutie poskytnutia zdravotníckej starostlivosti

Pensylvánia, rok 2015. David Lane bol zatknutý za krádež, no nakoľko nešlo o závažný trestný čin, David mohol byť prepustený na kauciu za 300 dolárov. Jeho rodičia však sumu vyplatiť odmietli, nakoľko David bol závislý na heroíne. Povedali, že pobyt vo väzení preňho bude skvelou „odvykačkou“. Pravdepodobne si neuvedomili, aké dôsledky môže mať náhle odňatie drog, ktoré neprebehne za prítomnosti odborného zdravotníckeho personálu. Zamestnanci väznice ignorovali Davidove triašky, záchvaty, zvracanie a dehydratáciu. Aj keď prosil o poskytnutie zdravotníckej pomoci, poskytnutá mu nebola. Po 3 dňoch zomrel.

westword.com

#4: Ignorovanie volania o pomoc

Iba niekoľko hodín potom, ako dozorcovia umiestnili k Rickovi Martinovi obávaného zločinca Shawna “Jiggamana” Rogersa, ktorý mal na svedomí viacero brutálnych činov, bol Rick mŕtvy. Prípad sa odohral v marci 2012, vo väznici na Floride. Keď dozorcovia jeho telo z cely vytiahli, bolo celé doudierané, jeho lebka bola rozbitá a bol celý obviazaný, teda spútaný roztrhnutou plachtou, čo nasvedčovalo aj jeho znásilneniu. Rick samozrejme po celý čas kričal o pomoc, rovnako ako aj ostatní väzni, ktorí počuli, čo sa v jednej z vedľajších ciel deje. Ako však ukázali kamerové záznamy, dozorcovia o tomto incidente vedeli. Jeden z nich sa totiž na zabíjanie Ricka prišiel pozrieť a následne odišiel bez toho, aby akokoľvek zakročil.

miamiherald.com

#5: Sexuálne zneužívanie

V Dade Correctional Institute na Floride sa v roku 2013 obesil Richard Mair. Vo svojom liste na rozlúčku však popísal všetko, čomu musel v posledných mesiacoch čeliť. Richard obvinil väzenské stráže z toho, že väzňom odopierali jedlo, a tak trpeli hladom. Rovnako priznal, že aj tu sa väzni museli zúčastňovať neľudských zápasov medzi jednotlivými väzňami. Príčinou jeho samovraždy však bolo znásilnenie jedným z dozorcov. Ten tak spravil napriek tomu, že vedel, že Richard v detstve už raz zneužitý bol a následne sa niekoľko rokov liečil z hlbokej depresie. Druhýkrát tento útok na svoju dôstojnosť už nezniesol.

Pozri aj: Toto sú 4 najbrutálnejšie „vedecké“ experimenty všetkých čias. Ich nehumánnosť vám vyrazí dych

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov