Výroky slávnych a významných ľudí nás vedia inšpirovať, motivovať ale aj pobaviť. Čo však v prípade, že onú skupinu slávnych a „významných“ ľudí tvoria niekoľkonásobní vrahovia?

Chorá myseľ sotva vyprodukuje normálne myšlienky a nápady. Skôr naopak. Často ukrýva zvrátenosti, o ktorých by ste radšej nevedeli. Alebo?

Článok pokračuje pod videom ↓

Veď posúďte sami…

„Každý z nás má v rukách moc zabíjať, no väčšina ľudí sa bojí použiť ju. Tí, ktorí sa neboja, majú v rukách moc nad životom.“ Richard Ramirez

Richard Ramirez, inak nazývaný aj Nočný sliedič, vraždil medzi júnom 1984 a augustom 1985 v mestách Los Angeles a San Francisco. Obete prepadával v ich domoch, kde na nich brutálne zaútočil, niekedy ich pred zabitím aj znásilnil. Okrem iných zavraždil aj 9-ročné dievčatko či staršiu vdovu.

Jeho dolapeniu pomohla jeho čoraz nižšia ostražitosť – bol identifikovaný na základe odtlačkov prstov z miesta činu. Bol 13 krát odsúdený na smrť, no napokon zomrel prirodzenou smrťou v roku 2013.

https://www.instagram.com/p/BY-baCFhdLN/?tagged=richardramirez

„My, vrahovia, žijeme medzi vami, sme vašimi synmi, vašimi manželmi, sme kdekoľvek a kýmkoľvek. Pripravte sa na to, že každým dňom bude viac obetí.“ Ted Bundy

Počas 70. rokov mladý, atraktívny študent práva, Ted Bundy, lákal mladé ženy do svojho béžového VW chrobáka a potom, čo sa odviezli na odľahlé miesta ich znásilnil, zbil a napokon uškrtil. Ich telá skryl, no neskôr sa k nim vrátil, aby ich ešte viac zmrzačil.

Tento vrah hral niekoľko rokov s policajtmi hru na mačku a myš a bol stále na úteku, až kým sa kvôli svojmu šialenstvu neprestal úplne ovládať a napadol študentky bývajúce na internáte, pričom niektoré z nich zavraždil a iné zranil. Skončil na elektrickom kresle a do hrobu si so sebou odniesol presný počet svojich obetí a aj miesta, kam ich ukryl.

„Ak sa na mňa dívate zvrchu, vidíte blázna. Ak na mňa hľadíte zospodu, vidíte svojho pána. Pozrite sa však rovno na mňa a uvidíte samých seba.“ Charles Manson

V šesťdesiatych rokoch bol Charles Manson vodca odbojného hnutia, ktoré vyvolávalo nepokoje a stavalo sa proti vláde a rôznym národnostným menšinám. Žil v karaváne na púšti blízko L.A. V priebehu piatich týždňov Manson a jeho prívrženci spáchali 9 vrážd, pričom najzávažnejší bol prípad tehotnej herečky Sharon Tateovej.

Tento šialený vodca však podcenil hlas svedomia jedného z jeho mladých nasledovníkov, ktorý zalarmoval políciu. Súdny proces bol vykričanou senzáciou, najmä keď sa prevalilo, že Manson a jeho skupina usporadúvali sexuálne orgie, satanistické rituály, drogové večierky a podobne. Bol odsúdený na trest smrti, od ktorého ho neskôr uchránil federálny zákaz, no do konca života ostal vo väzení.

View this post on Instagram

doppelgänger @youngmasterpaul #doppelganger #charlesmanson

A post shared by Dianne (@greyshadeofblonde) on

„Narodil som sa s diablom v tele. Nemohol som poprieť skutočnosť, že som vrah, tak ako spevák nedokáže zatajiť svoju schopnosť spievať. Pri mojej kolíske stál miesto sudičiek diabol, ktorý ma odvtedy sprevádza na každom kroku.“ H.H. Holmes

Keď v roku 1893 prišiel do Chicaga Svetový veľtrh, bola to pre podvodníka a začínajúceho vraha „ideálna“ príležitosť. Od staršieho páru odkúpil lekáreň a rozhodol sa ju prestavať na lokálny hotel, do ktorého zahrnul aj svoje vlastné bývanie.

Jeho obete tvorili hoteloví hostia, ktorí mesto navštívili kvôli výstave. Priznal sa k deviatim vraždám, no spôsob, akým zabíjal a miesto, kam ukryl telá, nikdy neprezradil. 7. mája 1896 bol vo väzení obesený.

View this post on Instagram

Hat or no hat? 🎩

A post shared by Herman Webster Mudgett (@h.h.holmes123) on

„Klaunom vražda prejde.“ John Wayne Gacy

John Wayne Gacy, skôr známy ako klaun Pogo, pracoval ako zabávač na rôznych výročných ale aj detských oslavách. Keď odložil veselú a prívetivú masku klauna, bol brutálnym a nemilosrdným zabijakom. Na svedomí má najmenej 33 malých chlapcov, ktorých uniesol, niekoľko hodín mučil a napokon uškrtil a ukryl vo svojom dome, pod podlahu.

Po dlhom procese, v ktorom sa Gacy obhajoval tým, že bol v detstve zneužívaný, bol odsúdený na smrť. V máji 1994 dostal smrteľnú injekciu.

„Pre mňa sú svet i všetci ľudia zlí. Moja vlastná zloba a skazenosť boli príčinou toho, čo som urobila.“ Aileen Wournosová

Príbeh tejto ženy stvárnila Charlize Theron vo filme Monštrum. Aileen Wournosová mala ťažké detstvo bez rodičov. Bola svedkom neustálych hádok, alkoholizmu, domáceho násilia, a žiaľ, bola obeťou incestu. Ako 15-ročná porodila dieťa, ktorého otcom bol jej starý otec, ktorý ju znásilnil. Keďže stará mama už nežila, starý otec ju po pôrode vyhnal na ulicu, kde sa začala venovať prostitúcii, aby prežila.

Zavraždila sedem zákazníkov, ktorí sa pokúsili o sexuálne násilie. Tieto vraždy sa nikdy poriadne nedokázali, evidentné bolo len to, že predtým, než boli títo muži chladnokrvne zastrelení, boli okradnutí o všetky cennosti. Aileen Wournosová bola nakoniec odsúdená na trest smrti a jej popol bol roztrúsený pri strome v rodnom Michigane, ktorý si sama vybrala.

„To, čo som urobil, muselo byť správne, lebo inak by ma anjel zastavil, rovnako ako v Biblii zastavil Abraháma.“ Albert Fish

Po smrti otca ho matka ako päťročného umiestnila do detského domova, kde bol najprv svedkom a neskôr aj účastníkom rôznych sexuálnych praktík medzi chlapcami. Keďže žil v 19. storočí, kedy sa na homosexuálov pozeralo ako na nemorálnych a chorých ľudí, musel Fish svoju sexuálnu preferenciu dobre skrývať. Neutajil ju však pred matkou, ktorá, v snahe prevychovať ho, mu dohodla manželstvo so ženou o 9 rokov mladšou.

Hoci ich zväzok vydržal 20 rokov, len ťažko sa dá nazvať manželstvom. Fish si ukájal svoje chúťky niekedy s rovnocennými partnermi, inokedy k sexu nútil malé deti. Keď ho manželka kvôli inému opustila, začal ešte viac vyčíňať a znásilňovať deti. Rovnako ako pri iných vrahoch, prestal po sebe dôkladne zahladzovať stopy, čo viedlo k jeho dolapeniu. Bol popravený na elektrickom kresle 16. 1. 1936 v Sing Singu.

https://www.instagram.com/p/BYvgyZdhqgG/?tagged=albertfish

„Verím, že jediný spôsob, ako ľudí napraviť, je zabiť ich.“ Carl Panzram

Sériový vrah, násilník, trestanec, zlodej. Carl Panzram sa priznal k 21 vraždám a viac ako 1 000 sexuálnym zneužitiam, aj keď pri väčšine z nich chýbali polícií usvedčujúce dôkazy. Po niekoľkých útekoch z väzenia bol v roku 1930 popravený za vraždu väzenského strážcu.

Jeho posledné slová dokonale vypovedajú o tom, aký bol: „Ponáhľaj sa, ty zasraný bastard! Mohol som zabiť 10 ľudí, zatiaľ čo ty sa tu babreš s jedným!“

https://www.instagram.com/p/BR063q3j3l_/?tagged=carlpanzram

Pozri aj: Zvrátený sériový vrah Dennis Nilsen vraždil z naozaj bizarného dôvodu. Tieto ohavné činy vykonal, pretože „nechcel byť sám“

owlcation
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov