Sny o smrti patria pravdepodobne medzi tie najhoršie.

Snívalo sa vám už niekedy o smrti? Ak áno, viete, ako veľmi nepríjemné to je. Človek sa po takýchto snoch budí celý zadýchaný, spotený, nehovoriac o strachu o osobu, ktorú ste práve videli zomierať alebo ste sa dozvedeli o jej smrti.

Článok pokračuje pod videom ↓

O tom, že sny nie sú len posledným či prvým výkrikom dňa našej fantázie, hovoril už Sigmund Freud a my s ním súhlasíme. Každý, aj ten najbizarnejší sen, má nejaký význam.

Ak sa vám teda v jednom z vašich snov snívalo o niekoho smrti, možných je týchto 7 interpretácií. To, ktorá sa týka práve vás pravdepodobne zistíte pri jej čítaní, keď sa vám daná situácia bude zdať akási dôverne známa.

#1 Vo svojom živote máte priveľa zmien

Vaše staré ja “zomiera” a nahrádza ho to nové, čo je spojené s mnohými životnými zmenami. Smrť vo sne môže symbolizovať aj tento váš prerod.

#2 Niekto vás zradil

Ak sa vám sníva o niekoho smrti, veľmi často to znamená aj to, že dotyčná osoba vás zradila. V reálnom živote ste smutní z jej zrady, čo sa pretransformuje do toho, že v sne smútite kvôli jej smrti. Ak ste však túto osobu videli zomrieť, no nesmútili ste, znamená to, že podvedome sa jej túžite pomstiť.

pixabay.com

#3 Niekto má niečo, po čom vy túžite

Ach, tá závisť a žiarlivosť. V skutočnom svete sa vám ju možno darí “ukočírovať”, no v sne, kedy má nad vami plnú kontrolu vaše podvedomie, vychádza na povrch. Vaša myseľ vám však takto naznačuje, že to, kvôli čomu danej osobe závidíte vôbec nepotrebujete a celú vec by ste mali nechať “zomrieť”.

#4 Bojíte sa straty

O niekoho smrti sa vám môže snívať aj vtedy, keď sa bojíte, že túto osobu stratíte. Najčastejšie je to v prípade, ak trpí nejakou vážnou chorobou, alebo v prípade partnerov, kedy city jedného k tomu druhému značne ochladli.

#5 Cítite pocit viny

Dozvedeli ste o niečo zlom, čo sa danej osobe stalo a trápia vás výčitky svedomia, že ste jej nepodali pomocnú ruku? Či už to bolo z pohodlnosti, alebo preto, že ste chceli ochrániť seba samého, či len preto, že ste sa o tom dozvedeli neskoro, vidieť niekoho smrť môže znamenať aj pocit viny z toho, že ste tejto osobne nepomohli.

Photo by Gabriel Matula on Unsplash

#6 Má nad vami moc

Ak vo vašom sne niekto zomrel, môže to rovnako znamenať aj to, že táto osoba má nad vami moc a vy to už nezvládate. V žiadnom prípade to však neznamená, že si želáte smrť tohto človeka, len jednoducho chcete, aby vám dal priestor dýchať.

#7 Tehotenstvo

Posledný bod je, samozrejme, platný len pre ženy. Ide síce o dosť ojedinelý prípad, no napriek tomu viacero žien potvrdilo, že len pár dní predtým, ako sa dozvedeli, že sú tehotné, sa im snívalo, že niekto zomrel.

Pozri aj: Ste priveľmi vystresovaní? Ak áno, vaše sny sa menia týmito 6 zvláštnymi spôsobmi

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov