Niektorých to možno prekvapí, ale aj potichu sa dá vyjadriť naozaj veľa.

Introverti nemusia kričať a upozorňovať na seba, aby vyjadrili svoje pocity. Dokážu to spraviť aj inak. Najčastejšie to robia týmito 5 spôsobmi a ak introvertom ste alebo ak je ním niekto z vašich najbližších priateľov, určite vám budú dôverne známe. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Porozprávajú sa s niekým, komu dôverujú

Keď vedia, že sú v “bezpečnom prostredí”, a že sa otvorene môžu porozprávať s niekým, kto ich nebude súdiť, radi tak spravia. V tohto človeka však musia mať 100%-nú dôveru. Poriadne sa vyrozprávať je niekedy naozaj tým najlepším a jediným liekom, ktorý potrebujeme.

#2 Zmenia svoj výzor

Niekedy o svojich pocitoch či názoroch nemajú potrebu rozprávať, no napriek tomu by ich nejakým spôsobom radi vyjadrili. A práve preto to robia svojím výzorom. Účes, jemné tetovanie či oblečenie – toto všetko sú signály, pomocou ktorých s vami introvert komunikuje bez jediného slova.

pexels.com

#3 Meditujú

Myseľ introvertov je ako záhrada, ktorá je plne rozkvitnutá, pretože sa o ňu s najväčším záujmom starajú. Introverti sa neboja zostať sami, so svojimi vlastnými myšlienkami, a plne sa do nich ponoriť. A práve to im umožňuje meditácia. Vďaka nej dokážu svoje pocity a emócie pochopiť lepšie.

#4 Píšu

Hovoriť o svojich pocitoch – s kýmkoľvek, môže byť niekedy pre introvertov naozaj ďaleko od ich komfortnej zóny. Niekedy je preto oveľa pohodlnejšie, ľahšie ale aj účinnejšie hodiť všetko na papier. Nebude náhodou, že všetci najlepší básnici či prozaici boli práve introvertmi…

pexels.com

#5 Venujú sa umeniu

…a nielen básnici a prozaici, ale aj maliari, hudobníci či iní umelci. Mnohí introverti totiž považujú umenie za priam dokonalý vyjadrovací prostriedok. Dokážu do neho vložiť všetky svoje emócie, vďaka čomu ich ľahšie pochopia a spracujú. Či už tancujete, spievate, maľujete, píšte, robíte sochy či niečo iné – sami určite uznáte, že niet lepšieho spôsobu, ako vyjadriť to, čo cítite.

Pozri aj: 7 vecí, ktoré introverti nikdy nepochopia

psych2go
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov