Človek sa hľadá celý život, no napokon sa z neho stane presne tá osoba, akou má byť.

Každý človek musí čeliť mnohým prekážkam a vysporiadať sa s veľkou dávkou problémov. Pomaly, krok po kroku, milimeter po milimetri, sa z nás však stáva presne takým človekom, akým sa má stať. Možno je to niekedy trochu nepríjemné a cítime na svojich ramenách ťarchu celého sveta, no nakoniec sa všetko skončí dobre. Týchto 10 nepríjemných znakov vám našepkáva, že aj vy sa pomaly stávate tou osobu, ktorou máte byť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Všetko robíte sami a cítite sa od ostatných izolovaní

Čím sme starší, tým viac máme pocit, že všetko dokážeme urobiť aj sami a nechceme byť nikomu na príťaž. Aj napriek tomu, že vám ostatní ochotne podávajú pomocnú ruku, vy viete, že to dokážete urobiť aj bez pomoci. Niekedy sa možno cítite osamelo alebo izolovane, ale v konečnom dôsledku ste silní, nezávislí a hrdí na to, čo ste dokázali.

Uvedomujete si, že máte sami so sebou nejaké problémy

Presne viete, že máte nejaké problémy, ktoré treba prekonať. Či ide o úzkosť, výkyvy nálady, problémy s dôverou, alebo problémy, ktoré narúšajú vaše blaho. Viete povedať kedy a za akých okolností sa tieto problémy objavia a snažíte sa ich aspoň čiastočne prekonať.

pexels.com

Máte silnú túžbu odstrániť niektorých ľudí zo svojho života

Ako čas plynie, pomaly zisťujeme, že máme veľa známych, no iba niektorí z nich sú skutoční priatelia. Pomaly si tak uvedomujeme, kto to na priateľstvo len hrá. A to je práve ten dôvod, kvôli ktorému máme silnú túžbu niektorých ľudí zo svojho života jednoducho odstrániť. Spočiatku možno cítime smútok alebo sklamanie z toho, že stratíme ľudí, ktorých sme kedysi milovali, no sme natoľko odvážni, že sme pripravení sa zbaviť toxických vzťahov, ktoré iba zneužívali naše vnútorné ja.

Je pre vás ťažké dôverovať ľuďom

Vo svojom živote ste veľakrát zažili sklamanie zo zrady alebo ustavičné porušovanie sľubov, a tak dôverovať ostatným pre vás nie je jednoduché. Akonáhle však nájdete tých správnych ľudí, ktorým môžete dôverovať, ste k nim lojálni a snažíte sa udržať tento vzťah.

Stále máte pocit, že váš život je nudný

Je pre vás ťažké byť spokojní so životom. Vždy je tu niečo, čo by ste chceli dosiahnuť. Rovnaké a stále sa opakujúce rutiny a stereotypy vás nudia k smrti a stále premýšľate, čo ďalej. Navyše, váš život sa stáva „nudný“, pretože si už nepotrpíte na všetku tú zbytočnú drámu – čo je však určite vec, na ktorú môžete byť hrdí.

pexels.com

Pocit smútku poznáte veľmi dobre

Sú dni, kedy máte pocit plný nádeje, no naopak, sú aj dni, kedy máte pocit, že ste úplne na dne. Beriete však na vedomie, že život nie je vždy dokonalý. Aj keď momentálne cítite bolesť, viete, že zo všetkých situácii sa môžete poučiť a to vás robí stále silnejšími a silnejšími.

Stále máte nedostatok času

Niekedy máte jednoducho pocit, že 24 hodín denne nestačí. Vždy sa ocitáte v nejakých rušných situáciach. Vždy je tu ešte niečo, čo musíte urobiť a niekedy máte dokonca pocit, že vám neostal žiaden voľný čas pre seba, či pre svojich blízkych. Ste na seba prísni a tvrdí a veci musia byť stopercentne urobené. To ale znamená, že máte odhodlanie stať sa úspešným.

Ľutujete, aké chyby ste urobili v minulosti

Veľakrát sa obviňujete za chyby, ktoré ste v minulosti urobili. Beriete na vedomie, že ste urobili niekoľko zlých rozhodnutí a niekedy chcete, aby sa všetko vrátilo do starých koľají. Ale taktiež si uvedomujete, že ľútosť vám veľmi nepomôže a jediné čo môžete urobiť, je poučiť sa, aby ste tie isté chyby už nikdy neopakovali.

pexels.com

Chýba vám vaše detstvo, rodina a vaši blízki

Stále spomínate na to, aký bol váš život pred niekoľkými rokmi, keď ste žili so svojimi rodičmi pod jednou strechou. Teraz už žijete na vlastnú päsť a postupne zisťujete, že to nie je až také ľahké. No hlboko vo vnútri sa nechcete vzdať. Ste si plne vedomí toho, že všetky boje a úspechy budú najlepším darom pre ľudí, na ktorých vám záleží.

Cítite sa neisto voči svojej budúcnosti

Zdá sa, že ste odvážni a silní, ale niekedy sa jednoducho cítite byť vo svojom živote extrémne stratení. Vždy sa pýtate samých seba na svoj životný cieľ. Ale aj napriek všetkým zmätkom a strachu sa stále dokážete spoľahnúť sami na seba, že si vždy splníte všetky svoje povinnosti. A na konci dňa vždy pochopíte, že všetko sa stalo z nejakého dôvodu.

Pozri aj: 8 VLASTNOSTNÍ, KTORÝCH SA NIEKTORÍ ĽUDIA DESIA, NO SÚ ZNAKOM SILNEJ OSOBNOSTI

psych.sk (Alexandra Geletová), thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov