Foto: pexels.com

Vaša myseľ a poznatky sa neustále zväčšujú a rozširujú - jednoducho kvitnú.

Zložití. Citliví. Kreatívni. Intenzívni. Nepochopený. Nadaní. Introvertní. Ak sa spoznávate v týchto vlastnostiach, potom je možné, že aj vy máte „kvitnúcu“ myseľ. Túto definíciu môžeme použiť na ľudí, ktorí majú špecifické črty a potreby, ktoré sú však často prehliadané. Vaša myseľ neustále kvitne. Milujete nové veci, ste prirodzene zvedaví a chcete viac. Potrebujete viac. Neuspokojíte sa s priemerom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak sa nájdete v týchto bodoch, potom je možné, že aj vy máte „kvitnúcu“ myseľ.

#1 Väčšinou ste obviňovaní z toho, že ste až príliš citliví, dramatickí, emocionálni, zvedaví alebo príliš chytrí

Disponujete vysokou citlivosťou, hlbokými emóciami a túžbou poznať všetko. Máte tendenciu veľa počúvať, veľa o niečom diskutovať, analyzovať a tvoriť. Nezastavíte sa, až kým veciam neprídete na koreň.

#2 Niekedy sa podceňujete, inokedy máte pocit, že ste až príliš

Máte nadbytok citlivosti, emócií, zvedavosti a pochopenia. Dokonca až toľko, že niekedy sa vám to zdá až neprimerane vysoké. Chcete sa zmenšiť, či dokonca zmiznúť z tohto sveta. Nechcete byť ostatným na očiach. Máte pocit, že ste niečo „príliš“. Naopak, sú tu dni, kedy sa skôr podceňujete a máte dojem, že nie ste dostatočne dobrí.

pexels.com

#3 Urobili ste niečo hoc aj 12-krát a stále to nie je dobre

Môžete maľovať obraz a biela pre vás nebude ako biela. Jedna je predsa snehovo-biela, druhá skôr slonovinová, tretia má farbu škrupiny od vajíčka. Máte zvýšenú schopnosť vnímať farby a zvuky, preto vás často môžu podráždiť aj malé veci, ktoré ostatní len tak nezaregistrujú.

#4 Milujete učenie, ale to neznamená, že ste excelovali/excelujete v škole

Máte radi výzvy. Veľa čítate, veľa študujete a zaujímate sa o to, čo vás baví. Vlastne milujete vzdelávanie, ste totiž prirodzene zvedaví, takže je jasné, že chcete vedieť čo najviac. Ale to nemusí nevyhnutne znamenať, že ste tým najlepším žiakom z ročníka.

#5 Cítite sa pod tlakom, pretože ostatní tvrdia, že sa málo snažíte

Ľudia vo vás vidia potenciál a očakávajú ho neustále. No keďže vy ste perfekcionista, nie vždy dokážete fungovať podľa očakávaní ostatných. Možno sa cítite pod tlakom z toho, čo na vás povie vaše okolie, no nakoniec ste aj tak vy sami pre seba tým najväčším kritikom.

pexels.com

#6 Milujete silné vône, krásu, architektúru, zvuky, ktoré iní nepočujú či farby, ktoré ostatní nevedia ani pomenovať

Vaša citlivosť vás odlišuje od ostatných. Iní ľudia nemusia počuť či vidieť to, čo vidíte vy. Všímate si každý detail. Počujete, ako niekto prežúva, dokážete si všimnúť starostlivého priateľa, ktorý neustále pomáha, identifikovať aj tú najzvláštnejšiu farbu na planéte alebo sa idete zblázniť, keď ste pod holým nebom plnom nádherných hviezd.

#7 Radi rozprávate o svojich vášňach

Ostatní ľudia nemajú toľko zvedavosti čo vy, no aj napriek tomu sa s nimi musíte podeliť o svoje nadšenie. Musíte ich oboznámiť o najnovších rizikách teflónu, pôvode toaletného papiera či prvom mužovi, ktorý kedy použil kuchynský nôž. Je pre vás jednoducho dôležité, aby to vedeli.

#8 Vystriedali ste už mnoho povolaní a záujmov

Nazýva sa to „multipotencionálnosť“. Máte veľa záujmov a pri ničom nevydržíte príliš dlho – musíte vyskúšať všetko. A keď sa už niečo naučíte a prestane vás to baviť, potom je čas posunúť sa k niečomu novému.

pexels.com

#9 Cítite sa zodpovední za všetkých a všetko

Už odkedy ste chodili do škôlky, vedeli ste, že raz chcete zmeniť svet. Pomáhať ľuďom. Robiť veľké veci. Vždy ste mali veľké sny, ktoré vám nedali v noci spávať.

#10 Nadmerne premýšľate a blúdite vo vlastnej hlave

Premýšľanie je však pre vás úplne obyčajná, prirodzená činnosť. Pre ostatných to môže byť otravné, najmä ak sa im neustále hrnú myšlienky a oni si chcú od nich aspoň na chvíľu odpočinúť, no nie pre vás. Vy viete, že tak jednoducho funguje váš mozog.

#11 Máte dar odhadnúť ľudí

Ľudí dokážete prekuknúť už na kilometre. Veľmi rýchlo odhadnete aj ich charakter. Je to akoby ste im videli rovno do duše.

#12 Neustále sa pýtate samého seba: “Som tak veľmi hlúpy alebo taký múdry?“

Je to mätúce, pretože niekedy neviete, či ste oproti ostatným až tak veľmi hlúpy a preto im nestíhate, alebo ich vašimi vedomosťami prevyšujete, a oni nestíhajú vám.

pexels.com
introvertdear

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov