Autor fotky: Anastasia Shuraeva na Pexels

Čo by ste povedali na upgrade seba samého?

Cieľom každého z nás by malo byť spraviť zo seba čo najlepšiu možnú verziu seba samého – ako po fyzickej, tak aj po mentálnej, finančnej či spirituálnej stránke. Ako na to? Pomôcť vám môže týchto 7 skvelých rád.

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Your Tango.

#1 Prijmite, že niekedy musíte aj zlyhať

Život nie je len sledom pozitívnych a dobrých udalostí, ktoré nám robia radosť a idú presne podľa plánu. Presne naopak, jeho úplne prirodzenou súčasťou sú aj tie horšie dni, bez ktorých to nejde. Je načase začať ich normalizovať a nebrať ich ako niečo nežiadúce. 

#2 Robte si radosť

Každý deň sa snažte urobiť pre seba niečo, čo vám urobí skutočnú radosť. Môže ísť o úplne maličkosti, zapáľte si napríklad svoju obľúbenú sviečku alebo si urobte svoj obľúbený čaj. Robte to ale naozaj každý jeden deň. 

#3 Obklopte sa pozitívne zmýšľajúcimi ľuďmi

To, že ľudia, s ktorými sa stretávame ovplyvňujú nastavenie našej mysle, nie je žiaden mýtus, ale fakt. Obklopte sa preto takými, ktorí z vás nebudú vysávať vašu drahocennú energiu, ale práve naopak – budú vás motivovať a inšpirovať. 

Autor fotky: ROMAN ODINTSOV na Pexels

#4 Povedzte “áno” novým príležitostiam

Áno, ostávať vo svojej komfortnej zóne, kde to už poznáme, je niekedy veľmi príjemné a hlavne pohodlné. Neodmietajte ale nové príležitosti len preto, že sa vám nechce pustiť sa do niečoho nepoznaného. Pripravujete sa o veľa. 

#5 Zamilujte sa do svojho života

Niekedy to možno nie je práve najľahšie, ale určite to stojí zato. Každý jeden deň (aj počas tých zlých dní) existuje niečo, za čo môžeme byť vďační. Sústreďte svoju pozornosť práve na tieto veci a zamilujte sa do svojho života. 

#6 Každý deň sa naučte niečo nové

Dbajte na to, aby ste neustále rástli a rozvíjali sa. Každý deň sa staňte aspoň o 1 % lepším človekom a spravte niečo pre svoj rozvoj či už vo fyzickej, mentálnej, spirituálnej či finančnej oblasti. 

#7 Praktizujte mikronávyky

Keď si dnes poviete, že budete cvičiť každý jeden deň a nemáte s tým žiadnu predchádzajúcu skúsenosť, zrejme dlho nevydržíte. Choďte na to mikronávykmi – napríklad začnite tým, že sa každé ráno poriadne ponaťahujete. Potom, po niekoľkých dňoch, pridáte 5-minútové cvičenie. Potom 15-minútovú prechádzku a podobne. Osvojujte si mikronávyky, na  ktorých budete budovať svoj nový život. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov