Viete, po čom v živote túžite?

Radi premýšľame nad tým, že všetko, čo sa okolo nás deje, nie je náhoda a že sme sa narodili s nejakou misiou, ktorú musíme splniť pred tým, než zomrieme. Chceme vedieť, že naše životy majú nejaký zmysel a doslova chceme zmeniť svet. Veď, aj slávny Isaac Newton raz povedal: Ak som videl ďalej, bolo to preto, že som stál na pleciach obrov.” Človek je tvor zvedavý, preto aj my chceme vidieť ďalej do nášho života. Práve preto, pýtanie sa týchto otázok, vám pomôže odhaliť tie najtajnejšie túžby.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo vás robí šťastným?

Táto jednoduchá otázka možno príde väčšine otrepaná, no niekedy je ťažké na ňu odpovedať. Robili ste už niekedy vo svojom živote niečo, čo vás naozaj robilo šťastným? Možno máte radosť z vašej súčastnej práce, no je veľa takých, ktorých práca nebaví. Aby ste zodpovedali takúto otázku, najprv musíte byť k sebe úprimní.

Čo chcete robiť?

Táto otázka tak trochu súvisí s predchádzajúcou. Je tu na tomto svete niečo, čo by ste radi robili, snáď už celú večnosť, ale nemyslíte si, že to dokážete? A určite treba spomenúť aj ďalšiu známu otázku. Čo by ste robili, ak by peniaze neboli problém?

pexels.com

Čo by ste skúsili, ak viete, že nemôžete zlyhať?

Je to jednoducho tak, že ľudia sa boja zlyhania. Práve aj preto sme vo väčšine situáciach nesmelí, bojíme sa niečo urobiť, pretože máme obavu, že zlyháme. Ale čo ak by vám niekto povedal, že nemôžete zlyhať ani nič pokaziť? Mnoho z nás má tendenciu presviedčať samých seba, že sa nám niečo nepodarí a to ešte pred tým, než to vôbec skúsime. Hovoríme si, že je to úplne nemožné. No v takom prípade, zlyháme ešte pred tým, než sme vôbec začali.

Čo je to, čo vás pripravuje o čas?

Čo je tá vec, ktorá vás pripravuje o hodiny a hodiny vášho drahocenného času? Určite je tu niečo, do čoho investujete cenné minúty a úplne strácate pojem o čase. Keď si niečo užívame, čas okolo nás akoby prestal existovať, pretože sme poriadne zahĺbení v danej činnosti. Tak čo je tá vec, ktorá vám nedá spať?

pexels.com

V čom ste dobrí?

Ak ste v niečom naozaj dobrí a rozumiete tomu, bolo  by to veľké plytvanie, ak by ste to nerobili. Ak je tu niečo, čo vám ide úplne ľahko alebo prirodzene, tak nemrhajte vašim talentom. Ste dobrý rečník? Alebo dobrý vodca? Možno vám ide matematika. Opýtajte sa sami seba, v čom ste najlepší. Je tu niečo, v čom doslova vynikáte? Nájdenie toho vám napovie, čo máte robiť.

Ak by ste zomreli, čo by ste ľutovali, že ste neurobili?

Predstavte si, že teraz vám niekto povie, že zajtra zomriete. Čo by bolo to, čo by ste chceli urobiť ešte pred tým, než poslednýkrát vydýchnete? Možno cítite, že na tomto svete je niečo, čo by ste mali dokončiť. Alebo naopak, je tu niečo, čo ste vždy chceli urobiť, no nikdy neurobili. Nebojte sa a urobte to.

O čo vás ľudia pýtajú o pomoc?

Všimli ste si niekedy, čo je to, o čo sa vás ľudia najčastejšie pýtajú o pomoc? Ak nie, určite si to začnite všímať, pretože jedine tak zistíte, v čom naozaj vynikáte. Je tu niečo, s čím ľudia stále chodia za vami a potrebujú vašu pomoc, pretože ste v tom dobrí? Takéto, pre nás nepodstatné veci si možno ani nevšímame, no mali by sme. Sú to totiž práve oni, ktoré nám napovedia, čo ďalej.

pexels.com

Aké sú vaše hodnoty?

Každého hodnoty sú nastavené trochu inak. Možno vy kladiete na prvé miesto to, čo iní prehliadajú. Niečo, čo je pre vás podstatné, je úplne nepodstatné pre ostatných. Najprv si však musíte v hodnotách urobiť poriadok vy, a podľa toho tak zistiť, čo je vašou hlavnou prioritou.

Za čo ste ochotní bojovať?

Zistite, čo je tá vec, na ktorej vám najviac záleží. Určite je tu niečo, na čo ste ochotní vynaložiť všetok svoj čas a úsilie. Niečo, za čo ste ochotní bojovať. Myslíte si, že ste pripravení reagovať na nové výzvy a prekážky a čeliť im s vytrvalosťou a odhodlaním?

Čo ste ochotní obetovať?

Nič nepríde len tak. Všetko so sebou prináša určitú obetu. Ak si urobíte poriadok vo vašich hodnotách, určite hneď rýchlo zistíte, čoho sa dokážete vzdať. Musíte byť k sebe opäť úprimní a povedať si, kam až ste ochotní zájsť v snahe dosiahnuť svoj cieľ a ako to ovplyvní váš život a životy ľudí okolo vás.

pexels.com

Čo vás drží späť?

Čo je tá vec, ktorá vás stále sťahuje dole a drží vás ďaleko od vašich snov? Musíte nájsť tú vec, ktorá vás neustála ťaží, a kvôli ktorej nedokážete dosiahnuť svoj cieľ. Možno je to len strach, alebo je to niečo viac, no každopádne ju musíte nájsť a zbaviť sa jej.

Ako chcete, aby si vás ostatní pamätali?

Väčšina z nás bude žiť a napokon zomrie. Nebudeme slávni, a preto si to nikto ani nevšimne, ale to je v poriadku. No, predstavte si, že si vás ľudia budú pamätať, pretože možno urobíte nejakú veľkú vec, o ktorej sa bude v histórii ešte veľmi dlho hovoriť. Tak ako chcete, aby si vás pamätali? Chcete, aby si vás pamätali pre vynájdenie lieku na vyliečenie rakoviny? Niektorí možno túžia po olympijskom víťazstve. Nebojte sa, choďte a už teraz na tom začnite pracovať.

pexels.com

Pozri aj: KEĎ SA NAUČÍTE TÝCHTO 8 KRUTÝCH PRÁVD O ŽIVOTE, STANETE SA OVEĽA SILNEJŠÍMI

interez.sk (Alexandra Geletová), powerofpositivity.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov