V tom lepšom prípade vedci predstavujú inteligenciu, zvedavosť, prísnosť a zmysel pre detail. V tom horšom prípade však svoje schopnosti využívajú k nepochopiteľným experimentom, ktoré dokážu ubližovať nielen zvieratám, ale aj ľuďom.

Schopnosti, ktorými disponujú takýto ľudia, im umožňujú robiť nevídané veci. Dokážu manipulovať s ľudskými životmi a pri tom nepociťovať žiadnu emóciu. Niektoré prípady doslova vyrážajú dych. Od nacistov, až po strašné zvyklosti amerických vedcov, sú tieto prípady považované za najbrutálnejšie nehumánne experimenty všetkých čias.

Článok pokračuje pod videom ↓

Experimenty zlej vedy: Nacisti

Takmer v každom zozname „XY najhorších…“ sa nachádza aj nacistické Nemecko. Inak tomu nie je ani  pri lekárskych pokusoch. V Osvienčime Dr. Josef Mengele patril medzi najbrutálnejších vedcov v tomto období. Medzi jeho činy patrí napríklad experiment, kedy vpichol do očí detí zvláštnu farbu, aby zistil, či môže natrvalo zmeniť ich odtieň. „Slávnostne“ sa pokúsil umelo spojiť dvojčatá. Ich tepny zošil dohromady, no efekt sa nedostavil a obe umreli. Svoje pokusy vykonával aj na malých bábätkách, ktoré nechal vyhladovať a stopoval čas, aký vydrží malý detský organizmus bez jedla. Tiež ho fascinovali siamské dvojčatá. Bez váhania vyberal ľudí, ktorí sa hodili na jeho experimenty a tých, ktorý putovali priamo do plynových komôr.

photobucket

V roku 1942 nacistickí lekári v Baranowicze v Poľsku pripútali mladého chlapca na stoličku a opakovane zasiahli jeho hlavu mechanizovaným kladivom. Snažili sa prísť na to, akým spôsobom bude reagovať na takúto bolesť. V ženskom tábore neboli tresty o nič humánnejšie. Ženám spôsobovali rany, ktoré sa snažili liečiť rôznymi baktériami. Viete si predstaviť tú obrovskú bolesť?

all-that-is-interesting

Nacistickí lekári, ktorí neunikli do Južnej Ameriky, boli po vojne súdení. Niektorí však boli oslobodení. Tí, ktorým vinu uznali, boli odsúdení od 10 rokov po doživotie.

Ako jedna tajná japonská jednotka zabila tisícky ľudí

Jednotka 731 japonskej armády bola poverená vývojom pokročilých techník a urobila tak svet o niečo  horším. Ich najväčšie zásahy zahŕňali úmyselné uvoľnenie bĺch infikovaných morom, aby zabili čo najviac ľudí. Jednotka 731 začala v roku 1931 ako jednotka na prevenciu chorôb. Uskutočňovala tak strašné pokusy, že je ťažké si predstaviť, prečo ich činy nikoho nezaujímali. Rozsah operácie bol obrovský: tisícky ľudí zomrelo kvôli morovej epidémii, antraxu a cholere. Čínska vláda odhaduje, že pôsobením tejto skupiny zahynulo až 580 000 ľudí.

hermitjim.blogspot

Počas najmenej desiatich rokov jednotka 731 kultivovala divoké kmene chorôb u ľudských pacientov na „zvýšenie ich obranyschopnosti“. Infikovaní pacienti, ktorí rýchlo podľahli mimoriadne smrteľným chorobám, boli však pre túto skupinu stále „použiteľní“. Odoberali im krv a ňou infikovali ďalších pacientov. Tí prežívali bolesti, bez akejkoľvek utlmujúcej látky. Ich končatiny slúžili na štúdium gangrény, ich orgány pomáhali pri štúdiu rôznych chorôb. Po vojne odsúdili členov tejto jednotky na 2 až 25 rokov trestnej služby.

blog.daum

USA testovalo chemické zbrane na vlastných ľuďoch

V roku 1951 americký dermatológ Albert Kligman oznámil, že pracuje v Holmesburgskom väzení, aby študoval ochorenia jednotlivých väzňov. Zrejme zabudol doslova všetko, čo vedel o lekárskej etike. Kligman rozšíril svoje „výskumy“ o skúšky na jednotlivé lieky, testovanie patogénov a vystavil odsúdených látkam, ktoré boli používané v bojoch vo Vietname. V priebehu 23 rokov Kligman získal granty od americkej armády, Dow Chemical a Johnson & Johnson, ako aj od akademickej podpory z University of Pennsylvania, aby preskúmal účinky niektorých najnebezpečnejších chemických látok vo svojom arzenáli na ľuďoch.

all-that-is-interesting

Kligman strávil viac ako dve desaťročia týraním väzňov, no jeho výsledky neboli pre americkú vládu dosť dobré. Kligmanovi sa podarilo vyhnúť trestu a dožil sa 94 rokov. Na konci svojho života prisahal, že neurobil nič zlé.

Výsledky injekcií so zložkami z jadrových bômb

Ako súčasť programu na vývoj jadrových zbraní, nič netušiacich vojakov a pacientov v nemocnici v Chicagu infikovali hlavnou zložkou zbraní: plutóniom. Nikoho neprekvapuje, že len 1 zo 4 pacientov žil dosť dlho na to, aby sa dozvedel, akého experimentu bol súčasťou. Rovnako Dr. Cornelius Rhoads, výskumný pracovník v oblasti rakoviny a budúci člen Komisie pre atómovú energiu, injektoval Portoričanov aktívnymi rakovinovými bunkami, aby sledoval výsledky – všetci  zomreli.

wikimediacommons

Podľa „vznešenej“ poznámky, ktorú napísal Rhodos: „Portoričania sú najchudobnejšia a najviac degenerovaná rasa mužov, ktorí kedy žili na našej planéte… Urobil som všetko pre to, aby som pokračoval v procese vyhladzovania tejto rasy. „

Pozri aj: ODPADÁVAJÚCE ČLÁNKY PRSTOV, ČI ÚTVAR PRIPOMÍNAJÚCI PLUTVU NAMIESTO KONČATÍN. TÝCHTO 9 KLINICKÝCH EXPERIMENTOV DOPADLO NAOZAJ ZLE

all-that-is-interesting
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov