Foto: Photo by Tracy Le Blanc from Pexels

…ideálne s okamžitou platnosťou.

Hovorí sa, že sociálne siete ľudia berú ako výkladné skrine svojho života. Dávajú si na ne len to dobré a pekné, no málokedy sa z nich dozviete, aké majú ľudia problémy či čo ich trápi. Väčšina totiž chce, aby ich život (aspoň) na sociálnych sieťach vyzeral ideálne.

Článok pokračuje pod videom ↓

Sledovať na sociálnych sieťach niektorých ľudí je však skutočné utrpenie. Ak si chcete ochrániť svoje mentálne zdravie, určite prestaňte sledovať týchto 5 typov ľudí. Odporúča to aj portál Your Tango.

#1 Ľudia, ktorých nemáte radi

Spolužiaci zo strednej školy, s ktorými ste si nikdy nevychádzali, dotieraví ľudia bojujúci o vašu pozornosť či energetickí upíri. Takýchto ľudí má na svojom Facebooku či Instagrame väčšina z nás. Načo je to však dobré? Len z vás vysávajú energiu každým svojím príspevkom. Vymažte si ich čo najskôr, nech o nich už nemusíte premýšľať. A vôbec sa netrápte tým, že si to možno všimnú – tým lepšie. 

#2 Všetci vaši ex

Nie je príliš normálne a ani vhodné nechávať si na sociálnych sieťach svojich ex. Váš vzťah sa už predsa skončil, a preto zrejme nemáte dôvod na nejaký ďalší kontakt. Aj tak zrejme jeden z vás len sleduje, čo robí a s kým sa stretáva ten druhý. Uvidíte, že oveľa ľahšie sa vám bude žiť bez toho. 

Photo by Kaboompics .com from Pexels

#3 “Influenceri”, kvôli ktorým máte nižšie sebavedomie

Mnohí influenceri ukazujú na svojich sociálnych sieťach nie svoj reálny život, ale život, aký by chceli žiť. Problémom však je, že väčšina ľudí toto nevie a myslia si, že to, čo je zobrazené na ich dokonalých fotografiách, je realita.

#4 Priatelia, ktorí vás sklamali

S nimi je to podobné ako s našimi ex. Keď sa raz nejaký vzťah skončil, jednoducho sa skončil, a neexistuje žiaden dôvod, prečo by ste takéhoto človeka mali mať na svojich sociálnych sieťach – teda samozrejme v prípade, že vaše priateľstvo nechcete obnoviť. 

#5 Ľudia, ktorí zdieľajú nevhodný obsah

Niekto nemá rád prízemné vtipy, ďalší fotografie malých detí, niekto iní zas sexistické vtipy. Ak vás to, čo niekto zdieľa, doslova irituje, určite si takúto osobu na svojich sociálnych sieťach nedržte. Jej príspevky vám môžu len zbytočne otráviť inak príjemný deň. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov