Foto: Photo by Amadej Tauses on Unsplash

Považujete sa za šťastného človeka?

Málokto si to môže úprimne povedať. Veľakrát sme ale sabotérmi svojho vlastného šťastia. Ak sa chcete zaradiť medzi ľudí, ktorí si môžu úprimne povedať: “Som šťastným človekom”, vzdajte sa týchto 7 vecí a sledujte, čo sa bude diať.

Popísal ich portál Thought Catalog. 

#1 Presvedčenie, že by ste mali byť niekde inde 

Niekedy je tomu síce veľmi ťažké uveriť, no dôverujte načasovaniu svojho života na 110 %. Vždy ste presne práve tam, kde byť máte. Každá jedna skúsenosť a každá jedna osoba je lekciou, ktorá vám má do života niečo priniesť. 

#2 Ľudia, z ktorých sála negativita

Existujú ľudia, z ktorých doslova srší negatívna energia – aj keď by sa akokoľvek snažili, pravdepodobne to nezmenia. To ale neznamená, že ich musíte trpieť. 

#3 Názor, že s každým si musíte vychádzať

Vonkoncom nemusíte. Nie je to vaša povinnosť a nielenže to nie je dobré pre vaše mentálne zdravie, ale nie je to ani možné. Nikdy si nebudete vychádzať s každým – je to úplne prirodzené, a tak je to úplne v poriadku. 

Photo by YURI MANEI from Pexels

#4 Strachu z odmietnutia

Nech by ste robili čokoľvek, nejakému tomu odmietnutiu sa určite nevyhnete – či už v pracovnom, alebo v osobnom živote. Odmietnutia k životu jednoducho patria, berte ich hnací motor, ktorý vás posunie opäť vpred. 

#5 Strachu zo samoty

Byť sám alebo single je veľakrát to najlepšie, čo sa vám môže stať. Nikdy nespoznáte samého seba lepšie, ako práve vtedy. Berte to ako výzvu a ako to najlepšie, čo sa vám mohlo stať. Uvidíte, že aj váš ďalší vzťah potom bude naozaj stáť zato, a bude o niečom úplne inom. 

#6 Pocitu, že robíte málo

Takmer vždy sa dá spraviť viac. To ale vonkoncom neznamená, že to, čo robíte, je málo. Neobviňujte samých seba, vezmite to z opačného konca – miesto výčitiek za to, čo všetko ste neurobili sa pochváľte za všetko, čo ste spravili. 

#7 Presvedčenia, že vždy musíme byť šťastný

Viesť skvelý a šťastný život neznamená, že musíte byť šťastný 24/7. Každý má aj zlé dni a každému sa občas niečo nepodarí. Nejde o to žiť dokonale – to ani nie je možné. Ide o schopnosť vysporiadať sa aj s ťažkými dňami, a žiť skvelý život aj napriek nim. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov