Dokážete si s ňou poradiť?

Jeden z najznámejších britských žijúcich astronautov, Tim Peake, zmiatol desaťtisíce ľudí. Na svojej facebookovej fanpage Major Peake zverejnil hádanku, ktorá je súčasťou testov, ktorými musí prejsť každý astronaut, ktorý sa chce dostať do vesmíru. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Na to, aby ste ju dokázali vyriešiť, musíte mať nielen dokonalé logické schopnosti, ale aj vynikajúcu priestorovú predstavivosť. Tak poďme nato, hádanka znie nasledovne.

Predstavte si krabicu, na spodku ktorej je nakreslená čierna bodka. Krabicu môžete pretočiť doľava, doprava, od seba alebo k sebe.

Here's a weekend brain teaser, featured in my #AskAnAstronaut book, straight from my astronaut selection test… they get harder!!!

Gepostet von Tim Peake am Samstag, 21. Oktober 2017

Teraz vás vyzývame, aby ste si vo svojej mysli predstavili, že krabicou pohnete nasledovne: najprv k sebe, potom doľava, opäť doľava, smerom k sebe, doprava, smerom od seba a opäť doprava. 

Otázka teraz znie: Na ktorej stene kocky sa nachádza čierna bodka?

Je navrchu, na spodku, vpredu, na zadnej stene, naľavo či napravo?

Správna odpoveď

Tak aký bol váš tip? Ak ste presvedčený, že čierna bodka sa po vykonaní uvedených pohybov nachádzala na spodku krabice, teda vo východzej polohe, blahoželáme vám.

Testom ste prešli!

Pozri aj: TEST: Tieto 4 rýchle mini testy vám prezradia, čo je vašou silnou stránkou

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov