Foto: Photo by pawel szvmanski on Unsplash

Ste vo svojom živote na správnej ceste?

Niekedy každý z nás pochybuje o tom, či spravil dobré životné rozhodnutia, a či sa v živote nachádza tam, kde by sa nachádzať mal. Tieto znamenia sú pre vás však dôkazom toho, že všetko je u vás tak, ako byť má. Popísal ich portál Thought Catalog. 

#1 Strata priateľa už viac neznamená to, že automaticky získavate nepriateľa. Vzťahy už dokážete ukončiť korektne a “v mieri”.

#2 Uvedomujete si, že na to, aby ste boli šťastným človekom, nemusí byť všetko dokonalé. Práve naopak, naučili ste sa nájsť šťastie aj v drobných nedokonalostiach. 

#3 Už viac s nikým nesúperíte. Nepotrebujete sa s nikým porovnávať a tak, ako sa radujete zo svojich vlastných úspechov, tak sa dokážete radovať aj z úspechov druhých.

#4 Máte zlý pocit z toho, keď je niekto ponižovaný. V každom sa snažíte vidieť niečo dobré, a aj keď sa vám to nepodarí, radšej to jednoducho necháte tak, no nikomu neublížite. 

#5 Viete, že nie každá situácia si zaslúži vašu reakciu. Niekedy je jednoduchšie veci ignorovať, a nechať ich odísť. 

#6 Keď sa niečo blíži ku koncu – či už nejaká práca alebo priateľský či ľúbostný vzťah, cítite to, a púšťate to. Už sa viac nesnažíte o veci, ktoré ďalej nefungujú. 

#7 Nevenujete svoj čas a svoju energiu veciam a ľuďom, ktorí vám nič nedávajú. Ak pre vás niečo nemá nejakú pridanú hodnotu, takisto to jednoducho vypúšťate zo svojho života. 

Photo by Lucas Oliveira from Pexels

#8 Neľutujete žiadne zo svojich predošlých rozhodnutí. Viete totiž, že ste sa rozhodli presne tak, ako ste to práve cítili. 

#9 Keď ste dospeli do stavu, že sa už vyhýbate akýmkoľvek klebetám, pretože z vás vyslovene vysávajú všetku pozitívnu energiu.

#10 Dávate voľný priechod svojim emóciám. Viete, že úplne normálne sú aj negatívne, a keď prídu, nesnažíte sa ich zmiasť pod koberec. 

#11 Uvedomili ste si, že ste hrdinom, a nie obeťou. Neviktimizujete sa a nestaviate sa do role obete, lebo viete, že by to nemalo žiaden zmysel. Radšej si vyhrniete rukávy a každému problému čelíte s odhodlaním a s pozitívnou mysľou.

#12 Už si dokážete priznať, že potrebujete pomoc, a nebojíte sa o ňu požiadať. Viete, že to nie je prejavom slabosti, ale práve naopak – sily.

#13 Cítite pokoj. Síce ešte možno nemáte všetko, čo chcete, no máte všetko, čo potrebujete k tomu, aby ste boli šťastným človekom. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov