Nie sú dôležité slová, ale skutky. Veľmi univerzálne pravidlo, ktoré platí vo všetkých oblastiach života, a teda aj vo vzťahu.

Ako zistíte, že vás váš partner skutočne miluje, keď muži a ženy sú v mnohom takí odlišní? My, ženy, sme z mužov niekedy ohromne zmätené a myslím, že rovnako to platí aj v opačnom prípade.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes vám ponúkame malý návod – tu je 8 spôsobov, ako muži prejavujú svoju lásku…

Načúva vám (Pozorne!)

Aj keď sú ženy vo všeobecnosti lepšími poslucháčkami, než muži, vždy je to vecou záujmu. Váš partner, keďže vás miluje a ste preňho dôležitá, dáva pozor na to, čo mu hovoríte a reaguje na to – aj tak, že sa vás na určitú udalosť alebo tému opýta aj po niekoľkých dňoch.

Unsplash.com/Joshua Ness

Nebojí sa niečo pre vás obetovať

Rozdiel medzi chlapcom a chlapom spočíva aj v tom, že chlapec lipne na tom, čo je jeho, zatiaľ čo chlap si uvedomuje, že sú aj dôležitejšie veci. Chlap nemá problém obetovať časť svojich záľub, času či plánov pre ženu, ktorú miluje.

Schopnosť obetovať niečo zo svojho je výrazným znakom akejkoľvek lásky – či už partnerskej, rodičovskej alebo priateľskej. Keď niekoho milujete, núti vás to vykročiť zo svojej zóny komfortu a viac dávať, ako dostávať – nejde vám predsa o seba, ale o toho druhého.

Ste preňho krásna

Vždy. Nielen vtedy, keď sa nahodíte a idete spolu niekam von. Ste pre neho krásna aj keď nemáte dobrý deň, ste v pyžame a neupravená. Muž, ktorý ženu naozaj ľúbi vie, že jej krása nie je vpísaná do jej tváre, ale do jej srdca. A má pravdu.

Je na vás hrdý

A vie to patrične prejaviť. Dokáže o vašich úspechoch s hrdosťou povedať svojim priateľom, vie vás oceniť a pochváliť tak, ako nikto iný. A čo je ešte dôležitejšie, on si, narozdiel od väčšiny, všíma aj detaily – veď predsa nie každý deň vás povýšia v práci či ocenia v škole.

Unsplash.com/Ayo Ogunseinde

Dáva najavo, že aj on je zraniteľný

Je v mužskej prirodzenosti snažiť sa byť silný a vystupovať ako ten, ktorý si je istý sám sebou, ktorý je nezlomný a dokáže robiť veľké veci. Paradoxne, muži sú najcitlivejší práve čo sa týka sebadôvery, aj keď to vôbec nemusia dať najavo.

Keď má muž po boku ženu, ktorú miluje a s ktorou plánuje svoju budúcnosť, postupne jej odhaľuje vrstvy svojej duše – od silného mača, skvelého zabávača, hlbokého filozofa, cez zvedavého chlapca až po dieťa, ktoré má občas strach alebo býva smutné. Pre mužov je toto odhaľovanie vlastnej duše veľmi citlivou záležitosťou, kedy bojujú aj s obavami, aká bude reakcia ich partnerky, keď ich uvidí takých, akí naozaj sú.

Bojuje za vás

Máte s niekým problém? Niekto vám krivdí? Neviete si s niečím poradiť? Váš partner to vníma a dokáže sa za vás postaviť a obhájiť vaše záujmy. Nebojí sa ani zvýšiť hlas, ak je to potrebné – ide predsa o vás.

Rešpektuje vašu rodinu a priateľov

Vie, že nie je jedinou, pre vás dôležitou, osobou na svete. Možno mu nie sú sympatickí všetci vaši príbuzní alebo všetky vaše kamarátky, no snaží sa s nimi vychádzať, pretože si uvedomuje, že vám na tých ľuďoch záleží.

pexels.com

Háda sa s vami

Nie preto, že by vás nemiloval, to nie. Háda sa s vami preto, že si uvedomuje, že ani váš vzťah nie je dokonalý, a že máte medzi sebou isté nezrovnalosti. Záleží mu na tom, aby ste si ich vydiskutovali, aj keď to niekedy vyústi do hádky. Snaží sa vám povedať, čo mu prekáža, a to isté očakáva od vás.

Hádku alebo výmenu názorov neberie ako predzvesť konca vzťahu, ale ako priestor pre vyjadrenie nespokojnosti a možnosti zlepšiť sa.

Pozri aj: 13 ženských vecí, ktoré muži tajne milujú, no nikdy sa k tomu nepriznajú

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov