Foto: Unsplash

V dnešnej uponáhľanej dobe je udržanie šťastného a harmonického vzťahu čoraz náročnejšie.

No aj napriek tomu existujú páry, ktoré sa zdajú byť spolu stále šťastné a spokojné. Čo je ich tajomstvom? Sú to práve nečakané zvyklosti, ktoré ich vzťah posilňujú a udržiavajú živý.

Článok pokračuje pod videom ↓

Predstavujeme vám sedem takýchto zvyklostí, ktoré môžete začleniť aj do svojho života.

1. Spoločne prechádzajte životnými výzvami

Každý človek zažíva obdobie ťažkostí a skúšok. Miesto toho, aby ste si tieto problémy nechali pre seba a riešili ich sami, otvorte sa svojmu partnerovi či partnerke a spoločne hľadajte riešenia. Tento prístup posilní vaše puto a pomôže vám lepšie pochopiť jeden druhého.

2. Urobte si rituál na konci každého dňa

Rituály sú dôležité pre udržanie pohody a šťastia vo vzťahu. Vytvorte si spoločný rituál, ktorý budete robiť na konci každého dňa. Môže to byť napríklad spoločné rozprávanie o tom, ako ste strávili deň, alebo si môžete urobiť čas na spoločné posedenie pri sviečkach. Tento zvyk vám pomôže udržiavať blízkosť aj vtedy, keď sa život zdá byť hektický.

3. Komunikujte otvorene a úprimne

Jedným zo základných pilierov silného vzťahu je otvorená komunikácia. Povedzte svojmu partnerovi či partnerke o svojich pocitoch, strachoch, túžbach a plánoch do budúcnosti. Nebojte sa pritom byť zraniteľní a úprimní – práve takto sa buduje dôvera medzi dvoma ľuďmi.

Unsplash

4. Pravidelne prejavujte vďaku

Je dôležité nebrať svojho partnera či partnerku ako samozrejmosť a pravidelne mu či jej prejavovať vďaku za to, čo pre vás robí. Môže ísť o veľké gestá, ale aj o malé veci – napríklad za to, že pripravil raňajky. Tento zvyk vám pomôže udržať si vzájomnú úctu a pocit, že váš partner či partnerka je pre vás dôležitý.

5. Venujte sa spoločným záľubám

Máte nejakú aktivitu, ktorú radi robíte spolu? Môže ísť o šport, sledovanie filmov, cestovanie alebo tvorbu umeleckých diel. Spoločné záľuby sú skvelým spôsobom, ako tráviť čas s vaším partnerom či partnerkou a zároveň posilniť vaše puto.

6. Zdieľajte svoje sny a túžby

Každý človek má svoje sny a túžby – niektoré malé, iné veľkolepé. Je dôležité o nich hovoriť so svojím partnerom či partnerkou a navzájom sa podporovať pri ich naplnení. Keď viete, po čom druhý túži, môžete mu v tom pomôcť a spoločne tak budovať šťastnú budúcnosť.

7. Udržujte si fyzickú blízkosť

Fyzická blízkosť je jednou zo základných potrieb každého vzťahu. Pravidelné dotyky, objatia alebo bozkávanie sú dôležité pre udržanie blízkosti a intímneho vzťahu. Nezabúdajte na to, aj keď máte pocit, že ste spolu už dlho a nemáte potrebu sa takto prejavovať.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov