Photo by Kyle Sudu on Unsplash

Byť introvertom je úplne v poriadku.

Introverti to vo svete plnom extrovertov nemajú ľahké. Veľakrát sa môžu cítiť nepochopení či nedocenení a často tiež musia čeliť nechápavým pohľadom okolia. Nie všetci totiž dokážu ich správanie pochopiť a niektoré veci pri nich ľudia považujú za “čudné”.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ich zoznam spísal portál I Heart Intelligence.

#1 Nemajú radi pozornosť

Introverti by boli najradšej, keby každý zabudol napríklad aj na ich narodeniny. Neznášajú byť stredobodom pozornosti a nemajú radi, keď sú centrom diania. Takýmto situáciám sa preto vyhýbajú.

#2 S druhými zdieľajú veľmi málo vecí

Keď ich napríklad čaká dôležitý pracovný pohovor alebo niečo podobné, s najväčšou pravdepodobnosťou o tom nikomu nepovedia. Množstvo otázok týkajúcich sa danej udalosti by ich totiž ešte viac znervóznilo.

#3 Na ulici sa vyhýbajú ľuďom, ktorých poznajú

Nejde o nič osobné, no ľudia sa za to, prirodzene, dokážu uraziť. Vôbec ale nejde o to, že introverti by mali s týmito ľuďmi problém, len jednoducho z duše neznášajú viesť nezáväzné small-talky či nikam nevedúce debaty. 

Autor fotky: Anastasiya Lobanovskaya na Pexels

#4 Neudržiavajú “formálne” priateľstvá

Keď sa introvert napríklad sťahuje do iného mesta a povie vám vetu: “Veď ostaneme v kontakte”, celkom určite klame. Introverti majú len zopár priateľov, s ktorými sú v pravidelnom kontakte, všetko ostatné považujú za zbytočnosť. 

#5 Majú radi svoj pokoj

Ľudia nikdy nepochopia, že introvert bude radšej ležať doma, s knihou a v tichu, ako by mal ísť na nejakú hlučnú párty medzi ľudí, ktorých ani nepozná. Druhí ale nevidia, o koľko energie by ich to obralo.

#6 Neradi hovoria pred veľkou skupinou ľudí

Introverti sa cítia vo svojej koži v prostredí, kde nie je veľa ľudí. Akonáhle majú prehovoriť pred viacerými – aj keď by malo ísť o ľudí, ktorých poznajú, je im to veľmi nepríjemné a takejto situácii sa posnažia vyhnúť. 

#7 Vymýšľajú si výhovorky

Introverti veľmi dobre vedia, že ľudia nerozumejú ich túžbe ostať doma, často si preto budú vymýšľať rôzne výhovorky, aby svoju účasť na spoločenských udalostiach ospravedlnili. V poriadku je pre nich aj to, že im to už druhí neveria – ich pokoj na duši má pre nich väčšiu prioritu. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov