Foto: Pexels

Ak ich rozpoznáte, môžete na nich popracovať.

Pre single človeka môže byť niekedy ťažké určiť, či ste naozaj pripravení na nový vzťah. Mnoho ľudí sa ponáhľa do nových vzťahov z rôznych dôvodov, ako je napríklad strach zo samoty alebo tlak spoločnosti. Avšak, ak chcete nájsť skutočne hodnotný a trvalý vzťah, je dôležité najskôr zvážiť, či ste na to naozaj pripravení.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je 6 znamení, že síce ste single, no ešte pre vás nie je ten správny čas na vzťah. Niektoré z nich popísal aj portál Your Tango.

1. Stále žijete vo svojej minulosti

Jedným zo znamení, že nie ste pripravení na nový vzťah, je to, že stále žijete vo svojej minulosti. Máte tendenciu porovnávať potenciálnych partnerov so svojím bývalým partnerom a neustále hľadáte ich chyby alebo nedostatky. Tento prístup vám bráni vidieť hodnotu a krásu nových ľudí vo vašom živote.

2. Vaše štandardy sú príliš vysoké

Niektorí ľudia majú veľmi vysoké štandardy a tieto očakávania môže byť ťažké splniť. Ak sa neustále zameriavate na hľadanie dokonalého partnera, môžete časom zistiť, že nikto nedokáže splniť vaše nereálne požiadavky. Je dôležité uvedomiť si, že každý človek má svoje silné a slabé stránky, a je potrebné pristupovať k vzťahu s ochotou robiť kompromisy.

3. Máte strach z odmietnutia

Strach z odmietnutia je ďalším bežným dôvodom, prečo niektorí ľudia nie sú pripravení na nový vzťah. Môže to byť spôsobené negatívnymi skúsenosťami z minulosti alebo nízkym sebavedomím. Ak ste príliš vystrašení na to, aby ste sa pustili do nových vzťahov, môže to naznačovať, že ešte stále potrebujete čas na prácu na sebe a svojom osobnostnom raste.

Pexels

4. Ste príliš zaneprázdnení

Ak máte pocit, že váš život je plný povinností a zodpovedností, mohlo by to naznačovať, že nie ste pripravení na nový vzťah. Skutočný vzťah vyžaduje čas a energiu venovanú komunikácii, budovaniu dôvery a spoločnému rastu. Ak nemáte dostatok času na to, aby ste sa plne venovali novému vzťahu, je možné, že ešte naň nie ste pripravení.

5. Nezávislosť je pre vás veľmi dôležitá

Pre niektorých ľudí je nezávislosť jednou z najdôležitejších hodnôt v ich živote. Ak patríte medzi týchto ľudí, môže byť ťažké nájsť rovnováhu medzi udržaním svojej slobody a vstupom do vzťahu. Je dôležité pochopiť, že vzťahy vyžadujú kompromisy, a občas musíme ustúpiť pre dobro vzťahu.

6. Nemáte jasnú predstavu o tom, čo chcete

Ak nemáte jasnú predstavu o tom, čo od vzťahu chcete alebo aké sú vaše dlhodobé ciele, môže byť ťažké nadviazať ho. Predtým, ako začnete hľadať nového partnera, je dobré vedieť, čo hľadáte a aký typ vzťahu by bol pre vás ideálny.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov