Chlapi sú z Marsu a ženy z Venuše, hovorí sa a nie nadarmo. Muži i ženy - všetci sme iní a rovnaké nie sú ani naše očakávania od vzťahu.

Všetci túžime po prijatí a láske, no každý z nás to chápe i dáva najavo iným spôsobom. Často sa stáva, že nevieme a ani nepátrame, po čom ten druhý túži a kvôli tomu sa zo vzťahu vytráca intimita a vrúcnosť. Najmä pre mužov je typické to, že svoje pocity vedia dobre skrývať a svoju zraniteľnosť odhaľujú len zriedkavo a postupne.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aby ste ich lepšie pochopili, prinášame vám 11 vecí, o ktorých vám muži nikdy nepovedia, no po ktorých tajne túžia. Tu sú…

#1

Aj oni sú citliví. Iste, dávajú to najavo inak než ženy, ktoré sú podstatne emocionálnejšie. Je však hlúpe veriť stereotypu, že muži neplačú. Plačú, no len málokedy verejne. Ako ženy by ste sa mali skôr desiť tých skutočných bezcitných chlapov, na ktorých vás možno láka drsný imidž, ako tých, ktorí vedia, čo to znamená cítiť srdcom (a nebyť pritom žiadnou citlivkou).

Unsplash.com/Jan Strecha

#2

Pochvala im padne rovnako dobre ako ženám. Rozdiel je v tom, že ich poteší kompliment týkajúci sa výkonu či úspechov a nie vzhľadu a krásy.

#3

Sú hrdí na to, keď sa vedia o svoju partnerku postarať. Majú pocit, že sú užitoční, že robia to, na čo boli stvorení. Predsa len, podľa osobitých daností ide mužom lepšie, keď sú vodcami či hlavou vzťahu a ženám, keď sú jeho srdcom.

#4

Chcú, aby vám s ním bolo v posteli dobre. Len nevyzretí chlapi vidia pri sexe len vlastné uspokojenie. Skutoční muži sa snažia o to, aby uspokojili svoju partnerku ako len môžu, a preto sa zaujímajú o to, čo sa jej páči a ako sa cíti. Ženy by sa preto nemali báť hovoriť o svojich potrebách a chúťkach, muži sa niekedy hanbia opýtať.

#5

Milujú tajomstvá. Aj tajomné ženy. Muži sú prirodzení dobrodruhovia, ktorí sa chcú neustále hrať, objavovať a bádať. Doprajte im preto vo vzťahu trochu nepredvídateľnosti a spontánnosti. Uvidíte, že sa to zapáči aj vám.

Unsplash.com/Toa Heftiba

#6

Neznášajú, keď ich niekto porovnáva s inými. Najhoršie, čo svojmu partnerovi môžete urobiť, je to, keď mu budete vyčítať, že je v porovnaní s niekým iným menej úspešný a horšie zarába. Toto sa ho vie ozaj dotknúť.

#7

Robí im problém odhaliť vlastnú zraniteľnosť. Sami od seba očakávajú silu a odolnosť, preto sa im ťažko priznáva, že aj oni sú občas slabí a zlomení. Pripravte si dosť trpezlivosti, lebo chvíľu potrvá, kým vám odhalia túto stránku svojej osobnosti. No keď sa tak stane, môžete si byť isté, že v jeho živote máte špeciálne miesto.

#8

Vidia svet inak ako vy. Premýšľajú logickejšie, v širších súvislostiach a často bez podliehania emóciám. Preto sa tak ľahko nenechajú vyhodiť z rovnováhy, no na druhej strane to je dôvod, prečo nad ženami často krútia hlavou.

#9

Chcú mať veci pod kontrolou. A úprimne, ide im to lepšie ako ženám. Problém je v tom, že mnohé ženy sa boja nechať opraty vo vzťahu v rukách svojho partnera a ďalej, mnohí muži si to ani nezaslúžia, lebo sa správajú egoisticky a bezcitne.

#10

Aj oni majú svoje boje. Keď majú zlé dni, nespozorujete to na nich hneď, no keď si to všimnete, nevypytujte sa ich a radšej ich nechajte, nech si to poriešia sami. V mužskom svete to funguje inak, než v tom ženskom.

Unsplash.com/Brunel Johnson

#11

Ich mozog funguje inak ako ten váš. Dokážu lepšie analyzovať situáciu a rýchlejšie z nej vyvodiť závery. Preto sú lepšími vodcami a rýchlejšie odhalia riziko a nebezpečenstvo. Na druhej strane, nezvládajú robiť viac vecí naraz.

Možno ste sa nedozvedeli žiadnu novú informáciu a možno sme vás predsa len obohatili. Na záver by sme chceli podotknúť ešte jednu dôležitú vec; aj keď sú muži i ženy výrazne odlišní, najlepšie fungujú, keď sa navzájom dopĺňajú. A na to, aby to tak bolo, je potrebná tolerancia, rešpekt a úcta.

Pozri aj: Toto je 10 prekvapivých vecí, ktorými si muži dokážu získať ženské srdce (bez toho, aby sa o to snažili)

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov