O Rorschachovom teste ste už možno počuli.

Ide o veľmi obľúbenú a spoľahlivú psychologickú metódu, ktorá sa používa na analýzu a rozbor osobnosti jednotlivých ľudí. Jediné, čo musíte urobiť, je odpovedať na otázku, ktorú nájdete nad každým obrázkom. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Keďže na 100% spoľahlivá analýza samozrejme v takejto “online” forme nie je možná, využijeme nasledovný postup. Nad každým obrázkom nájdete napísanú nejakú emóciu alebo pocit – napr. strach, vášeň a pod. Zahľaďte sa na príslušnú dvojicu obrázkov a odpovedzte, ktorý z nich vo vás danú emóciu vyvoláva. Potom si už len prečítaje, čo to prezrádza o vašej osobnosti.

Môžeme začať?

Strach

tapoos.com

Obrázok č. 1: Vo svojej mysli ukrývate obavy, o ktoré sa však odmietate s kýmkoľvek podeliť. Oveľa radšej si svoje problémy a starosti riešite sami. Navonok teda pôsobíte ako silná a odvážna osobnosť, no opak je však pravdou – hlboko vo svojom vnútri ste veľmi zraniteľní a túžite po pomoci a pozornosti od iných. Čo keby ste im to dali najavo?

Obrázok č. 2: Jednoducho a narovinu povedané – strach vám robí veľké problémy. Bojíte sa neúspechu, preto vôbec neriskujete. Radšej si odopriete radosť a dobrodružstvo – len aby ste ostali v bezpečí. Napriek tomu ste však nesmierne veľkorysou a dobrosrdečnou osobou.

Vášeň

tapoos.com

Obrázok č. 1: Farby zobrazené na obrázku vyjadrujú vaše nadšenie pre život. Ste vášnivým človekom, ktorý miluje zábavu a má vášeň pre množstvo vecí. Materializmus vám veľa nehovorí, na prvom mieste máte lásku a vzťahy so svojimi blízkymi.

Obrázok č. 2: Ste osoba, ktorá sa primárne orientuje na svoju kariéru. Dosahovanie pracovných úspechov je vašou vášňou a neváhate pre ňu ani niečo obetovať. Rovnako “zapáliť” sa však dokážete aj pre lásku a ak stretnete toho pravého/tú pravú, zahoríte ohňom túžby a úprimnej lásky.

Nevinnosť

tapoos.com

Obrázok č. 1: Výber tohto obrázku naznačuje, že pravdepodobne nie ste až takým nevinným, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Ľudí vo vašom okolí pozorne sledujete a vynášate o nich súdy.

Obrázok č. 2: Ľudia vás zvyčajne považujú za naozaj nevinných. Keď vás však niekto naozaj nahnevá, dokážete sa poriadne “rozohniť” a vtedy vás nespoznáva ani vaše okolie.

Sexualita

tapoos.com

Obrázok č. 1: Tomuto obrázku dominuje čierna, ktorá je podľa psychológie vyjadrením elegancie, vášne ale aj dominancie. Ľudia, ktorí si zvolia tento obrázok, sú akosi “tajomne sexuálni” – majú v sebe množstvo vášní a predstáv, no málokedy to dajú najavo. Ich sexuálna predstavivosť však takmer neustále funguje na plné obrátky. Ak ste si zvolili tento obrázok, možné je aj to, že až priveľmi kontrolujete svojho partnera.

Obrázok č. 2: Červená je nepochybne považovaná za farbu s najväčšou sexualitou. Predstavuje romantiku, vášeň a lásku – a to na ich najvyššej možnej úrovni. Ak ste si zvolili tento obrázok, ste veľmi láskaví, romantickí a pôvabní. To, čo cítite, dáte vždy aj najavo a to isté očakávate od svojho partnera.

Krása

tapoos.com

Obrázok č. 1: Vnútorná krása je pre vás oveľa podstatnejšia, než tá vonkajšia. Ste presvedčení o tom, že celá sila človeka sa skrýva v jeho vnútri a na jeho vzhľade nezáleží.

Obrázok č. 2: Vonkajšia krása je pre vás podstatnejšia, než tá vnútorná. Vašou prioritou je váš vonkajší vzhľad a veríte tomu, že vďaka nemu vám ľudia odpustia aj nejaké tie nedostatky vo vašej povahe.

Sila

tapoos.com

Obrázok č. 1: Moc pre vás nie je synonymom blahobytu či luxusu, ale synonymom zodpovednosti. Ak by ste moc mali, pristupovali by ste ku všetkému maximálne zodpovedne a svedomito.

Obrázok č. 2: Ak by ste sa dostali k moci, využili by ste ju predovšetkým na to, aby ste si zabezpečili život v blahobyte a v luxuse – a to aj za cenu nie príliš čestných rozhodnutí.

Smútok

tapoos.com

Obrázok č. 1: Ak ste si zvolili tento obrázok, pravdepodobne v sebe prechovávate nejaký zármutok. Ak však váš smútok nevyjadríte a “nevypustíte ho”, zotrvá vo vás oveľa dlhšie…

Obrázok č. 2: Ak ste si vybrali tento obrázok, svedčí to o vašej sile a o vašom optimistickom prístupe k životu ako takému. Hrdo čelíte akejkoľvek prekážke a problémy beriete ako vzácne lekcie života, za ktoré ste v podstate vďační.

Pozri aj: TEST: Ktorá tvár je podľa vás šťastnejšia? Toto o vás prezrádza vaša odpoveď

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov